Saturday, 28 September 2013

Apa Lagi Kelebihan Vitamin E Complex Shaklee??

Sebelum ni yat dah ada buat entry pasal kelebihan Vitamin E ni.. tapi kali ni nak share lagi lagi laa..rasa mcm masih ramai yang x tahu...pasal keberkesanan Vit E ni memang da ramai yang tahu..tapi tentang kenapa Vit E Shaklee ni ada Selenium dan juga ekstrak biji anggur.... Anda semua tahu x?????

Vita E Complex Shaklee (sumber: en. google)


Kalau anda semua ingat yat pernah share mcmn cara kita nak kenal Vit E tu yang semulajadi atau yang tiruan. Kalau da lupe or masih terkial2, biar yat terangkan lagi sekali...hehehe...boleh gak yat tebalkan lagi ilmu yat ni...hehehe

Kalau anda nak tahu anda kena perhatikan label pada botol Vits E Shaklee tu. Kalau label pada botol tertulis "d", maka ianya adalah vits yang bersumberkan semulajadi. Tapi kalau anda tengok pada labal yang tertuli "i", anda kena berhati-hati ye.. vits yang berlabelkan ini di perbuat daripada sumber tiruan atau kimia.

Cuba perhatikan botol Vit E tu plak..ni vit E yang baru tau...NATURAL VITAMIN E & SELENIUM WITH GRAPE SEED EXTRACT.. Agak2 laa kan kenapa ada selenium???

Sebabnya...
  • Vitamin E sahaja tanpa selenium adalah tidak sempurna.
  • Pengambilan Vitamin E bersama Selenium akan memberi kesan yang optimum
  • Kalau ambil Vitamin E tanpa Selenium boleh mengakibatkan ia bertindak sebagi toksik dalam tempoh jangka masa panjang kerana Vitamin E ni tidak dapat melaksanakan tugasnya dengan baik.,.. ingat tau..Vit E tanpa selenium akan akibatkan toksik 

 
satu kandungan vitamin E Shaklee adalah ekstrak biji anggur. Antara kelebihan ekstrak biji anggur ini adalah:-
  • mengandungi pelbagai khasiat kesihatan seperti protein, lipid, karbohidrat dan polifenol.
  • kuasa antioksidan polifenol adalah 20x lebih baik daripada vitamin E sendiri dan 50x lebih baik daripada vitamin C. Kalau ayat lain, minyak biji anggur ni amat berkesan untuk awet muda dan memlihara kecantikan. Pada anda yang tak tahu kan, sini yat nak bagitau yang ekstrak biji anggur ni terbukti berkesan menguatkan sistem imunisasi badan, menganjalkan kulit,menurunkan paras kolestrol, menghalang pembentukan darah beku dan melegakan masalah berpunca daripada urat timbul.
  • Ni lagi satu rahsia Vitamin E... melambatkan proses penuaan..kalau nak nampak sentiasa muda, jom amalkan Vitamin E..jangan biarkan tua sebelum masanya ye...x gojes n cun nanti.
  • Oligomeric Proanthi Cyanidin (salah satu phenol dalam biji anggur) bertindak memelihara tubuh daripada tua sebelum masanya. OPC ni jugak terikat dengan kolagen. Procyanidin yang ada dalam vit E membantu kulit lebih elastik dan membuat sesorang nampak muda secara semulajadi.


Kalau anda semua inginkan Vitamin E ni memberi kesan yang optimum, pastikan anda memilih Vitamin E  yang semulajadi...sebabnya, vitamin E semulajadi ni mudah diserap berbanding vitamin E yang sumbernya daripada bahan kimia atau tiruan.

Vitamin E yang bersumberkan bahan kimia atau tiruan tidak dapat diserap oleh badan dan akan menjadi toksik dan ini menjadi penyebab kepada kewujudan abnormal sel dalam badan.

Antara lain kelebihan vitamin E ni kepada kejelitaan kulit adalah dengan membantu:-
  • Mengecilkan pori-pori wajah
  • Memperlahankan proses penuaan kulit
  • Mengawal kolestrol
  • Mengawal minyak
  • Menghilangkan parut dan mencerahkan wajah.
  • Meningkatkan kelembapan kulit
  • Sangat bagus untuk memudarkan parut.


Selain kelebihan yang menjadikan Vitamin E ni fenomena kepada penggemar Shaklee ni, banyak lagi fungsi-fungsi lain yang bukan rahsia lagi... Nak tahu x???

  • Menjadikan pemakainya awet muda...tapi, yang konsisten amalkan je tau..yang tipu2..x dapek laaa... :-)
  • Membantu peredaran darah dan membaiki tisu
  • Sangat baik untuk PMS
  • Memudarkan parut
  • Membantu meningkatkan tahap kesuburan lelaki dan wanita (suami isteri)
  • Baik untuk kesihatan kulit dan rambut
****************************************************

Vitamin E Shaklee juga boleh dibuat masker tau...hehehe..Sila laa cuba tapi make sure dapatkan yang semulajadi dan bukan tiruan ye...lagi bagus yang ada ekstrak biji anggur... pastinya pilihla laa VITA E COMPLEX Shaklee...heheheh

Dah banyak info pasal Vitamin E ni kan?? yat pun amalkan jugak Vit E ni..1 biji sehari sebelum tidur. apa yang yat perasan, kulit lebih lembut dam moist..hehehh.

Anda nak jugak vits ni tapi nak harga berbaloi??? Bole jeee...yang penting hubungi yat....xkisah laaa untuk poskan atau untuk COD...sekitar Klang, Shah Alam, dan Putra Height je tau..dan harga..pasti anda TIDAK MENYESAL..malah TAK PERCAYA!!!!!!!

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Untuk order dan details:-
yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com







2 comments:

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...