Saturday, 22 June 2013

Carotamax

Carotamax Shaklee juga merupakan Vitamin A Shaklee, satu nama yang menjadi buruan bagi yang menghadapi masalah mata especially maslaah rabun...heheheh..Sebelum ni yat ada kongsi tentang Carotamax bukan sekadar untuk mata. Tapi hari ni yat nak kongsi dengan anda 'profile' Corotamax ni..hahaha..pandai je yat..hihih

Apa itu Carotamax???

Carotamax merupakan campuran unik alpha-carotene, astaxanthin, beta-carotene, lutein, lycopene, and zeaxanthin yang menghasilkan carotenoid yang lengkap. Dalam seharian, dari mana kita boleh dapatkan sumber-sumber carotenoid yang lengkap tu?? Jom tengok...


Mampukah anda makan semua tu untuk lengkapkan carotenoid?? Bayangkan anda makan 285bj limau gedang untuk lengkapkan Litein dan Zeaxanthin...tentu tak berdaya kan??hehhe

Apa pula Carotenoid ni???

Tengah seronok share tentang sumber bagi setiap campuran carotenoid, yat lupa nak kongsi tentang Carotenoid. Carotenoid adalah pigmen yang membentuk warna sayur-sayuran. Ia memberi warna oren kepada carrot, tomato dan sebagainya.

Jadi, apakah fungsi Carotenoid???

1. Melindungi sel daripada kesan pemusnahan oleh radikal bebas
2. Sumber Vitamin A terbaik
3. Meningkatkan sistem imunisasi
4. Membetulkan fungsi organ tubuh

Selain tu, kat sini yat juga kongsikan fungsi-fungsi lain Carotenoid selain empat yang kat atas tu:
  • Mencegah kanser
  • Penting untuk pertumbuhan tisu ephithelial seperti kulit, membra di dalam saluran penghadaman, serta pernafasan. Tisu ini bertindak sebagai penghalang utama kepada jangkitan penyakit.
  • Diperlukan semasa selsema, batuk dan gangguan-gangguan penyakit yang ringan.
  • Terlibat dalam penghasilan sperma dan ovum.
  • Penting untuk pertumbuhan tulang yang sihat.
  • Meningkatkan sistem kekebalan dengan memperbaiki fungsi sel darah putih.
  • Membina semula sel-sel yang rosak.
  • Melindungi dari rabun malam.
  • Menjaga kesihatan mata.
  • Merangsang pertumbuhan tulang yang kuat, gigi, gusi serta kulit dan rambut yang sihat serta keihatan umum.
  • Digunakan dalam rawatan jerawat, ulcer, bisul, dan sebagainya
  • Tanda-tanda kekurangan:
  • Masalaah jerawat
  • Hilang lembapan pada kulit, mulut dan rambut
  • Tumbesaran terencat
  • Masalah tidur dan insomnia
  • Kulit yang menebal pada telapak tangan dan kaki
  • Masalah rabun malam.

Siapa yang perlukan CarotoMax ?

  • Semua peringkat umur yang inginkan kesihatan menyeluruh
  • Kanak-kanak (12 tahun ke atas), remaja, atau pun orang dewasa yang tidak sempat/mampu mengamalkan diet seimbang
  • Mereka yang tidak dapat mengambil jumlah hidangan buah-buahan dan sayuran yang secukupnya setiap hari dan terdedah kepada ancaman radikal bebas.

Perbezaan Carotamax atau Vitamin A Shaklee?

  • Carotomax shaklee berbeza dari yang lain kerana ia dalam bentuk provitamin A, yang mana HANYA akan diaktifkan apabila ia diperlukan sahaja. 

AMARAN!!!!!!!!
Tidak boleh diambil oleh ibu mengandung. Pengambilan vitamin A yang berlebihan terutamanya ketika tempoh trimester pertama kehamilan, boleh menyebabkan risiko kecacatan pada bayi dalam kandungan termasuklah kecacatan jantung dan sistem saraf.

Anda ada masalah mata? Bonus untuk anda sekiranya konsisten mengamalkan Carotamax ni. Berminat???? Boleh hubungi yat ye.. Harga??? Macam biasa laaaa... Menjunam-junam..lagi2 kalo anda memang loyal customer yat..heheeeh

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157 Email: yat_1916@yahoo.com



** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.









No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...