Wednesday, 5 June 2013

Pelbagai Cara Bancuh ESP

Waaaa...selepas 5 bulan, then ini adalah my second canister of ESP. Lama tak untuk satu canister? Yat cuma amik 2 sudu pagi sahaja. Bancuh dengan milo sejuk 350ml dan kongsi minum bersama husband. Wajib untuk setiap pagi..hehehehe

Resepi yang yat buat setiap pagi yang yat rasa sangat-sangat sedap dan nikmat:-
  • 2 sudu ESP (sudu tu yat pakai sudu tau fu fah tu..hehehe)
  • 4 sudu penuh MILO (sudu ni sudu kecil je..mcam sudu teh)
  • 350ml air sejuk (dari peti ais tau)
Bancuh semua sekali dan shake laju-laju.. Tak akan berketul-ketul okeh.. Don't worry.... sangat-sangat nikmat dan sedap. so yummyyyy!!!!

Sebenarnya ESP ni hot and fast selling. Semua peringkat umur dan jantina boleh menikmati ESP ni kecuali laa bebudak..hehehe

Actually, entry kali ni yat nak kongsi variasi bancuh ESP ni. Tak semestinya kena bancuh dengan milo je setiap hari macam yat ni..hehehe...
Kalau ada yang suka minum dengan air suam je pun boleh, tapi percubaan yat untuk cara itu tak berjaya. 1 sudu besar ESP bancuh dengan 1 gelas besar air suam pun boleh tapi kalau dah hari-hari dengan cara yang sama, nanti tekak rasa boring..ye tak?? hehehe..

  • ESP + plain water (suam/sejuk)
  • ESP + Fresh Milk
  • ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP...boleh add on almond or fruits.bukan sahaja bertenaga..boost milk production malah energized)
  • ESP + susu tepung (any brand)
  • ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee
  • ESP + Nesvita 3in1
  • ESP + jus twister tropicana
  • ESP + Yogurt drink
  • ESP + Ribena
  • ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)
  • ESP + Milo/Horlicks
  • ESP + sirap bandung
  • ESP + fresh milk + oat+serbuk koko+madu (ni resipi Dr Muhaya)
  • ESP + Nestle Bliss (perisa strawberry, blueberry, dll tu) 
  • ..........ada sape2 nak tambah..silakan...
(credit sini)

ESP ni sebenarnya bukan sahaja bagus untuk wanita, malah lelaki jugak. Tapi kebanyakan yang sedar tentang kelebihan dan kebaikan ESP ni ialah wanita especially wanita yang menyusukan anak. ESP ni bagus untuk:-

1. Orang yang ingin kekal sihat..
2. Orang yang lanjut umur, yang tidak upaya kerana kekurangan tenaga.
3. Kanak-kanak bersekolah
4. Ibu-ibu mengandung dan menyusu anak
5. Pesakit yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan
6. Pesakit seperti ulcer perut, jantung, kanser, sakit kulit, rambut gugur, tidak ada selera makan, gastrik,
7. Ahli sukan dan bina badan
8. Soya Protein ini adalah untuk semua orang yang ingin membina dan mengekalkan badan yang sihat
 9. Individu yang inginkan kulit cantik dan mengekalkan bentuk badan.
10. dan banyak lagi...hehehe

Pesanan Penaja:
  • JANGAN BANCUH protin dengan AIR PANAS kerana kandungan zat protein mudah musnah pada suhu yang tinggi.
  • Jangan ambil lebih dari 3sudu besar sehari ..(berat utk buah pinggang proses protin yg berlebihan)
--------------------------------------------------------------------------------
*** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...