Tuesday, 10 September 2013

Gentle Deep Foaming Cleanser Shaklee ~ Pilihan Wajah Saya

Assalam semua...

Kali ni yat tak nak share pasal vitaminz tap yat nak kongsi tentang kesihatan kecantikan pula.... kalau kurang jelas, meh yat terangkan..kesihatan kecantikan tu bermaksud cantik yang kita ada ni adalah secara sihat. maksudnya, tanpa 'menganiyai' kulit anda especially kulit muka anda...kerana di situ terletak segala 'self confident' anda... Betul tak semua????

Tadi, yat ada share tentang pencuci muka yang yat pakai di FB yat..Berderet komen kawan-kawan yang nk try....Tapi  ada juga tak tahu yang Shaklee pun ada barangan kosmetik 'basic' tu...

 



Haaa..ni laa die pencuci muka yang yat pakai sejak Januari lepas..ni da September. Maksudnya, satu pencuci muka Nutriwhite Dentle Deep Foaming Cleanser ni bole tahan sehingga sembilan bulan. Ni yang yat face laaa.... :-)

Hubby pon guna jugak..tapi hubby baru pakai sekali, yat da 3x..hehehe... Satu tiub cleanser ni ada 150ml... 150ml tapi tahan 9 bulan..agak-agak brapa sen je sehari yang kite peruntukkan..hihihi


Manfaat pencuci muka ni adalah untuk:-
  • Membersihkan dan menyegarkan kulit
  • Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
  • Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
  • Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen
  • Lembut dan menyegarkan

Pengalaman sendiri yat bila pakai cleanser ni...

1. kulit terasa halus dan lembut setiap kali lepas cuci.

2. Pori-pori seakan tertutup dan pudar.

3. Black head / white head seakan melarikan diri

4. Wajah terasa licin, tidak kusam & tona kulit sekata.

5. Berlaku penjimatan, sebabnya....1 tube leh tahan berbulan-bulan...

6. Kelembapan dan kelembutan kulit sentiasa ada

7. Sesuai sgt dengan kulit yang noramal dan sedikit kering. Memberi kelembutan dan kelembapan kulit.

Cara pakainye tak de laaa susah...dan tak byk pun..picit sedikit je di hujung jari... then gosok-gosok laa macam pencuci muka lain,.. buih cukup untuk disapu seluruh muka tau...sungguh menjimatkan.. :-)

Kenapa yat pilih  Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser ni?

Part yg paling penting dalam memilih pencuci muka ialah tanpa bahan kimia..selalu org cakap tak nak pencuci muka yang ada bahan kimia itu...bahan kimia ini..Nutriwhite Shaklee ni bebas dari bahan kimia dan sintetik berbahaya. Memang selamat untuk kulit muka kita..Tiada pengelupasan..tiada rasa pedih2...sangat-sangat natural, mesra alam dan selamat.

Lagi satu, yang paling best..ia tak menipiskan kulit muka dan tahan lama.. :-)

Kepada anda yang memang memilih sesuatu produk kerana jenama janganlah risau. Produk Nutriwhite Shaklee ini memang setanding dengan Estee Lauder dan SKII. Ia dihasilkan dari sumber semulajadi yang tidak memberi kesan sampingan.

Jika mahu melihat rangkaian produk penjagaan wajah Nutriwhite Shaklee yang lain, sila klik di sini.

Orang katalah bukan saya kata, "Tak kenal maka tak cinta! Sudah kenal pasti bercinta-cinta!" Betul tak? :) 
So, kenali lahhh pencuci muka yang superb hebat ni...:-)


xoxo:-
yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID: 866665
FB Fan Page HayatiVitamiz
Facebook yat hayati
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com





No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...