Saturday, 6 July 2013

Menjana Pendapatan Pasif Bersama Shaklee

Bulan ni cukup setahun yat bersama Shaklee..menjana pendapatan secara pasif. Kalau ikutkan kerja hakiki, cukup laa untuk sara hidup kat bandar metropolitan ni. Tapi bila di fikir balik, sampai bila nk kerja mcm ni..Kais bulan ni, dapat hujung bulan..then, next month kais lag. Bila masa nak ada masa lebih dengan anak. Impian memang besar, nak duduk rumah jaga anak, suami dan rumahtangga tapi ada income. So, yat kena fikir cara lain dan alhamdulillah, yat ditemukan dengan Shaklee. Dan memang yat dan hubby suka 'bisnes'. Itulah persamaan kami..heeheh

Enam bulan pertama bersama Shaklee yat mendaki tangga dengan sabar. Income masa mula-mula bersama Shaklee hanya laa dua angka. Tapi siapa nak bagi kan??? Free plak tu.. Hanya mengadap PC atau lappy atau Smartphone..yat boleh dapat rezeki yang halal. Hanya menggunakan medium internet. So, bagi sesiapa yang 'tegar' menggunakan media sosial, rebut laa peluang ini.

Kenapa yat pilih Shaklee?? sebab, bisnes ni tiada paksaan..tak kira samada dari 'upline' ataupun 'sideline'..dan yat paling suka bila bisnes disertakan dengan amalan rohani yang mana yat sendiri telah merasakan perubahan hidup..dari segi duniawi dan juga akhirat. Beruntung sangat bila yat dijodohkan dengan "JUTAWAN" shaklee.

Alhamdulillah, cukup 6 bulan bersama Shaklee yat dapat merasa bonus 4 angka. 4 angka walaupun RM1000 sangat besar bagi orang yang menetap di bandar besar seperti Lembah Klang. Keluar je pintu rumah, pasti duit juga mengalir keluar. Tol, minyak, makan...semua perlukan duit dan kos semua tu makin hari makin meningkat. Belum lagi dikira dengan perbelanjaan lain..persekolahan anak, insurans, susu, pampers, pengasuh..alih-alih yang tinggal RM -ve daripada gaji bulanan.kena korek lagi saving.. ini belum lagi ada kes kecemasan..kereta rosak, anak sakit, hal mustahak kat kampung.. betul tak??? Anda pernah mengalami masalah macam ni tak??


Jadi, satu perubahan perlu dibuat. Keluar dari "Comfort Zone".. Tindakan pertama yang yat fikir, kena cari alternatif untuk tambah pendapatan..Bantu hubby.. Lagi-lagi bila tengok kos kehidupan semakin hari meninggi tapi kualiti kehidupan tak juga semakin meninggi... dan kadang-kala kami menghadapi 'kegawatan ekonomi'....hehehe.... Alhamdulillah DIA Yang Maha Merancang ketemukan yat dengan Shaklee. Dalam kepayahan survive di bandar besar ini, Allah telah membuka jalan kepada yat. Yang pasti kita kena selalu berdoa kepadaNYA dan berusaha untuk memajukan diri.
 
Anda nak tahu tak kenapa yat pilih Shaklee? Kenapa yat sangat mencintai bisnes Shaklee ini? Nak tahu bagaimana menjana pendapatan dengan Shaklee? Jom baca entri ini sampai habis.

Tidak perlu keluar mencari customer, cuma duduk di hadapan laptop sahaja!

yat seorang pemalu dan saya tidak ada pengalaman berniaga pun. Sebelum ni memang ada bisnes jugak tp tu pun online..jual Batik & baju baby..hehehe...yat ni jenis yang tak pandai nak terangkan produk... tak pandai nak pujuk-pujuk orang supaya membeli produk yang yat jual. Jadi, yat hanya sharing dan 'cerita' sahaja pengalaman dan kebaikan Shaklee. Dan paling best, semuanya dibuat menggunakan jari jemari sahaja iaitu menaip di laptop atau pun di smartphone! yat percaya anda juga mampu melakukannya.

Memberikan saya masa kerja yang fleksibel

Bagi yang tercari-cari bisnes untuk dilakukan daripada rumah sambil-sambil menjaga anak dan suami, maka Shaklee adalah jawapannya. Untuk membuat sales di internet kita tidak perlu duduk di hadapan laptop 24 jam. Mungkin kita cuma perlukan 1 jam untuk update blog dan facebook, 1 jam untuk membalas emel, 30 minit untuk merangka pelan bisnes anda, 1 jam berurusan dengan pos laju dan 30 minit COD vitamin. Lagi 20 jam adalah kepunyaan suami dan anak-anak kita! Best tak?

