Tuesday, 5 February 2013

Chicken Pox Bersama Basic H dan Herbal Blend

Sambungan entry ini, malam tu terus bawa dasuki g jumpa doctor panel papa..after half an hour menunggu, sampai laa turn dasuki jumpa mr.doc.. he so happy bcz doc gave him 2 tablet 'sweets' (he said)..padahal vitamin..hehehe

And doc said, "sir, this is chickenpox..so i'll give u cream n some medicine"..okehhh..dengan senang hati papa ckp mcm tu..senang hati sebab da kenalpasti..itu chickenpox n bukan campak..so, mama kena lebih berhati-hati..nak masak apa, kena fikir pasal dasuki dlu..no telur..no ayam..no ikan untuk dasuki..so, apa yang my son bole makan ni?? huhuhu

Tak fikir sgt pon..kasi dia susu+mealshake, da cukup untuk nutrisi dia..bila da biji2 chickenpox da kurang, try laa kasi semua tu..

At the 1st stage, mulakan hari dasuki dengan mandi bersama basic H2.. da selesai mandi, sapukan Herbal Blend Cream Shaklee.. itulah yang diamalkan selama dasuki kena chickenpox tu..alhamdulillah, biji2 tu cepat kecut & cepat baik..lagi yang paling x sangka, pertumbuhan kt badan mcm da slow..adakah itu disebabkan apa yang kitorang amalkan? Basic H2 dan Herbal Blend Cream Shaklee????????

Jika 'experiment' kepada anak sendiri ini bagi kesan yang mcm tu..alhamdulillah..sgt2 amazing... Apa lagi yang bole di aplikasikan dengan Basic H2 ni??? jom saya share....

Apa kegunaan Basic H?


1. Saya guna untuk cuci sayur dan buah2an sebelum masak dan beri anak saya makan.

2. Saya guna untuk cuci luka atau melecur dan ianya buat luka /lecur cepat kering.

3. Saya guna untuk membersihkan meja makan rumah dan rak dapur supaya semut tak memenuhi ruang tersebut.

4. Saya guna untuk pastikan sinki saya tak tersumbat.

5. Saya guna untuk mop lantai dalam keadaan nak cepat.

6. Saya guna air basuhan untuk siram pokok yang hidupnya segan mati tak mahu supaya ia segar semula.

7. Saya gunakan basic H buat tuam kepala anak saya bila mereka demam.

8. Saya mandikan anak saya dengan basic H bila mereka kena gatal2 atau gigitan serangga.

9. Saya letakkan basic H dalam toilet utama serta dapur agar mudah capai bila diperlukan.

10. Saya gunakan Basic H untuk keluarkan gula2 getah yang melekat pada baju atau pakaian anak2 dengan senang sekali.

11. saya gunakan Basic H untuk lap cermin rumah supaya lebih bersih dan bersinar.

12. Basic H bagus digunakan untuk mencuci botol susu anak serta lampai pakai semula [ cloth diaper] dengan lebih bersih.

13. Basic H juga bagus untuk kelemumur dan eczema kecuali eczema kering.

Hakikatnya Basic H ni banyak kegunaannya. Hanya dengan beberapa titis, ia membantu saya dengan banyak urusan.

*credit kak N



Kesimpulannya, memang x rugi kalau kt rumah ada sebotol Basic H2 ni..multifunction..multipurpose.. dan saya sebagai mama dan juga isteri, sgt2 teruja menggunakan basic H2 ni.. ni dia testimoni yang telah diamalkan.. hehehe

Hubungi saya:-

yat hayati 
Independent Distributor | ID: 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com



No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...