Sunday, 18 August 2013

Vitamin Shaklee Terbaik untuk Bersalin / Berpantang

Bersalin? Satu pengalaman yang cukup indah bagi seorang yang bergelar wanita. Apa taknya, lengkaplah sudah 'pakej' untuk bergelar seorang wanita yang sempurna. betul x? hehehehe

Yat bersalinkan Dasuki dua tahun lepas tanpa mengenali Shaklee. Maksudnya yat berpantang tanpa Shaklee tapi bila ramai kawan yang bercerita 'kehebatan' berpantang bersama vitamin Shaklee (tanpa mengambil jamu), terasa teruja jugak untuk next time punye pantang...confirm 100% Shaklee.. Nak cuba berpantang secara moden pulak selepas yang Dasuki dulu dengan jamu bagai...hehehehe.. sampaikan tak larat nak telan tapi tetap telan laaa..dah namanya pantang..mana ada ubat atau jamu yang sesedap tiramisu kan??? hahahah


Sebenarnya, vitamin-vitamin yang dicadangkan untuk berpantang ni yat da makan pada masa ni...walaupun tak berpantang, dan resultnya memang badan sangat-sangat sedap..tak rasa letih dan lesu.. tapi mungkin tak sama laa kan antara penat dan letih masa berpantang dengan masa kerja. Kalau difikirkan secara logiknya, mestilah resultnya sama juga kan??? Sihat dan bertenaga...

Keunikan dan kehebatan vitamin yang dicadangakan untuk berpantang ni sebenarnya terletak pada kombinasi produk Shaklee tu sendiri yang benar-benar menepati keperluan dalaman dan luaran ibu yang berpantang.

Tadi, yat ada godek-godek dan baca info di Page Professor Dr. Hamid Arshad, Pakar Perbidanan dan Sakit Puan yang telah berpengalaman lebih 30 tahun dalam bidang O&G. Ada satu status ni yang buat yat tertarik ialah, beliau menggalakkan ibu-ibu yang berpantang ini mengamalkan supplement. Kalau boleh biarlah sehingga akhir hayat.



Selain dari saranan daripada pihak yang lebih arif, terdapat juga laa feedback atau testimoni kawan-kawan atau pengguna Shaklee yang berpuas hati dengan hasil berpantang dengan vitamin atau supplement ni. Ada yang gembira bila susu meriah bila berpantang dengan Shaklee. Ada juga yang SMS, bagitau tentang kesihatan yang bertambah baik..dengan badan rasa segar dan cergas.. alhamdulillah..

Vitamin Shaklee yang dicadangkan untuk berpantang:-



Vita-Lea Iron Formula

  • Membantu membekalkan 100% nutrient yang diperlukan untuk sembuh dari luka bersalin
  • Mengandungi IRON yang membantu membina semula sel darah merah yang hilang semasa proses kelahiran
  • Membantu ibu cergas dan bertenaga sepanjang waktu berpantang
  • Membantu ibu mendapatkan 100% nutrient yang diperlukan daripada makanan yang mana tidak boleh dimakan akibat proses pantang makan semasa berpantang.

B Complex

  • Memelihara sistem saraf dari tekanan dan stress.
  • Mengandungi Asid Folic yang diperlukan untuk pembentukan sel dan tulang
  • Menukarkan calory kepada energy untuk mengelakkan ibu menjadi gemuk atau bertambah berat badan
  • Membantu menstabilkan hormon dan mengelakan ibu daripada meroyan
  • Memberi ibu tenaga dan stamina untuk ibu berjaga malam. 

Vitamin C

  • Sangat penting dalam penyembuhan luka
  • Penting dalam penyambungan semula tisu-tisu yang rosak / koyak semasa proses kelahiran
  • Meningkatkan imunisasi ibu dan menelakkan ibu mendapat jangkitan daripada luka bersalin.
  • Memelihara kelenjar daripada tekanan dan kecederaan termasuk kelenjar susu.

Zinc Complex

  • Zinc banyak terdapat dalam ikan haruan, selain daripada kaya dengan protein. Sebab itulah, orang-orang tua amat menggalakkan ibu berpantang untuk mengamalkan ikan haruan.
  • Sangat-sangat penting dalam penyembuhan luka samada dalaman / luaran
  • Mengelakkan keguguran rambut ibu yang berpantang / lepas bersalin.

Energizing Soy Protein (ESP)

  • Protein berfungsi membina semula sel-sel / tisu-tisu yang rosak.
  • Penghasilan susu ibu dipengaruhi oleh hormon yang dikenali sebagai hormon prolactine dan oxytocsin. Jadi, ESP membantu menghasilkan hormon-hormon berkenaan.
  • Protein adalah komponen utama dalam penghasilan susu ibu selepas air. Kekurangan protein turut mengganggu penghasilan susu ibu.
  • Membantu penyembuhan luka dan memberi kesihatan menyeluruh.

Alfafa Complex

  • Alfafa merupakan tumbuhan herba yang mempunyai 1001 kelebihan / manfaat kesihatan.
  • Memerangkap lemak yang telah dicairkan oleh Lecithin / Omega Guard dan membawa keluar dari badan.
  • Berfungsi juga sebagai "pencuci usus" / detox.
  • Merupakan tumbuhan herba yang berfungsi sebagai penggalak susu ibu.


Lecithin

  • Mengandungi choline untuk kecerdasan akal.
  • Lecithin akan mengemulsikan lelemak degil kepada rantaian halus yang mudah untuk disingkirkan. Kesannya, ibu-ibu boleh menghilangkan berat badan sambil menyusu.
  • Choline yang ada di dalam kandungan Lecithin yang dimakan oleh ibu menyusukan akan disalurkan kepada bayi untuk kecerdasan otak bayi.

 

Ostematrix (Calsium)

  • Selain daripada air dan protein, kalsium juga merupakan komponen penting dalam penghasilan susu ibu.
  • Melegakan otot dan saraf ibu selepas bersalin.
  • Mengelakkan kerosakkan gigi dan tulang ibu serta bayi.

**************************************************

Setakat ni sudah ramai yang memilih untuk berpantang secara moden bersama Shaklee.. Ada juga yang ambil bersama jamu (cuma kena jarakkan waktu pengambilan Shaklee dan jamu). Ada juga yang terus tolak ke tepi jamu tu. Bagi yat, itu terpulang kepada individu laaaa... Next entry nanti yat kongsi testimoni insan-insan hebat yang telah berpantang bersama Shaklee...okehhh... :-)


Anda nak cuba berpantang dengan vitamin Shaklee ni plak tapi nak harga berbaloi dan murah??? Bole jeee...yang penting hubungi yat....xkisah laaa untuk poskan atau untuk COD...sekitar Klang, Shah Alam, dan Putra Height je tau..dan harga..pasti anda TIDAK MENYESAL..malah TAK PERCAYA!!!!!!! yat sediakan yang dalam bajet anda punye. Cukup untuk 40 hari tempoh berpantang... Vitamin ni sesuai untuk yang bersalin NORMAL dan juga CZER (pembedahan) tau...


Vitamin Shaklee ni tak rugi pun tau kalau beli. Namanya untuk berpantang, tapi sebenarnya vitamin-vitamin ni juga sesuai untuk perjalanan penyusuan anda. Membantu penghasilan susu jugak. Malah anda boleh buat stock EBM lagi tau...heheheh



** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Untuk order dan details:-
yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com






No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...