Saturday, 20 April 2013

Testimoni Mealshake Shaklee

Hari ni nak share pula tentang testimoni mealshake shaklee ni, dan semestinya yat mulakan dengan testimoni sendiri dlu laa kan..hehehe

yat mula bagi pada dasuki selepas dia discharge dari ward sebab virus fever. masa tu yat baru nak mulakan bis online shaklee ni. jom yat kongsikan testimoni yang yat share dalam group exclusive pengguna shaklee..(sapa yang nak jadi member of the group kena laa dapatkan item shaklee dari yat..promosi jap..hehehe)

**************************************************************
[sharing]
just nk sharing pasal mealshake..testimoni my anaknda tsayang..:-)
sy try mealshake ni baru 3 minggu..i2 pun disebabkan sikecik kurang selera makan..menyusu je byk..nasi tolak terus...then, amik inisatif nk bg mealshake...masa kasi 2 die bkahak n berhingus a..k.a selsema laaa n sakit mata..tdo mlm pon ada bunyi..kdg2 2 batuk2..after 2 weeks try, alhamdulillah..batuk2 pon da hilang..bunyi masa tdo pon da xde..cuma air hidung 2 masih ada..:-(
tp at the same time, die da start mkn nasi..skali mkn 2 mangkuk..walaupun bukan hr2 tp die da mkn..spagheti..mee..nasi..menyusu pon makin kurang..kalo belah malam, 1 botol masa nk tdo then lg 1 botol dekat subuh..:-) [sy rasa die da kenyang kot cz da mkn mcm2 d siang hr :-) ]
alhamdulillah, hr ni da genap 3 minggu, kwa opis tegur mn peginya selsema die..cepat je ilang..mggu lepas masih bhingus...n b4 badan mcm kurus, tp hr ni badannya mcm da back 2 normal..(mmg asalnye debab..hehe cuma susut skit masa kurang mkn 2)

mmg bkesan mealshake ni..alhamdulillah..sy letak mealshake + ribena utk sikecik...kdg letak sikit dalam susu... :-)
perkongsian pertama ni yat tulis pada oktober 2012..masa mula-mula bagi dia supplement..this is his first supplement..hehehe
and, bawah ni pula, perkongsian yat yang kedua setelah hampir sebulan..daripada permerhatian, mmg imunisasi sikecik tu kuat. kalau demam or batuk, sekejap je.. dan yang paling best selera makan die laa. seronok tengok die makan. 
**************************************************************
{share tentang selsema n meashake}

Actly b4 this, sy da share testimoni my son bile amik mealshake..n ni yg terbaru..Last Friday lepak umah kakak..then si kecik 2 adalah kawan..sepupu die laa..bile ada sepupu mainye x ingat dunia..ble peluh2 [memandangkan umah kakak mmg cuaca panas tambahan no landscaping yet--taman baru laa katakan :-) ], mandi..mandi..n mandi la keja diorg..
bgn pepagi2 (kul 7-8) da mula main air..mandi lg..then kena laa selsema..hingus da meleleh..sabtu ahad mmg teruk..bersin..hingus..idung da merah..balik je umah sy, terus kasi mealshake+susu anmum die 2 masa nk tdo..ribena mealshake pas dinner (1/3 scoop je tiap kali kasi-add on la katakan)..isnin selasa pon sama..kasi tuk susu belah pagi n petang..alhamdulilah, pg tadi (RABU), hingus da kering..tdo mlm td pon xde merengek idung tersumbat...ALHAMDULILLAH..in between, hb beria nk kasi ubat selsema tp sy tegah..jgn dlu, nk tgk hasil if kasi mealshake..MEMANG BERHASIL laaa...
♥ mealshake...siap hb puji lg.."mama pndai ikhtiar tuk bby.. hehehe".. 

****************************************************************
Mealshake ni sangat2 menjimatkan dan tahan lama. yat mula2 kasi pada dasuki pada Oktober 2012 dan bulan Mac 2013 baru masuk canister kedua. Maksudnya, 1 canister mealshake tu bole tahan sehingga 5 bulan tapi bergantung kepada cara pengambilan laa..yat cuma kasi 2 scoop sehari..pagi dan malam sebelum tidur. sometimes, yat akan 'rehat'kan sekejap pengambilan.
Mealshake Shaklee untuk "picky eatery"..imunisasi badan rendah..tiada selera makan..menghidap asma..lets read these testimonial..

testimoni penghidap asma, picky eatery, dan berat badan yang tidak seimbang

testimoni bagi anak-anak yang antibodi lemah / imunisasi kurang
testimoni selera makan bertambah



Lagi satu yang menarik, ada juga ibu yang memberikan melashake ni sebagai alternatif kepada anaknya yang menghadapi masalah alahan laktosa atau "lactose intolerance".. jom baca apa kata beliau..
****************************************************************

kredit to: Che Saida Tina
testimoni... mealshake + omega guard

sebelum:
1. selalu asthma
2. kulit selalu ruam
3. gatal2
4. alah susu lembu
5. muntah2
6. tongse slalu kna n cepat demam
7. berat badan susut
8. x selera makan

selepas 2 bulan amik mealkshake n omega :
1. asthma n batuk kurang
2. da x amik nabulizer sejak 3 bulan lepas
3. selera makan bertambah
4. berat badan naik
5. da mula minum susu lembu ( jimat 80% dari beli susu soya)
6. kulit da x ruam
7. kalau kne gigit nyamuk da x melarat atau berkudis...
8. tongse pun da kurang dan demam pun cepat baik...

Jadi, ibu2 yang mempunyai anak2 lactose intolerance, jangan risau atau bimbang.. mealshake bole dijadikan sebagai makanan tambahan sebabnya, no lactose inside.. hehehe
Kalau anda nk tahu juga, anak Pn. Che Saida Tina ni juga dulunya ada masalah tonsil, asma, eczema dan alah susu lembu.
Macamana nak dapatkan supplement shaklee ni? hubungi yat untuk lebih terperinci berhubung Mealshake ini.

xoxo:
yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID: 866665
Facebook: yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
PM / Whats App: 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com



 

No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...