Monday, 17 June 2013

Dasuki di Phaton Valley Eco Resort

Back to nature..itu laaa yang mama cuba terapkan kt Dasuki. So, bila mama dapat arahan berkursus untuk tempoh 3 hari, mama decide untuk bawa papa dan dasuki sekali. Biar sikecil mama ini mengenali keindahan hutan rimba. Bila bangun pgi, bunyi kicauan burung-burung murai. Bila malam, bunyi cengekerik dan unggas-unggas lain kedengaran.

Niat mama and papa, biar sikecil ini back to nature. Tahu bagaimana untuk hargai alam dan betapa indahnya berada ditengah kehijauan alam.

Tapi, malangnya..semua gambar di sana, dasuki da delete...sedihnya hati mama..cuma 1 yang tinggal... ini je..
Masa ni dasuki baru lepas breakfast nasi lemak. Tengah usaha nk g cari 'blog' (frog)!!!
Mama pergi sana untuk kusus "Team Building". Tapi masa pergi sana, sebagi ibu,  yat tak pernah lupa untuk bawa Mealshake dan Herbal Blend. Mealshake sebagai sarapan penuh nutrisi untuk dasuki. Selain tu, baus juga untuk melawaskan dia (mengelakan sembelit). Herbal Blend sebagai protection iaitu Super Moist cream yang mengekalkan kelembapan kulit. Melegakan gatal -gatal dan pedih-pedih. Diperbuat dengan ekstrak herbal semulajadi sage, rosemary dan horse chesnut yarrow. Maklum laaa..kt hutan kan..byk nyamuk..byk serangga..so, kalau die kena gigit..bila sapu je Herbal Blend tu..In Sha Allah, kegatalan dan kesan merah-merah tu tidak kekal lama.


Bekalan 'wajib' yang yat bawa untuk Dasuki sepanjang 3 hari di Pahton Valley Eco Resort

So, jom layan suasana menarik kt Phaton Valley tu yek..ni yat pinjam dr mr.gugel..heeehehe..
Salah satu chalet yang ada kat sana
Gelanggang beriadah dan juga tempat aktiviti 




Kolam ikan yang dasuki suka..Suka sebab boleh bagi ikan makan.

Bilik tidur. Sungguh selesa dengan 3 single bed.
yat tak adalah recommend sangat kalau anda-anda semua berhajat nk bawa famili ke sana..tapi in case, anda kena kursus atau attend aktiviti yang dibuat oleh majikan, tempat ni agak sesuai jugak laaa untuk bw anak-anak kita.. Niat untuk kenalkan alam yang hijau.. bukan hanya kenal bangunan pencakar langit je..kenal hamster je..kenal kucing je..kt sini bole tengok burung2 hutan..pokok2 hutan..nyanyian cengkerik.. okehhhh...

I love my family...my ank..my hubby...n of coz whole famili.. thanks pada anak buah yang sulung (ALONG) sebab jagakan dasuki masa teh berkursus..tolong papa dasuki kan????
*******************************************
love: mamadasuki siLEO

2 comments:

  1. salam yat ^_^

    bestnya boleh kerja sambil bercutikan? lama dah x bercuti, hopefully boleh cuti2 malaysia nanti

    http://mommy-yana.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best sangat yana... weekend ni meeting sambil jalan-jalan jugak.. (^_^)

      Delete

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...