Friday, 19 April 2013

Nutriferon: pilihan yang tepat

Tersenyum gembira yat malam ni bila mak dari kampung call tadi. ingatkan kenapa laaa.. rupa-rupanya nak bercerita pasal nutriferon..heheheh

Ingat lagi tak yang yat ada tulis entry pasal hadiahkan mak ayah nutriferon??? ni laa ceritanya..

Ayah yat seorang petani yang lasak..tanam getah.. bela ikan..panjat bukit yang tinggi semata-mata nak pergi tengok getah dia..memang seorang yang lasak dan suka berkebun..katanya, bila keluar peluh badan akan rasa sihat. Tapi maklumlaa, da berusia mesti laa tenaga tak sama macam muda-muda dulu..ye tak??

Hari ni ayah baru selesai menambahkan 'koleksi' tanaman getah dia. Then, balik rumah mengadu dengan mak rasa macam penat sangat..macam nak demam. Panas sejuk je badan. Bila mak dengar ayah cakap macam tu, terus ambil nutriferon dan bancuhkan dengan air suam. Selesai ayah mandi dan siap-siap untuk ke masjid, mak hulurkan ayah.

Ayah: apa benda plak ni??

Mak: minum je laa..in shaa allah, abang x jadi demam nanti.

Ayah: (selesai minum) Ubat apa ni?? tak de rasa pon, tp sedap.


Keesokkannya:-

Ayah: air ape yek semalam tu?

Mak: owwwhhh, tu air Shaklee. T tinggalkan masa balik hari tu. Kenapa??

Ayah: memang sedap laa. Badan tak rasa macam nk demam. Ringan je. Lepas minum semalam, badan berpeluh tp rasa sejuk.

Mak: kan da cakap.In shaa allah x jadi demam..

Ayah: boleh minum hari-hari laa ni.. nape tak cakap ada ubat shaklee yang mujarab gni?

Mak: ???????



Tadi mak cakap, confirm nutriferon tu cepat habis kalau ayah minum setiap hari. Jadi, dia mintak nak lagi..siap cakap, nanti mak bayar laaa...aduhaiiii mak, ni ank mak laaa...xperlu bayar..hadiah untuk mak ayah..janji mak & ayah sihat sokmo.

owhhh nutriferon, terima kasih kepadamu. no panadols, no drug.. semestinya shaklee untuk mak ayah dan famili saya yang lain. Thats why i love SHAKLEE..ini laaa sebabnya..heheheh

 

Nak hadiahkan mak ayah dengan antibodi semulajadi ni? Boleh hubungi yat untuk pertanyaan serta TAWARAN dan HARGA MENARIK

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID: 866665
Facebook : yat hayati
FB Fan Page: HayatiVitaminz
SMS / Whats App: 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com
   

No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...