Tidak perlu menyimpan stok

Kenapa? Tak percaya ke? Cara menjual barang di Shaklee senang sahaja. Cuma perlu rasai dan kongsi pengalaman anda. Apabila mendapat pesanan dari pelanggan, yat cuma perlu emel kepada Shaklee dan biarkan mereka yang packing dan poskan untuk pelanggan yat..Tak kisah laa pelanggan yat tu alamatnye di mana.. Macam sistem Dropship je kan??. Mudah tak??? Kalau anda sedang bercuti-cuti di oversea pun anda masih boleh membuat perniagaan anda ini! Boleh juga simpan stok sedikit untuk COD atau pun nak pos sendiri.

Siapa yang berusaha lebih dia yang akan berjaya

Shaklee memang MLM. Group Jutawan telah mencetuskan revolusi MLM. Cara konvesional MLM yang lapuk sudah dipinggirkan. Semuanya berasaskan online. Anda juga akan diserap ke group online untuk mendapatkan tips dan coaching dari leader. Shaklee bukan skim cepat kaya atau pun MLM yang hanya menjaja marketing plan sahaja. Kekuatan Shaklee adalah produknya. Kalau anda menyertai yat pada hari ini, dan jualan anda melebihi jualan yat, maka anda akan mendapat bonus LEBIH daripada saya. Dan sekiranya anda lebih rajin daripada saya, maka anda juga boleh naik pangkat lebih cepat daripada saya. Pendek kata, Shaklee bukan bisnes 'siapa banyak kaki dia banyak duit' tetapi Shaklee adalah bisnes yang sangat adil 'siapa paling rajin dia banyak duit'.

Suplemen Shaklee adalah semulajadi selamat, berkesan, mesra alam dan terbukti selama lebih 50 tahun!

Istimewanya Shaklee adalah kerana kekuatan produknya. Bagi yat, sekiranya mahu menjual sesuatu produk kita kena pastikan produk itu berkualiti dan selamat. Produk yang berkualiti akan meraih kepercayaan daripada pengguna. Kepercayaanlah yang akan membina nama kita dalam dunia perniagaan dan akan berlakunya pembelian berulang. Kita juga berasa puas dan seronok apabila dapat menggembirakan orang lain dengan produk yang berkualiti dan selamat. Sijil Halal pun ada tau..:-)

Jaringan Jutawan memberikan support dan guideline kepada ahli-ahlinya

Yat diberikan panduan dan sokongan motivasi daripada Master-Master kami yang sangat hebat! Ada antara mereka ini sudah mempunyai pendapatan mencecah 6 angka! Percayalah ianya tidak MUSTAHIL walaupun anda cuma seorang suri rumah dan hanya menggunakan internet sebagai medium.

 

Bermula dengan modal serendah RM65 ataupun tanpa modal langsung

Mesti ramai yang tertanya-tanya bagaimana mahu menyertai Shaklee.  
 
Caranya senang sahaja:-
  • Hubungi yat untuk menyertai keluarga Shaklee Jutawan di bawah naungan Secret Group yat.
  • yat akan uruskan proses pendaftaran dengan mengisi borang keahlian anda.
  • Bayaran yuran keahlian sebanyak RM65 (Sila tambah RM10 ke Semenanjung @ RM20 ke Sabah dan Sarawak untuk kos pengeposan memberkit). Percuma kos pengeposan jika anda daftar terus di mana-mana cawangan Shaklee dengan menggunakan id saya iaitu 866665
  • Atau pun membeli produk Shaklee bernilai RM660 ke atas @ 200 point dan anda mendapat keahlian secara percuma
Banyak lagi sebenarnya cerita best mengenai bisness Shaklee ni. Sengaja yat simpan sedikit cerita best ini walaupun yat mampu untuk menceritakan kesemuanya. Nak tahu lagi kenalah join bisness ini. Lakukan anjakan paradigma terhadap diri anda. Titik tolaknya bermula selepas anda membaca entri ini. Jom menjana pendapatan dengan Shaklee.

Apa tunggu lagi? Jom la hubungi yat sekarang sekiranya anda sudah betul-betul bersedia untuk bersama-sama keluarga besar kami!!! Rasanya semua orang berebut nak bernaung di bawah group JUTAWAN.. dan anda adalah yang bijak memilih sekiranya bersama kami sekarang..
 
yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157 
Email: yat_1916@yahoo.com  

No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...