Tuesday, 8 January 2013

Bila Sustained Released Vita C 500mg Kehabisan Stok.... Saya ada ALTERNATIFnya!!!!

Malam ni dapat banyak sangat text untuk order Vit C 500mg..ohhh noo!!!! saya pula yang stress sebab stok tak ada..bukan saya sorang je kot..semua kawan-kawan saya pun tak ada juga..kalau ada pun cukup untuk bekal diri sendiri je..macam saya laa..heeehhe
Teringat lagi bila terima info berkaitan ketiadaan stok Vita C ni...terkezuuttt mak..tp mesti ada hikmahnya kan??? Mesti ada alternatifnya juga kan??

"...Please be informed that Sustained Released Vita C 500mg will only be available in April 2013 due to certain unforeseen cirmcustances...."


So, malam ni apa kata saya kongsi sedikit berkenaan alternatif untuk 'penggemar Vita C shaklee' ni... Apa dia alternatif tu????


Gambar Ihsan dari FB Shaklee Malaysia


haaa.. ni laaa dia.."Chewable Vita-C Plus 100mg" kalau anda semua nak tahu, Vita-C ni juga dilengkapi dengan Citrus Bioflavanoid yang mana berfungsi sebagai antioksidan yang bekerja dengan antioksidan lain untuk membentuk sistem perlindungan. Kalau nak tahu juga, bioflavonoids membantu badan mengekalkan kesihatan dan fungsi dalam banyak cara. Mereka telah menunjukkan kepada anti-mutagenik, anti-karsinogenik, anti-penuaan, dan menggalakkan struktur dan fungsi dalam sistem peredaran.


Nampak tak lagi satu bahan penting dalam Chewable Vita-C Plus 100mg ni??? tu dia..Rose Hips.. Rose Hips merupakan salah satu tumbuhan yang kaya dengan vitamin C yang tinggi, dengan kira-kira 1700 ¨ C2000 mg setiap 100 g dalam produk kering.. untuk info lebih lanjut pasal Rose Hips ni, saya ceritakan kt entry lain yek..hihihi


Pendek kata, kepada peminat-peminat tegar Vita C Shaklee, anda mempunyai alternatif sebenarnya..Dapatkan "Chewable Vita-C Plus 100mg" ini sementara Stok Vita-C 500mg datang bulan April nanti. Kalau anda ambil utk tujuan kesihatan kulit, antioksida, meningkatkan sistem imun.. anda jangan khuatir sbb Chewable Vita C Plus 100mg menepati tujuan yg anda perlukan..Macam yang saya cakap td laa.. Cuma anda kene kunyahnya 2-3bj sehari..kalau tak nak kunyah pun takpe.. telan jerr...sizenya lebih kecil....dan yg best.. satu famili boleh consume..lagi jimat bila mak, ayah, anak boleh kongsi,..hehehe.. best bukann....Dos yg dicadangkan... ambil 1-2bj sehari dah memadai dah...


Jom kita share pula RDI untuk Vitamin C mengikut umur, jantina dan kesihatan:-



Ihsan dari Grup Tertutup Shaklee


Di samping Chewable Vita C plus.. anda ada alternatif lain.. Contohnya:-
  • Jika anda pentingkan kecantikan kulit, anda boleh ambil tambahan Collagen Powder (sbb Collagen Powder mengandungi Vitamin C)
  • Jika anda perlukan imuniti, anda boleh gantikan Vitamin C dengan Nutriferon dan Garlic
  • Jika untuk tujuan antioksida, boleh dapatkan alternatif Carotamax
  • dan yg lebih penting.. ambil lah Vitalea 2bj sehari.. sebab sebiji Vitalea sendiri mengandungi 60mg Vit C..so kalau 2bj, ia memberi anda 120mg Vitamin C (memadai utk memenuhi keperluan harian....cumanya Vitamin C ni mudah musnah..ia larut air.. jadi anda tambahkan dengan pengambilan Chewable Vita C Plus 100mg is good enough)

Di hujung entry ni nak habaq mai laa...sekarang ini stok VITA-C 100mg pon masih tak ada kt mana-mana..tp yang gembiranya, ia akan datang ke SHAKLEE MALAYSIA pada pertengahan Januari 2013 ni laaa.. Owhhh, sapa-sapa yang nak Vita-C 100mg ni sebagai pengubat rindu Vita-C 500mg, da boleh slowly order laaa yek..kalo habis licin lagi, jangan menyesal sudah.. Boleh dah tu nak hubungi saya atau distributor anda... (*_^)


Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin ini, anda bole hubungi saya seperti butiran berikut:-


yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com
 




 

No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...