Monday, 10 June 2013

Testimoni Meal Shake ~ Pilihan Ibu-ibu

Item promosi bulan Jun. Memang tepat sekali dengan cuti sekolah. Jadi ibu-ibu yang mempunyai anak yang lasak, yang cepat demam...memang cepat je place order. Semata-mata untuk tingkatkan imunisasi badan simanja selain membantu meningkatkan selera makan, membantu mengurangkan serangan asma, mebantu mengelakkan sembelit dan banyak lagi laaa.

Mealshake ni bukan sahaja sesuai untuk semua peringkat umur tetapi kepada anak-anak juga asalakan umur setahun ke atas. Memang menjadi pilihan ibu-ibu sebagai makanan tambahan. Ini bukan pengganti makanan tau tetapi "supplement" ataupun bahasa melayunya "makanan tambahan". Apa kata ibu-ibu yang dah berpengalaman bersama melashake ni.


[Kisah Cintaku Darwish, Shaklee dan MEAL SHAKES]

Alkisah bermula hujung 2010, anak laki ku yg sorg ni lahir tak cukup bulan, tak cukup berat dan tumbesaran pun lambat.
Sepanjang 2011, kerap sakit, batuk berkahak, wheezing ->dr kata masalah acute bronchitis & memang selalu buat lawatan ke klinik/spital utk amik nebuliser & mcm2 ubatler…
bile dah admit tu kena plak bergantung setiap hari ngan inhaler ade ubat biru & coklat.. lupe dah ape kenamanya…Memang penat dan kesian bile selalu kene pegi spitalni…walupun free je tak yah bayar…hihi..(company tanggung daa)

So diriku pasrah bile Feb 2012, adik suruh terai ini mealshake utk Darwish. Saya bancuh sesudu kecil dlm botol susunya sehari sekali, kdg2 2/3 hari sekali….memula tak perasan sgt kesannya.. tapi heran bila dah lama tak kene amik nebuliser…then saya tambah Omegaguard seminggu sekali….

Hasilnye memang marbeles….bln terakhir admit HUKM, Jan 2012 dan sehingga ke hari ni, dah setahun 5 bulan, tak pernah lagi amik nebuliser, ubat2, inhaler pn tak pakai dah. Masa followup cek dgn doktr, tumbesarannya pun dah masuk paras normal… dulu2 sokmo paras kuning( tak normal). aa lagi satu darwish pn ade eczema n jrg dah kena(memang org ade asthma selalunye akan ade eczema jugak.. ni dr yg cakap)

Moral of the story- kalau anda mampu nak beli pakaian ke mainan yg jauh lebih mahal, ape sgt lah dgn setin mealshake berharga RMXX (utk bulan JUN je yer) yg tahan lebih 2-3 bulan dan boleh dikongsi seisi keluarga… tak ke berbaloi2….??

Tanya diri anda sendiri… Saya tidak memaksa….tapi jika anda nak beli, kecik tapak tgn, ac mbb saya tadahkan.. hik hik…
Sekian perkongsian ikhlas dr seorg mama yg happy anaknya dah kembali ceria & ligat sampai tak menahan.. alhamdullilah… semuanya dgn izin Allah!


Alhamdulillah, ibu-ibu yang telah membuat pilihan untuk memberikan Mealshake kepada anak-anak sebagai makanan tambahan telah memberi respond yang postitif. Anda bila lagi???? Jangan tunggu sehingga "masa" promosi ni tamat ataupun sehingga melashake ni "out of stock" lagi sekali macam promosi last year tu.... Tepuk kepala nanti!!!!! heheheh

Selain untuk kanak-kanak atau anak-anak, Melashake juga sesuai untuk:-
  • Sesuai untuk semua peringkat umur dan jantina.(Mealshake + Family Wellness)
  • Bagus di amalkan ole ibu mengandung, menyusu, yang inginkan kesihatan yang baik dan yang ingin menambahkan berat badan.(Mealshake + Family Wellness)
  • Kanak-kanak yang menghidap asma, eczema, yang "picky eater", yang perlu tambah berat badan (kurus dan tak sesuai dengan perkembangan umur), menghadapi masalah sembelit dan sistem imunisasi badan rendah. (Mealshake + Omega Guard)
  • Sangat sesuai bagi individu yang ingin menambah berat badan. (Mealshake + B Complex + Vitalea)
  • Pilihan yang bijak bagi individu yang tak gemarkan supplement dalam bentuk tablet.
Inginkan Mealshake dengan harga murah..dengan harga promosi walapun dalam kuantiti yang sikit.. Bolehh jee..cuam rajin-rajinkan tekan no fon yat untuk SMS / Whats App..harga pasti boleh dirundingkan..dan anda pasti berpuas hati..

xoxo:-
yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID: 866665
FB Fan Page HayatiVitamiz
Facebook yat hayati
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...