Thursday, 27 June 2013

Dasuki Makan Angin Lagi....

Waaaa...tajuk entry pon da besttttt...Dasuki makan angin lagi...heheeh...kali ni Dasuki ikut mama pergi meeting kat Port Dickson (PD) pula. Biasa laaa, kalau Jabatan buat meeting or kursus on weekend, memang yat akan bawa sekali dua-dua hero, buah hati pengarang jantung ni.. Sebab prinsip yat, "weekend is family time"..Jadi yat tak nak sia-siakan dua hari cuti tu tanpa dua-dua hero ni.

Gerak dari Klang dah jam 11.00 pagi. Pergi ambil Dasuki dulu di Saujana Putra, sebab malam sebelum tu Dasuki tidur rumah Cik Za dia.. Macamana Dasuki boleh tidur umah Cik Za dia??? haaaa..sebabnye hari Sabtu tu mama pergi kelas "New Distributor Training (NDT)"..so, tinggalkan Dasuki rumah Cik Za untuk main dengan Abg Haziq dan Harraz.

Sebenarnya yat tak ada apa yang nak 'coret-coret' sangat..cuma nk share je Dasuki first time jumpa pantai dan pegang pasir..hahhaha..sangat-sangat kelakar sebab dia tak nak pijak pasir..menangis sakan. tapi once da pijak..haaa ambik mama..tak nak naik terus,...hahahah

Masa yat pergi PD tu jerebu teruk sangat. IPU PD masa tu mencecah 335..sangat-sangat kabur penglihatan. Tahap penglihatan hubby masa driving cuma lebih kurang 800m je. Bau asap menusuk ke hidung walaupun dalam kereta.

Jom layan kami disana...

Ni actually gambar masa on the way ke PD. Gambar dalam kereta.. Cenyum paling manis dari Dasuki untuk semua reader blog mama..

Ni pulak pool tempat Dasuki and Papa swimming..tapi no gambar at all..sebab mama da masuk meeting masa diorang pergi swimming. Air sejuk..Ok laa... n Klorin pn x kuat sangat..katanya papa..heheheh

Lupa pula nak bagitau yang kami stay kt Hotel Corus Paradise, PD. Kami dapat bilik yang mengadap laut. So, nice view laa..Si kecil ni lagi seronok bila tengok ombak dan burung-burung berterbangan. RM190 for 2D1N...

 Bila first time pijak pasir pantai. Diam dan tak bergerak...

 Papa mengajar Dasuki baling batu ke dalam air. Tapi sikecik x nak buat. Lebih suka main pasir pantai...

 Ni laaaa gaya budak gosok tangan dengan pasir. Seronok gamaknya..

 Baling pasir dalam air..suruh masuk air pantai xmau..'bashah mama"..takut basah seluar laa tu...hihihi

penuh feeling genggam pasir....heheheh

Sikit je gambar dapat yat share..x banyak pun dapat kami tangkap..suasana jerebu yang kuat..so ape yang kami dapat masa pergi PD tu?? haaaa..balik umah kt Klang, mama & papa terus kena MC..not feeling well.. nasib baik Dasuki punye imunisasi sangat-sangat tinggi..so, die x kena attack dengan jerebu..hahahahah

*************************************
sekian...mama sayang dasuki...

No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...