Monday, 27 May 2013

GLA Shaklee Pilihan Untuk Cantik dan Sihat

Assalamualaikum dan selamat petang...

Entry lepas yat ada bagitau nak kongsi tentang GLA Complex kan? Sebenarnya GLA ni antara item yang paling glamor dalam Shaklee. Sebabnya, ia adalah banyak kegunaan. Nak sihat, nak cantik, nak dapatkan zuriat pun bagus.

yat nak share tentang GLA ni 'in terms of' kecantikan. Sebabnya, semua wanita pada masa sekarang ni nak kelihatan cantik dan menawan, walaupun pada usia 'emas'. Cantik adalah subjektif, dan cantik serta sihat adalah pilihan semua orang kan? Muda atau tua, lelaki atau wanita. Betul tak?

Pernah tak terdengar atau baca tentang, Evening Primrose Oil (EPO)? EPO ni adalah antara supplement yang diambil oleh para wanita dalam mengekalkan kecantikan di pertengahan usia ataupun dalam keadaan peringkat menapouse. Ia adalah sangat-sangat popular dalam penjagaan kesihatan kulit.

Minyak daripada biji 'Evening Primrose' adalah sumber utama GLA
EPO ialah minyak yang diperolehi daripada biji tumbuhan yang dikenali sebagai Evening Primrose. Tumbuhan herba ini ditanam oleh Orang Asli Amerika untuk merawat bengkak badan. Pada abad ke 17, ia telah diperkenalkan ke Eropah dan menjadi "Raja Segala Penawar".

Minyak ini sebenarnya mengandungi Asid Gama Linolenik (GLA) yang tinggi yang tergolong dalam asid lemak poli tidak tepu (omega-6) yang mana pengambilannya adalah popular dikalangan wanita yang menghadapi masalah kesihatan.

Shaklee tiada EPO, tetapi ada GLA Complex

Seringkali saya di asak dengan soalan soalan sebegini:-
"akak, EPO Shaklee berapa ye?"..."akak, vitamin ape yang sesuai untuk kulit tapi bajet bwh seratus?".."akak, sy nak vitamin yang bole merawat jerawat dan masalah senggugut saya, ada tak?"

Sebenarnya, inilah situasi saya. Maaf ye adik-adik, kakak-kakak semua, apa yang yat bole cakapkan adalah Shaklee tiada EPO, tapi shaklee ada GLA Complex yang 2 kali ganda GLA daripada EPO..3 kali lebih berkesan.

Apakah kandungan GLA Shaklee?

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi:
  • asid gamma linolenik (GLA) - 90mg
  • asid linolenik (LA) daripada biji bunga matahari dan minyak borage - 216mg
  • minyak bunga matahari dan vitamin E. - 15IU / 50% DV

Perbezaan dan kelebihan GLA Shaklee

Walaupun ada yang kata GLA Shaklee ni sama je dengan EPO, tapi yat tetap nak kata tak sama. Sebabnya, jom study sama-sama.

1. Asid Gama Linolenik atau GLA hanya bole di dapati daripada tumbuhan bijirin (sayuran):-
  • Evening Primrose Oil
  • Blackcurrent
  • Borage
2. Memang badan kita boleh menukarkan asid linolenik daripada minyak sayuran kepada GLA tetapi faktor-faktor seperti penuaan, tekanan, penyakit dan gaya hidup bebas boleh mengganggu proses tersebut. Jadi, pengambilan supplement GLA yang diyakini boleh membantu meningkatkan bekalan untuk binaan
postaglandin sangat disyorkan.

3. Diuji secara klinikal untuk bioavailabiliti, serapan & gabungan ke dalam sel & tisu

4. Diperolehi daripada biji borage, sumber semulajadi yang paling pekat asid linoleik gama

5. Setiap kapsul mengandungi 90 mg asid linoleik gama, 216 mg asid linoleik & 15 IU vitamin E

6. Dilindungi oleh Shaklee Guard – sistem anti–oksida semulajadi dipaten secara eksklusif bagi memastikan kestabilan dan kesegaran

Apakah khasiat atau kebaikan GLA Complex Shaklee ni?

 ****************************************************
  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangai ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf
kredit sini

Anda berminat untuk dapatkan Gla Complex Shaklee ini, boleh hubungi yat. Yang pasti HARGA BERPATUTAN dan MAMPU MILIK. Anda pasti sukakannya..

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...