Tuesday, 30 July 2013

Kenali Lecithin Shaklee

Assalam dan selamat pagi.....

Entry kali ni yat macam toing-toing sikit... Dalam hati nak buat entry pasal persiapan raya tapi gambar pula belum ada..huhuhu

So, tengah-tengah sedey tak boleh nak buat entry pasal raya, tiba-tiba ada kawan PM nak order full pack lecithin. Sebelum ni beli sikit-sikit je..katanya nak kurus...

Waaaa..teruja nya yat dengar. baru lepas 3 bulan bersalin, da semangat nak kurus. tak pe laaa..nampak laa effort dia kan..nak kurus bersama Shaklee..hehehhe

Kalau nak kurus dengan Shaklee kena laa apply 3 konsep mudah ni...BAKAR, BUANG, BINA...heheeheh..apa tu??? next entry nanti yat kongsi ye.... biar jadi teka-teki dulu..hahahah.. hari ni cuma nak cerita pasal LECITHIN SHAKLEE....


Secara detailnya, 1 botol Lecithin ada 180biji yang mana akan cukup untuk satu bulan pengambilan..kena makan 6 biji sehari jika MAU KURUS...okeeeeehhhhh!!!! Sebenarnya lecithin bukan hanya untuk kurus (sebab rata-rata yang ambil lecithin ni dok set kt kepala yg lecithin ni hanya utk kurus)....banyak lagi fungsi lain yang anda semua tak sedar (tapi bila dah consume secara konsisten, baru perasan kot..hihih)...


Fungsi & Kebaikkan Lecithin

    • Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain - membantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yg mengeras. Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000 - 7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yang sebegini. 
    • Kenapa org yang nak kurus atau slim atau lanasing suka ambil Lecithin? Sebab ia bertindak sebagai agen pengemulsi lemak (memecahkan lemak). Jika anda nak tahu, Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecithin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.
    • Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel2 badan. Tanpa Lecithin yang mencukupi, membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan. Banyak faktor seperti bahan-banyak kimia dari persekitaran yg tercemar,bahan2 metal, dadah, food additives, pesticides, etc .. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2. Jadi dengan menambahkan pengambilan Lecithin sebagai pemakanan tambahan harian, pasti ianya keputusan yg bijak.
    • Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.
    • Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil Lecithin.
    • Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria. Di samping itu, struktur Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.
    • Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang, penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter (berkaitan short term memory). Lecithin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.
    • Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter di mana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia.
    • Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever, asma, bronkitis dan emphysema.
    • Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi sendi2 (joint) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang & sistem penghadaman.
    • Lecithin adalah zat utk kecantikan .. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.
    • Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.
    • Lecithin bersama unsur2 lain digunakan utk membuat BILE .. BILE ni fungsinya ialah mencairkan lemak.Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan. (credit)

      Siapa yang Perlu Ambil Lechitin

      • Pesakit DIABETES – mereka tak boleh kekurangan lecithin
      • Pesakit BUAH PINGGANG – kolina dalam lecithin meringankan tugas buH pinggang untuk memproses protein
      • Penderita KEGUGURAN RAMBUT – memerlukan lecithin kerana kekurangan inositol (komponen dalam lecithin menyebabkan keguguran rambut).
      • Pesakit STROK.
      • Orang yang banyak mengambil karbohidrat kerana ia boleh membentuk lemak dalam darah.
      • Orang yang mengalami KOLESTEROL TINGGI.
      • Orang yang mengalami masalah fokus, terutama koordinasi anggots badan.
      • Pelupa.
      • Ibu menyusu untuk lancarkan air susu dan merawat bengkak susu.

      ************************************************ 
      yat pun amalkan jugak lecithin ni..6 biji sehari selapas makan. satu yang yat perasan, yat  tak mudah lapar kalau amik lecithin. mgkin lecithin ni jugak membantu mengawal nafsu makan yat yang tahap gaban ni kot. ..heheheh
      Anda nak jugak lecithin ni tapi nak harga berbaloi??? Bole jeee...yang penting hubungi yat....xkisah laaa untuk poskan atau untuk COD...sekitar Klang, Shah Alam, dan Putra Height je tau..dan harga..pasti anda TIDAK MENYESAL..malah TAK PERCAYA!!!!!!!


      ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



      yat hayati
      Shaklee Independent Distributor | ID 866665
      Facebook yat hayati
      FB Fan Page HayatiVitaminz
      SMS / Whats App 019-397 9157
      Email: yat_1916@yahoo.com


      No comments:

      Post a Comment

      Followers

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

      YouTube D'hayati

      Loading...