Wednesday, 5 June 2013

Eczema: Bagaimana Merawat Dengan Shaklee?

Bila sebut tentang eczema, terus teringat pada anak office mate yang sebaya dengan dasuki. Selalu menangis bila badan berpeluh. Mungkin kegatalan yang melampau dan dia sering menggaru di tempat yang gatal. Kesan luka dan parut especially di bahagian pelipat nampak dengan ketara. Yang paling kasihan, bila berpeluh masa malam disebabkan faktor cuaca panas sekarang. Parents of cause laa tak boleh tidur kan?

Jadi yat cadangkan dia cuba Shaklee. Cuba dulu. Kalau tak cuba tak tahu kan? Sebab kawan ni dah putus asa nak cuba produk dipasaran. Bermacam-macam dicuba tapi eczema anaknya tak juga baik. Kalau pergi jumpa doc pun, ubat sapu yang mengandungi steroid yang tinggi. Tapi jika menggunakannya dalam jangka masa yang lama adalah tidak baik

Jadi, untuk permulaan yat bagi kawan ni cuba Herbal Blend. Alhamdulillah, cukup 2 units of Herbal Blend dan 1 bottle of Basih H untuk kegunaan luaran, anak dia dah bebas daripada masalah keradangan kulit. Cuma pemantauan masih perlu untuk mengelakkan penyakit tersebut berulang.

Sebenarnya, ada beberapa produk Shaklee yang membantu masalah eczema ni.

Merawat Dalaman 

1. Mealshake dan Energizing Soy Protein (ESP) 

  • Mealshake dan ESP dicipta berasaskan sumber protein yang bertindak menghasilkan sel-sel yang baru atau membaiki / membina semula sel-sel yang rosak.
  • Protein digunakan untuk membina tisu penghubung pada ligamen, tendon dan otot
  • Protein digunakan untuk mensistesiskan antibodi bagi mempertahankan badan daripada penyakit
  • Protein berfungsi untuk mensintesiskan hormon bagi koordinasi badan
  • Merawat dan mencantikan semula tekstur kulit.
2. Alfafa
  • Alfalfa sememangnya kita mengetahui adalah Raja bagi segala tumbuhan dan herba. Kaya dengan kandungan klorofil yang dapat membantu masalah penyakit kulit seperti eczema.
3. Vita E Complex
  • Mengandungi Selenium dan Ekstrak Biji Anggur yang bagus untuk merawat masalah kulit dan parut.
  • Membantu memudarkan parut dan mengelakkan luka dijangkiti bakteria.
  • Vitamin E juga bebagai antioksidan yang bagus untuk merawat kulit
4. Omega Guard

  • Omega guard berfungsi untuk menguatkan membran sel-mencegah keradangan kulit & mengurangkan kegatalan.
  • Juga membantu melembapkan dan melembutkan kulit~kulit kering daripada menjadikan ezcema semakin teruk. 

Merawat Luaran

 1. Herbal Blend
  • Super Moist cream yang mengekalkan kelembapan kulit. Melegakan gatal -gatal dan pedih-pedih. Diperbuat dengan ekstrak herbal semulajadi sage, rosemary dan horse chesnut yarrow
  • Disapu pada luka dan eczema dengan kerap.
2.Basic H
  • Multi-purpose gel yang bagus untuk mencuci luka eczema atau memandikan simanja.
  • Lebih lanjut, baca sini.
Banyak sangat laa yat... Mungkin itu keluhan yang anda akan bagi kat yat kan? hehehe.. Sebenarnya, anda tak perlu ambil semua yang yat cadangkan tu. yat akan cadangkan berdasarkan tahap keseriusan eczema dan juga bajet anda. Jangan risau yek...

Cadangan yat mungkin berbeza mengikut keperluan dan umur penghidap eczema.

Baby
  • Ibu yang menyusukan baby yg mengalami masalah eczema boleh ambil ESP & Omega guard. Selain bagus utk Ibu dari segi , ianya juga boleh diterima oleh bayi melalui susu ibu.
  • Herbal Blend juga bagus disapu kepada baby yg ada eczema untuk kurangkn rasa gatal dan pedih.
  • Vitamin E juga boleh disapu kepada tempat yg luka untuk memudarkan parut.

Kanak-kanak 2-4 tahun
  • Omega guard boleh diberikan kepada kanak-kanak lebih dari 2 tahun utk kawal dan rawat masalah eczema. Cara pengambilan omega ni bole rujuk pada yat.
  • Mealshake juga boleh diberikan untuk baiki kulit yg rosak dan berparut memandangkan simanja berumur dua tahun keatas sudah boleh minum minuman lain selain susu ibu. Variasi bancuhan Mealshake ni sama dengan variasi bancuhan ESP

Kanak-kanak 4-12 tahun
  • Mealshake+ESP+Omega Guard untuk merawat kulit. Herbal blend dan vitamin E boleh digunakan untuk merawat luka. Sapukan pada tempat luka atau gatal dengan kerap.

Remaja dan dewasa
  • Remaja dan dewasa boleh ambil semua yang saya cadangkan termasuk ESP + Mealshake + vitamin E + Herbal Blend + Omega Guard + Alfalfa. Cara pengambilan dan kesesuaian boleh refer pada yat ye.
Hubungi yat untuk dapatkan TAWARAN MENARIK vitamin untuk masalah eczema ni. HARGA LAGI MENJUNAM dengan setiap pembelian MEALSHAKE. FREE consultation selepas pembelian. Dan, yat akan add anda ke 'rumah' pegguna Shaklee dibawah yat.

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...