Thursday, 19 September 2013

Testimoni ~ Sakit Urat, Sakit Sendi & Angin Dalam Badan

Malam tadi, kakak sulong kol dari kg. Biasa laa tanye bila nk blik kg. Rindu ngan dasuki lee tewwww.. J.. pastu tanye ubat da g amik ke? Mula-mula tu pening jugak, tp rupanya tanye ‘ubat’ Shaklee..da restock ke belum? Katanya mak nak ubat…nak kirim..

Hehehe…memang yat selalu bagi mak ‘ubat’ Shaklee ni..sejak yat mula-mula rasa keberkesanan Shaklee pada yat, hb and dasuki ni. Apa yang yat selalu kasi mak ialah Advanced Joint Health Tablet, Ostematrix dan Nutriferon.. Selalunya kasi terus untuk 3 bulan… kasi mak buat stok kat rumah..

Malam tadi mak kata nak ubat angin..yang buang angin dalam badan. Ingatkan Herbalax tapi xpernah kasi pun..kakak je mkn Herbalax tu.. Rupa2 nya Nutriferon.. mak cakap sejak amalkan Nutriferon ni mak da xde rasa senak2 dekat ulu hati.. mcm ada angin gitu.. Alhamdulillah..tapi die cakap bukan makan setiap hari pun..sayang katanya..takut habis..hahaha

Masalah angin atau gas ni hadir dari dalam sistem penghadaman (perut, usus kecil dan usus besar) yang datangnya dari 2 sumber iaitu, udara yang disedut dan bakteria yang terdapat di dalam usus besar akibat gangguan daripada sesetengah bahan makanan yang tidak dapat di hadam dengan baik dalam badan kita. Bila mak ada angin dalam badan, tanda2 tu nampak dari segi rasa lesu/tidak bertenaga, selalu rasa kebas/lenguh/sengal…kadang2 tu bernafas pn cm smput sebab nafas pendek dan perut berangin.. da laa mak ni suspect asma..

Skang ni mak makin ligat buat kerja2 luar..ke kolam ikan..ke kebun laa.. sebabnye die da selesa… jarang2 jarang sekali nk rasa sakit urat or sakit sendi or angin. Kalau dulu, selalu g urut ngan kawan die.. masa tu belom tahu pun ada supplement yang boleh bantu mak macam Shaklee ni..

Jadi, skang ni da x perlu lagi risau mak nk g inject ke..mak nk g urut sana sini ke..sakit urat..sakit sendi..selagi mak rasa selesa dan sedap bersama Shaklee, selagi tu stok akan sampai ke kg.. 
*************************************

Untuk konsltasi dan juga details pasal vits ni, jangan segan-segan nak SMS or Whats App yat ye. In Sha Allah, bagi yang di kawasan Pelabuhan Klang, Klang, Shah Alam dan Saujana Putra anda boleh dapatkan vits ni secara 'Cash On Delivery' (COD). Tapi bagi anda yang lokasinya berjauhan dengan yat, jangna bimbang yeee... Pengeposan akan dilakukan dalam tempoh 24 jam selepas pembayaran dan in sha allah akan sampai pada anda dalam tempoh 2-3 hari waktu bekerja.

Okehhh!!!! So, jangan risau yeee...Pos Malaysia kan ada..penghantaran seluruh Malaysia kan???hehehe...

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...