Wednesday, 10 July 2013

Hadapi Cyst dan Fibroid Bersama Shaklee

Assalam.. sopan je kan di bulan puasa ni..nk wish selamat menjamu lunch tak boleh laa kan sebab puasa..hehehe.. Sebab tak boleh makan kan, so yat duduk je laa kat ofis masa lunch ni..apa lagi, keja nye update blog laaa..hihihi

Last entry yat ada share tentang cyst dan fibroid kan?? Bagi kita-kita yang wanita ni, walaupun ada sebagaian orang kata tak bahaya, tapi kita tetap ada rasa takut kan? Rasa bimbang..lagi-lagi kalau ada kaitan dengan kesuburan. Mula laa nak labelkan kita ni macam-macam..ye idok???? hehheeh

So, sini yat nak laa juga share tentang vitamin Shaklee yang semulajadi, selamat dan berkesan ini dalam menghadapi masalah cyst dan fibroid. Alahamdulillah, yang mengamalkan secara konsisten telah mendpat result yang di ingini..cyst kecut..cyst hilang..tak perlu operation lagi..dan mengandung.. In Sha Allah, jika anda memilih untuk mencuba rawatan melalui supplement / vitamin semulajadi ini, cubalah dan berdoa pada DIA Yang Satu.. In Sha Allah, pasti ada jalannya..aminnn

Apa die vitamin tu?? yat ni dok melalut je panjang lebar..Sat nooo...okehhh..Biasanya vitamin-vitamin ini dikenali sebagai SET ACE bersama GLA dan ESP..aiyyaakkk..banyak nye..hehehe

Kenali ACE dan Vitamin Lain untuk Cyst dan Fibroid

Hampir semua penyakit adalah disebabkan oleh radikal bebas yang mana boleh menyebabkan pelbagai penyakit termasuklah cyst dan fibroid ini yang mana berkemungkinan boleh menjadi kanser. Pengambilan antioksidan dapat menyekat aktiviti radikal bebas ini kerana ntuk mencegah radikal bebas menyerang sel kita adalah sukar. Tapi, ini tidak bermakna kita tidak boleh menghalang radikal-radikal bebas ini dari terus merosakkan sel. 
Di Shaklee, kami ada vitamin A iaitu Carotamax, Vitamin C dan Vitamin E yang mana kesemua vitamin ini adalah merupakan antioksidan yang sangat berkesan.


Carotamax
  • Vitamin A terkenal sebagai antioksidan hebat yang mampu berperang melawan kanser yang disebabkan oleh radikal bebas di dalam tubuh.Vitamin ini tersedia pada sumber makanan dalam bentuk retinol dan pada sumber makanan nabati dalam bentuk beta-karoten. Sebagai antioksidan, beta-karoten lebih memainkan peranan. Ia merupakan agen yang sangat efektif dalam menstimulasi sistem kekebalan untuk melindungi tubuh. 
  • Carotamax adalah vitamin A shaklee dalam bentuk Beta-Carotena dan hanya akan ditukar menjadi vitamin A bila diperlukan sahaja. Ia terdiri daripada ENAM jenis karotenoid penting yang dipilih daripada gabungan tumbuhan fitokimia dan kita sebagai manusia tidak akan mendapat perlindungan gabungan ini daripada sumber makanan sahaja. 
Vitamin C
  • Vitamin C Shaklee ialah bersifat Sustained Release 500mg yang mana pelepasan perlahan-lahan iaitu 100mg setiap jam. Ia juga mengandungi Bio-flavonoid C complex yang membantu meningkatkan penyerapan Vitamin C dan menghalang daripada dirosakkan oleh pengoksidaan dalam badan. Fungsi vitamin C adalah sebagai bahan antioksidan untuk melawan radikal bebas didalam badan kita.
  • Vitamin C juga meningkatkan daya ketahanan dalam tubuh kita serta mempercepatkan proses pemyembuhan sekali gus meningkatkan jaringan kult menjadikan kult awet muda. Vitamin C dgn fungsi antioksidannya berperanan meremajakan kulit, mencegah penuaan akibat serangan radikal bebas serta menghalang sinaran matahari yang boleh menimbulkan gangguan kulit. Proses terakhirnya menjadikan kulit lebih sihat,cantik,bersih,bersinar dan cerah. 
 Vitamin E
  • Vitamin E adalah antioksidan larut lemak dan merupakan salah satu pertahanan tubuh terhadap radikal bebas. Peran utamanya adalah menghantikan reaksi rantai radikal bebas yang memproduksi lebih banyak radikal bebas. Vitamin E melindungi sel-sel dan membran dari kerusakan. Vitamin E tidak hanya melindungi sebagai antioksidan yang asam lemak jenuh ganda, namun juga melindungi senyawa larut lemak lain (seperti vitamin A). Vitamin E mengurangi risiko penyakit jantung dengan melindungi LDL dan mengurangi inflamasi.
  • Vitamin E Complex Shaklee mengandungi vitamin E (d-alfa tokoferol) asli dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapi fungsi vitamin E.
Selain daripada Vitamin ACE ni, dicadangkan juga ambil GLA Complex sebagai pilihan utama. GLA Complex ini untuk menstabilkan hormon di dalam badan. Tumbuhan cyst dan fibroid dirangsang oleh hormon estrogen. Kandungan hormon estrogen yang berlebihan menggalakkan pertumbuhan. Biasanya ada perimbangan antara 2 jenis hormon dalam tubuh wanita. Estrogen sentiasa dikeluarkan oleh kilang ovary, manakala progesteron dikeluarkan jika berlaku ovulation atau penetasan telur yg berlaku pada hari 13-14-15-16 dalam pusingan haid.

Jika tiada ovulation, maka kandungan progesterone tidak meningkat dan ini menggalakkan tindakan estrogen tanpa kaunter tindakan progesterone. Kesannya banyak yang tak baik , berbagai jenis tumbuhan dirahim dan dalam payaudara akan berlaku, dan diantaranya fibroid dan kanser dan vitamin Shaklee ini dicadangakan dalam  membantu menstabilkan hormon dalam badan anda sekali gus mencegah cyst, fibroid & kanser.


Anda yang ingin mencuba vitamin ini sebagai rawatan alternatif, boleh hubungi yat untuk lebih detail dan HARGA yang BERBALOI-BALOI.. calling2 yekkk...

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

0 comments :

Post a Comment

Menjana Pendapatan Bersama Shaklee

Pengedar Sah Shaklee (SID)

Pengedar Sah Shaklee (SID)
Saya yat, Pengedar Sah Shaklee Anda (ID: 866665) di Klang dan Shah Alam terutama di Bukit Tinggi. Sesiapa yang ingin tahu info lanjut tentang Shaklee boleh hubungi yat di talian 019-397 9157 (SMS/Whats App) atau PM di FB yat hayati.

YouTube D'hayati

Loading...

Followers