Thursday, 20 June 2013

Biz Shaklee: Biz yang Sangat Mudah

Alhamdulillah, hari ini bertambah lagi generasi Shaklee yat. Baru balik dari Head Office untuk re-stock barang dan mendaftarkan anak 'Shaklee'. Sebenarnya, ramai juga yang berminat dengan Biz Shaklee ni tapi tak tahu dari mana dan bagaimana nak mula. Jadi, yat nak kongsi dengan anda semua tentang ini..Inilah langkah pertama yang yat buat dulu. Hampir setahun yang lepas.hehe..

Langkah pertama yang buatkan yat dapat merasa 'side income' 4 angka sekarang.. dan pastinya, yat juga bermula dari bawah. Jadi ahli Shaklee ni tak semsetinya anda kena biz macam yat, cuma yat nk anda semua tahu banyak kelebihan bila menjadi salah seorang 'keluarga' Shaklee ni.

 Jom baca apa yang buatkan yat seronok bersama Shaklee ni...
Q: Bagaimana nak jadi distributor Shaklee ?
A: Ada dua cara nk jadi distributor sah Shaklee ni.
  1. Bayar yuran pendaftaran sebanyak RM65 + RM10 (WM) / RM20 (EM) untuk postage member kit ke alamat anda.
  2. Anda boleh beli barangan bernilai RM680 ataupun bersamaan dengan 200UV dan ini melayakkan anda boleh dapat FREE membership. :)
Yang paling best, part ni anda tak perlu buat apa-apa. Just bagitau yat, dan yat akan buatkan untuk anda.
Contoh borang pendaftaran ahli
Q: Berapa modal yang diperlukan ?
A: Part ni yang paling best. TAK perlukan modal pun sebab dengan Shaklee ini kita boleh buat ala-ala dropship - bila customer order dan bayar barulah kita bayar kat Shaklee. Shaklee pula akan poskan barang tu kepada customer kita. Senang kan? Unless nak simpan stok kat rumah, suka hati lah invest berapa pun. Hehe.

Q: Berapa sales/belian kena maintain setiap bulan ?
A: Tak perlu maintain sales/points unless anda sudah jadi leader. Tiada jumlah minimum yang anda perlu beli setiap bulan kecuali anda memang target nak mendapatkan cash bonus. Nak beli untuk sendiri & keluarga sahaja pun boleh. Tak rugi pun jadi ahli.

Q: Berapa keuntungan boleh dapat setiap bulan ?
A: Bergantung kepada sales/purchase kita pada bulan tersebut. Minimum 150 points untuk layak dapat cashback/rebate/bonus. Bonus bermula dari 5% sehingga 21%, depending on berapa points kita dapat. :)

Q: Kena cari orang ke ? Kena head hunting ke ?
A: Tak perlu head hunting!!!! Cz yat pun tak suka nak cari-cari orang paksa-paksa join/beli.

Q: Tapiii saya tak tahu macam mana nak mula business...
A: InshaAllah yat akan guide & coach anda sebab once anda dah register dengan yat, anda dah jadi tanggungjawab yat, 'anak' yat. :) Cuma usaha untuk berjaya itu terletak pada diri anda sendiri. InshaAllah.

Q: Saya nak register jadi ahli tetapi tak nak jual-jual ni, boleh ke ?
A: Suka hati lah haha. Boleh je. Beli untuk kegunaan sendiri pun boleh. yat takkan paksa anda jual, tanya lah mana-mana 'anak' Shaklee yat, yat tak pernah paksa. Semua yang nak berbusiness semua atas inisiatif sendiri. If you need guidance yat akan tolong. :)

Q: Ok, cool ! So bagaimana nak register?
A: yat boleh tolong registerkan anda. Anda cuma perlu bagi details yang diperlukan + registration fees. Selepas itu, anda tunggu kat rumah, nanti member kit sampai ye.

Clear tak ? Hehe. If ada soalan tambahan boleh hubungi yat ya.. Yang pasti, bila anda berdaftar bersama yat, 'rumah Shaklee' yang baru menanti anda.heheheheh
Jangan lupa contact yat yeeeeee!!!!!!!!!!!!!
yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157 
Email: yat_1916@yahoo.com 
 

No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...