Monday, 10 December 2012

Jatuh Cinta dengan Peplum

Entry malam ni lari tajuk sikit laaa...hehehe..just nak berlongsi minat dan kegilaan terbaru...

Bila melihat trend gaya sekarang..PEPLUM DRESS..hati jadi tak tentu arah..semua nk beli..semua berkenan..adoyyyyaaaii yat!!!jgn diturutkan sgt rasa hati tuuuu..

last saturday ikut husband pergi Dinner office dia... wowwww...semua bergaya dengan PEPLUM...dan of cause laa me too...

my 1st peplum dress id design and sew by my lovely sister...sooo hot with red and black colour..and I like it very much..

masa first time pakai, ramai yang puji cantik..mestilaaa, kan sekarang ni trend and ada yg nak tempah jugak..i'll ask my sister first... heheheh

what is peplum actually??? Peplum is a flared ruffle attached to the waistline of a dress or jacket or blouse.

Model dress ini telah exist di dunia fashion sejak tahun 1800 – sejak zaman Yunani kuno. Dipopularkan kembali di tahun 30-an dan 40-an. Namun hilang jejaknya di tahun 80-an. Kini sejarah pun kembali berulang! Designer terkenal kembali menggunakan model ini dan kini ia pun kembali digemari oleh artis – artis Hollywood seperti Emma Stone sampai ikon royalty seperti Kate Middleton, Duchess of Cambridge.

Biar gambar berbicara...jom cuci mata bersama PEPLUM..



sangat cantik
Dutches of Cambridge with her peplum..so gojes...
sumber dari en.google..credit to GOOGLE
Bila menyarungkan PEPLUM di badan rasa macam..waaaaa..tak tahu nk kata apa..tp memang bergaya..

Everyone must have this blouse in your wardrobe!

No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...