Thursday, 30 May 2013

ESP - Protein Soya Pilihan Saya

Hai semua...

yat curi sedikit waktu malam dan masa bersama anakanda tersayang untuk update blog mamadasuki ni memandangkan si kecik tu tengah ralit main 'game' dengan papa. Malam ni yat nak kongsi tentang ESP (Energizing Soy Protein) yang telah yat amalkan sejak lima bulan lepas..Secara konsisten tau. Tak pernah 'curi tulang' bab ESP ni..

Dan kesan yang paling ketara yat rasa ialah perubahan kulit menjadi lebih halus dan cerah dengan sekata. Dan lagi, yat dah tak perlu lagi pakai "compact powder" untuk keluar atau pergi ofis. Cukup hanya dengan pelembat (foundation) Olay dan sedikit blusher. Tapi semua tidak percaya dengan kata-kata yat. Walaupun nampak jelas perbezaan tu..hehehe

Yat memang suka sangat minum soya tetapi minum ESP ni lain daripada minum soya yang ada kt kedai. Percayalah...

Kenapa saya pilih ESP?

Kerana ia merupakan sumber protein soya terbaik.Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten. ESP menyediakan 14 gram protein soya Non-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol.Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.
Non-GMO tu apa pula? Non -GMO (Non Genetically Modified) adalah soya yg digunakan oleh Shaklee tidak diubah suai secara genetik. Protein soya Non-GMO ini dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.Program ini memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, yakinlah dengan shaklee dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti . Dan ini adalah perbezaan yang paling yat suka jika dibangdingkan antara ESP dan soya biasa.

Mesti ada yang tanya, apa bagusnya kalau soya Shaklee ni Non-GMO? Meh yat nak tulis sini kenapa kita kene pilih produk NonGmo berbanding produk GMO. Produk2 GMO boleh menyebabkan alergy, toxic, potensi kanser. Lagi2 zaman sekarang ni. Produk2 GMO mmg dah makin banyak di pasaran sbb tu mcm2 penyakit sekarang. Contoh yang paling glamor adalah penyakit berkaitan kanser dan allergic. Itu mmg common laa kann. Antara makanan yang tinggi potensi GMO adalah jagung dan soya. Sebab tu, kalau you all nak beli protin dari sumber soya, pastikan you all baca dulu labelnya, pilih produk yg berlabel NonGMO. Jangan beli sebab murah or sebab rasa sedap or sebab ikut ikutan, or sebab nak dapat barang free.. hargai dan sayangi lah badan anda. InsyaAllah, next entry nanti yat kongsikan lagi apa bahaya GMO yang perlu anda ketahui.

Sekarang ni yat amalkan minum ESP ni setiap pagi. yat bancuhkan ESP dengan milo bersama air sejuk (dari peti ais). Ya Allah, nikmatnya. tak boleh digambarkan.. betapa sedapnya rasa tu. Dan yang paling best, hanya 250ml setiap pagi sebelum makan, yat akan rasa bertenaga sepanjang hari. Walaupun tak sempat breakfast. Kadang tu, sehingga pukul 3 petang pun tak terasa dek kesibukan dengan kerja-kerja pejabat. Rasa bertuah yang amat sebab dapat menikmati protin dari sumber soya yang berkualiti tinggi.. the best ever brand in the world. 

Boleh dikatakan setiap minggu yat kena restock ESP kat rumah. Tak boleh tak ada. Sebab loyal customer, or customer baru mesti akan tanya soalan "kak, ready stock ESP ada x? Sy nak laaa esok".. takpun, "kak, ESP ready stock ada x? COD bole x?".. Macamana tu kalau ESP tak ada kat rumah. Dan ini menunjukan ESP ni yang paling laris. Hot item gitu.

Nak tahu kenapa ? Sebab ESP menjadikan kulit cantik, halus,gebu,berseri, anjal.. ESP membantu menghilangkan parut jerawat di muka. ESP memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan sihat, kurang letih..ESP suplemen asas utk badan sihat, langsing,awet muda.

Try a glass of ESP today and you will ask for more.Better late than never. Jadi buatlah pilihan bijak memilih protein dari sumber soya Non-GMO

Ingat ya soya dari sumber GMO memberi risiko penyakit berkaitan kanser dan allergic...hihi.. saje bagi ayat penutup yg menakutkan (lepas ni semua pergi check label tin soy protin masing2...GMO or non GMO. hihi)
******************************************************
love: mamadasuki si pencinta ESP
yat hayati
Shaklee Independent  Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...