Monday, 16 September 2013

Air Minuman Bersih dengan Water Pitcher Shaklee

Baru sempat bukak entry pasal Water Pitcher Shaklee ni..dah dekat sebulan dah minum air dari portable jug ni.heheheh

Alkisahnya macamana boleh beli jug ni.. Selepas raya itu hari mak yat bersama kakak ipar dan dua anaknya dr kampung ada datang sini. Nak dijadikan cerita, anak kakak umo 6 tahun (Damia we called her) tak nak minum air kt rumah kitorg sebabnya ada rasa xsedap n smelly sikit. Maklum laa kitorg ni guna penapis air yang beli kt Giant je. Al maklum jugak laaa, nak beli yang beribu-ribu belum mampu lagi...hehehhe

So, alternatifnya habby belikan 1 kotak air mineral untuk mak, kakak ipar dan damia minum sepanjang duduk cni. Kalau nak tahu, rumah mak kt kg ada penapis air..brand TECHNOWATER kalo x silap yat.. Masa tu yaat dok fikir laaa, 1 kotak air mineral tu boleh tahan brapa hari je..so, cadangkan kt hubby nk beli penapis air..yang mahal plak tu terlintas di kepala...huhuhu

Di pendekkan cerita, kwan ada bgtau die guna penapis air shaklee ni..Then kitorng terus laju jepergi Head Office Shaklee di Empire Gallery tu untuk beli. Ingatkan mahal sebab nampak mcm exclusive... alaaa..xde laa mahal sgt. Disebabkan ada BONUS Shaklee yang tiap2 bulan masuk ni, yat ckp kt hubby..."mama belanja laaa"...hehehe

Kalau anda nk tahu, nampak je macam jug biasa kan??? tapi penapis air ni byk keistimewaan nye..sebab tu laa ia jadi pilihan kami suami isteri.

  • Boleh dibawa kemana-mana..ye laa da namanya portable
  • Tak perlu gunakan elektrik macam penapis air lain (jimat bil elektrik bulanan..hehehe)
  • Air tak perlu dimasak lagi sebelum diminum malah masih mengekalkan kandungan mineral dalam air walau setelah dituras.
  • 1 jug bole menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain
  • Dan, yang paling best rasanya adalah sangat-sangat sedap...rasa halus dan 'manis buah' kot...ntah laa mcmn nk describe rasanya tu...kalo minum, rs mcm minum penapis mahal jugak laa.. anda kena beli dulu laa br boleh tahu rasanya best mcmn...hehehhe :-)

Setakat ni dulu ye yat kongsikan pasal water pitcher ni...heheheh....next time yat share lagi...


xoxo darling semua....

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID: 866665
FB Fan Page HayatiVitamiz
Facebook yat hayati
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...