Wednesday, 13 March 2013

Vitamin Sesuai Untuk Kulit Jeragat

Hai semua..selamat pagi..heheheh..selalu update blog waktu2 mcm ni.. so, sambungan pada entry sebelum ni yang cerita pasal JERAGAT.. yat da share fakta tentang jeragat..punca dan sebab..perkaitan jeragat dengan kulit dan apa vitamin yang sesuai untuk kulit..

Kali ni, meh kita share apa vitamin SHAKLEE yang sesuai diamalkan untuk masalah jeragat ni.. Macam yang yat share dalam entry sebelum ni, kulit perlukan vitamin C, vit E dan Vit A untuk kekal sihat. Kalau vit yang ada selenium dan zinc lagi bagus..kedua-dua mineral ni adalah antioksidan yang membantu baik pulih kolagen dan pemutihan kulit.

Apakah vitamin yang sesuai????

Vitamin C 

  • perlu utk pembentukan kolagen. kalau nk tahu, vit C ni sustained released yang lengkap dgn bioflavonoid.. vitamin C Shaklee mmg larisss.. always out of stock seluruh Malaysia..skang ni pon belom ada stok lagi.

Vitamin E 

  • membantu keseimbangan hormon dan mengawal kadar minyak dlm liang kulit (yg ni sy suggest anda cuba sbb ia natural, 400iu lengkap dgn Selenium dan yg best ia ada extract grape seed.. so mmg terbaikkk)

Protin 

  • mengurangkan kesan hitam akibat jeragat.. mmg terbaikk ..non GMO.. mmg hot stuf.. permintaan yang tinggi setakat ini untuk kecantikan kulit.. ESP yang mnjadi rebutan..

Minyak ikan 

  • boleh cegah kulit berkedut. kajian mendapati kandungan EPA dalam minyak ikan boleh mengekalkan keremajaan wajah. EPA berupaya memperbaiki wajah yang berkedut akibat sinar UV setiap hari.



Cuba tengok artikel dalam majalah RAPI ni..mengatakan pengambilan vitamin membantu mengurangkan jeragat...which is true indeed..

Macamann semua?? da tahu kan apa vit yang sesuai untuk kulit??? apa tunggu lagi??? adakah anda yakin kulit anda SIHAT?? Rebutla peluang untuk dapatkan vitamin-vitamin ini daripada shaklee ni.. Sebab semua vitamin untuk masalah jeragat ni ada di Shaklee.

So, mcmn nak dapatkan..bila...kat mana???semua tu boleh dapatkan dari saya.. bagi yang berada di kawasan KLANG dan SHAH ALAM, COD is available..

Da ngantuk laaa..mau 'mimpi' indah dalu k.. anything, contact saya seperti dibawah yek...
yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID:- 866665
FB yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
email: abdhayati@gmail.com


No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...