Tuesday, 20 August 2013

OGOS yang Manis

Ogos yang manis??? Apakah itu?? hahahha.... so many sweet memories laaa dalam bulan ni.. Puasa... Raya.. My 29th Birthday.. and of coz Malaysia Independent Day.. bak kata AXN CelebAsia..sebab bukan sahaja Malaysia yang Merdeka pada bulan Ogos ni... Sebelum terlupa dan melalut dengan citer Ogos yang Manis ni, yat nak wish kepada reader semua.. SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR BATIN.. tak terlewat lagi kan?? heheheh




Dan, yat really proud becoz i'm one of the million Malaysians yang lahir dalam bulan kemerdekaan..walaupun celebration utk Merdeka Day bermula sehari selepas 16 Ogos..hehehehe

Throwback sepanjang bulan Ogos ni.. PUASA.. Bulan puasa yang penuh barakah..tahun kedua berpuasa bertiga (sebab before this, kami ni weekend husband and wife..dok asing-asing laa,..). Baru je stay together.. Disebabkan kelahiran Dasuki Hafiy laaa....hehehe..so, i'm very happy untuk melaksanakan tanggungjawab sebagai isteri.. menyediakan juadah berbuka, masak untuk sahur and yang paling best buat persiapan raya...hihihi...

20130713_185548.jpg
Menu favorite Cinta Hati sepanjang Ramadhan - Kambing Bakar


20130726_214425.jpg
Kerang Bakar - ni masa berbukak di Kampung Baru


Da habis sebulan PUASA, its time to RAYA pulak.. raya kali ni tak sempat nak bergambar satu family.. dengan Dasuki hafiy pun xde gambar. tapi sempat laa snap gambar berdua dengan CINTA HATI..hehehe.. tapi raya kali ni yat demam..turn belah MIL plak tu..so, terbaring dalam bilik je laa... and yang paling best, Mr. Cinta Hati buat semua tugasan yat..jaga anak and jaga mama...huaaaa...so terharu..lagi-lagi time raya.. TQ so much abangggggg... love u more anddd more...and more...

20130808_110716.jpg
Bersama Cinta Hati masa raya - Tema tahun ni Grey


20130810_150014.jpg
Beraya kt rumah sedara belah hubby



20130810_150049.jpg
 Keseksian bujang kecik. Bukak baju bila da kepanasan



My nyawa... mr. dasuki hafiy


Masa raya tu, pagi raya kt rumah yat..then petang hari raya pertama tu da gerak ke rumah hubby. Raya ke 3 baru balik rumah yat semula.. dan of coz laaa kitorang buat aktiviti "kegilaan" kitorang ni..nak tahu x ape dia???? Masuk hutan... haaa..mesti x caya kan??? tapi itu laa realiti..Masuk kebun getah ayah yat...tangkap ikan talapia, keli dan puyu kat kolam ikan ayah, hubby panjat pokok petai..kutip siput sedut..hihihi..pastu ada lagi satu hidupan tu tapi xtahu laa nama apa..yat panggil "kepah" je...hahahha..entah betul or idok leee namanya tu..kah kah kah..

Full cerita bergambar yat kongsi entry lain ye??? heheheh (sebab nak share keseronokkan yat sebagai 'anak kampung')..heheh

Da habis beraya, kitorang gerak ke Klang plak.. Cuti da habis.. so, time to kerja laa plak... A week after raya,..the big day is coming..my 29th born day. hahahah.. da menghampiri 3 series da ni..kui kui kui.. umur je g2 but i still young.. tul x?? umur ni cuma angka..kehidupan dengan penuh keremajaan diteruskan..wakakaka..


20130817_222057.jpg
 My Surprise cake - favorite Cake - tiramisu

20130817_222343.jpg
 Dasuki yang eksaited tiup lilin. Zaman mama tiup2 da berlalu da...hehehe


Hubby ask me.. "do you wish something mama??".. of coz laaa..yat tak de nak wish or harapkan sesuatu, cuma niat nak "UPGRADE" kualiti hidup..duniawi dan akhirat.. yang penting jaga SOLAT sebab semuanya / segalanya bermula dengan SOLAT kita.. betul kan?? perbanyakkan ZIKIR..Solat Sunat..(Dhuha & Tahajud).. nak berbakti pada parents dengan lebih lagi..dan byk lagi yang yat doakan. Semoga perjalanan kearah perubahan di kala usia menghampiri 3 series ini dipermudahkan oleh NYA..amin...

Terus terang yat cakap, insan-insan hebat di Keluarga Jutawan Shaklee banyak membantu yat dalam mengubah hidup kearah kualiti dunia dan akhirat.. Kearah menjadi Jutawan Muslimah..aminnn..

No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...