Friday, 14 June 2013

Omega Guard: Kenali Kelebihannya

Sejak promosi Mealshake bulan Jun ni, Omega Guard pun terima tempias..hehehee..tak menang tangan yat dibuatnya. Maklum laaa Omega Guard + Mealshake adalah 1 pakej untuk kanak-kanak khasnya. Jadi bila ada promosi untuk 'partner', for sure 'partner' lagi sorang pun akan kena laaa bahangnya...

Apa-apa pun yat nak kongsi bersama tentang kelebihan Omega Guard ni..yat sendiri pon mengamalkan setiap hari. Niat hati asalnya nak kurus, sebab antara fungsi Omega ni adalah untuk membakar lemak.

Omega adalah minyak ikan..ni yat bagitau bagi sesapa yang kurang jelas maksud omega laa kan!!! hihihi... Pilihan yat of coz laaa Omega Guard Shaklee..samada untuk yat ataupun untuk Dasuki.

Kenali Omega, Mesti Jatuh Hati


  • Kalau anda nak tahu, Omega Guard ini dihasilkan menerusi kaedah teknologi terkini iaitu ultratulen bergred farmaseutikal. Maksudnya ia melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul yg dpt memekatkan asid lemak Omega3 paling tulen.
  • Apa pula ultratulen tu??? Meh sini yat terangkan...Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrak omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum,merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB. Kebanyakan brand lain hanya menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi utk mengekstrak minyak ikan. kaedah ini bukan hanya memusnahkan sesetengah nutrient malah tidak boleh menapis kandungan logam yg membahayakan kesihatan seperti plumbun,merkuri,etc
  • Lagi satu yat pastikan anak yat, Dasuki dan diri yat mendapat minyak ikan yang tidak diekstrak dari minyak hati ikan kerana dihati kandungan toksik tinggi
  • Minyak ikan Shaklee diekstrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk seperti sardin, mackerel, herring dan anchovies. Kalau anda nak tahu jenis2 ikan dan tahap merkurinya. Ikan2 yg digunakan oleh Shaklee adalah ikan yg tahap merkurinya terendah.. Dan kajian juga menunjukkan bahawa ikan air laut sejuk mengandungi asid lemak tidak tepu yg sangat tinggi berbanding ikan lain..Ditambah dgn proses penyulingan 3x... terbaekkk lagiii..hihi
  • Lagi satu, minyak ikan Shaklee ni Omega guard (minyak ikan ) Shaklee lengkap dgn 7 jenis asid lemak omega 3 yg perlu oleh badan iaitu DHA, EPA, HPA, ETA, SDA, DPA. Badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak perlu ni utk proses metabolisme,etc.. Jadi kena dapatkan dari sumber makanan dan suplemen EPA
  • Satu sajian Omega guard Shaklee (Recommended daily serving is 3 capsules) membekalkan 900mg asid lemak omega 3 yg perlu ie EPA dan DHA. Berdasarkan jadual dibwh, kandungan EPA dan DHA didalam Omega Shaklee antara yg tertinggi berbanding jenama lain.
Bagi saya Omega Guard adalah antara suplemen yang sangat-sangat digalakkan utk kita consume setiap hari kerana badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak omega 3 yg perlu untuk badan kita utk proses metabolisma... untuk brain, untuk alahan, utk asma, utk sendi, utk kesihatan jantung, utk kawal berat, utk kulit yg cantik... wallaaa.. mmg satu famili perlukannya.


xoxo:-
yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID: 866665
FB Fan Page HayatiVitamiz
Facebook yat hayati
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...