Friday, 7 December 2012

Perbezaan dan Keistimewaan Collagen Shaklee Powder

hai semua reader blog tersayang..salam hari jumaat..penghulu segala hari..hari ni nak share berkaitan keistimewaan dan perbezaan kolagen SHAKLEE..
 



Sekarang ini semua orang bercakap pasal kolagen..pelbagai kolagen yang ada di pasaran dunia..kat malaysia pun..banyak sangat cuma kita perlu memilih dan manggunaka produk yang terbaik..hak sebagai pengguna kan??? :-)

SHAKLEE sendiri pun dah ada produk collagen tetapi collagen Shaklee ni istimewa sangat..Kenapa yek??? kerana SHAKLEE menjadikan sisik ikan merah sebagai formula istimewa.. kenapa????
  • Ikan merah merupakan ikan yang boleh hidup secara bebas dalam lautan sedalam 5,000 meter. Di bawah keadaan laut yang bertekanan tinggi, ia adalah sukar bagi ikan yg biasa untuk hidup.
  • Ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20paun, bertelur dan hidup dengan bebas di dalam lautan dalam. Menjadikan ia sumber kolagen yang sangat lasak.

Ciri-ciri ikan merah juga menjadikan ikan ini sebagai faktor utama untuk collagen ini:-
  • Sangat lasak dan elastik
  • Kepaduan sel yang sangat tinggi
  • Tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan

Jisim molekul yang sangat rendah untuk penyerapan unggul


Cuba kita tengaok gambar diatas, bilangan asid amino dalam molekul biasa (300,000 dalton) SANGAT BESAR DAN SUKAR DISERAP oleh tubuh.. bukan tidak diserap langsung tetapi drpd 100% mungkin yang sampai kedlm sistem cuma beberapa %, secara mudahnya kurang dari 100%.


Berbeza dengan Shaklee Collagen Powder, bilangan asid amino cuma 1000 dalton dan ini memudahkan penyerapan kedalam sistem badan. (PENYERAPAN UNGGUL) Jadi tiada yang terbazir dan kesannya akan dapat dirasai lebih cepat! Sebab tulah Shaklee Collagen Powder sangat istimewa berbanding kolagen lain dipasaran.


Fungsi setiap bahan utama Shaklee Collagen Powder


1. Kolagen dari Sisik Ikan Merah
    • Sisik Ikan Merah adalah sumber kolagen yang premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan
      2. Ekstrak biji Camellia japonica
        • Biji Camellia japonica terdiri dari asid oleik, satu emolien dan pelembap kulit yang hebat dan isoflavon, antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas
          3. Ekstrak Pfaffia
          • Pfaffia yang juga dikenali sebagai ginseng Brazil, apabila digabungkan dengan ekstrak biji Camilla japonica, membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic.
          • Dengan kemampuan luar biasa mengikat amaun air yang banyak, asid hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin
          4. Elastin dari kolagen ikan
          • Elastin memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik.
          • Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi berganding bahu dengan kolagen untuk mengekalkan kulit menjadi tegang, anjal dan elastik
          5. Vitamin C & Vitamin B
          • Vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit kita
          • Vitamin B turut serta dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen di dalam sel
          6. Ekstrak Kekerang
            • Glucosamine ekstrak kekerang adalah penting didalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata
              7. Lactobacillus acidophilus
                • Membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen
                ******************************************************
                love: mamadasuki...
                    
                   

                  2 comments:

                  Followers

                  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

                  YouTube D'hayati

                  Loading...