Saturday, 5 October 2013

Shaklee Skin Care Product ~ Set Nutriwhite

Ramai yang tidak tahu sebenatnya Shaklee ada set untuk Skin Care.. Mostly hanya tahu yang Shaklee cuma ada supplement atau vitamin... Bila sebut Set Skin Care, terus di bayangkan pakej untuk kecantikan kulit iaitu Vitamin E, B Complex dan Vitamin C... adeeehhhh..kesian ye kamo-kamo semua...

Sejak yat up status pasal set skincare ni, ramai jugak laa yang PM / SMS / Whats App bertanyakan produk ni..Jadi yat fikir, why not yat up kan pasal ni kat entry ni...

Sek Skin Care ni ada dua jenis. Nutriwhite dan Enfuselle.. Bagi anda yang kulit normal..yang tidak ada langsung masalah jerawat atau berminyak, di cadangkan menggunakan Set Nutriwhite. Dan bagi anda yang ada masalah jerawat (walaupun sikit-sikit like jerawat pasir tu), berminyak atau kering..dicadangkan menggunakan Set Enfuselle ye..

Set Nutriwhite 

1) Skin Care Nutriwhite - lebih sesuai untuk kulit normal tanpa sensitiviti dan jerawat yang teruk. Ini kerana ia berfungsi lebih kepada mencerah, dan kandungan Vitamin C yang tinggi tidak sesuai untuk kulit yang sensitif dan berjerawat teruk (kulit bermasalah). Antara produk-produk Nutriwhite ialah:-


- Gentle Action Makeup Remover
  • Menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri
  • Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan
  • Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit
  • Lembut, tidak berminyak, dan kulit anda akan kelihatan lebih berseri


- Gentle Deep Foaming Cleanser
  • Membersihkan dan menyegarkan kulit
  • Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
  • Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
  • Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen
  • Lembut dan menyegarkan

- Soothing Radiance Whitening Softener
  • Ia lembut dan mengembalikan kulit pada pH yang seimbang
  • Kulit berasa lebih segar dan tegang dengan Rosemary
  • Kudzu menegangkan dan mencerahkan
  • Marshmallow melembapkan
  • Ianya sangat berkesan


- Daily Defense Whitening Essence
Cara yang menyenangkan untuk mendapatkan kulit muka yang licin dan berseri yang diformulasi dengan:
  • Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit,
  • Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen
  • Kacang Soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok-tompok hitam
  • Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan daripada cahaya matahari
  • Di samping itu, Vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit serta mengembalikan seri wajah
  • Lembut dan mudah diserap oleh kulit 


- Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15
  • Licin serta kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan daripada cahaya matahari dan Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit, pelembap yang bertindak daripada semua sudut ini melindungi anda daripada kesan-kesan memudaratkan cahaya matahari dan membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran


- Overnight Renewal Whitening Cream
  • Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur
  • Linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalam
  • Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit
  • Vitamin C aktif mengurangkan tompok-tompok hitam serta mengembalikan keserian wajah
  • Pada waktu pagi, anda akan bangun dengan kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri


- Spot Whitening Treatment
  • Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat
  • Kuasa pencerahan botani dihasilkan daripada pati Likuoris dan Peony, yang amat bernilai disebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit
  • Cats Claw menegangkan kulit
  • Vitamin C aktif membawa kecerahan yang baru untuk kulit anda dengan rawak wajah yang lebih halus


**************************************************


Jadi, bagi anda yang mempunyai kulit yang tidak bermasalah, tetapi mencari set skin care yang semulajadi..amat-amat di galakkan untuk mencuba set Nutriwhite ini. Harga yang jimat..bagi yat laaa..sebabnya anda hanya bayar sekali sahaja tetapi produk bertahan sehingga berbulan-bulan.

Macam yat, yat da pakai Gentle Deep Foaming Cleanser dan memang sangat-sangat mengujakan laaa..White head and belack head seakan menjauhkan diri dari hidung...best laa kan???? hehehe

Pastu, menjimatkan sangat..yat pakai Januari 2013 then sehingga entry ni ditulis, yat masih pakai lagi..pendek kata da almost 10 month laa... 10 bulan??? kenapa..x percaya ke??? yat pakai bersama hubby tau... pakai berdua, tapi tahan selama tu...

Kalau tak percaya, sila laaa cuba ye..heheeh... Nak cuba, jangan lupa bgtau yat ye... :-)


p/s: Set enfuselle next entry ye.. (^___*)

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...