Thursday, 31 October 2013

Testimoni ~ Berpantang Bersama Shaklee


KENAPA KITA PERLU VITAMIN SEMASA HAMIL DAN BERPANTANG??
=========================================

Kenapa kite perlukan vitamin di fasa hamil dan berpantang???? sebabnya semasa kita mengandung kesemua nutrisi yang kita makan akan pergi ke anak yang kita kandungkan, macam kalsium, protein dan lain2 nutrisi lg laa..apa saje yang kita mkn...jadi apa yang tinggal pada kita kalu kita tak cukup vitamin tu????.....kemurungan akan berlaku,,,,,mula la kita start sakit pinggag,rasa macam nak pitam,sakit gigi,badan jadi lesu,muka sembab, xde semangat..

Manakala selepas bersalin pula iaitu semasa berpantang adakah kite dapat makan semua yang kita nak....mesti tak la kan....sebab bukan kita yang masak....mesti orang tua kita yang masak atau orang lain......cukup ke vitamin yang diperlukan oleh badan kita masa tu.......nak susukan anak lagi.....lagi2 kalo yang terlalu strict 'pantang'nye..hehehe

Jadi, sebab itulaa kita memang perlukan Vitamin..untuk badan kita..untuk kecergasan dan kecerdasan...(kita sihat keluarga pun bahagia).

Meh sini yat nak share dengan kawan-kawan semua especially mommies to be.... pengalaman dan perjalanan mengandung Puan ni bersama Shaklee..
Pada yang ada aura 'malas' untuk baca sampai habis meh yat tolong ringkaskan untuk anda ye....Puan ini berkongsi pengalaman beliau bersama anda..

# semasa mengandung / preggy time
-- ESP
-- Vita C
-- Omega guard
-- B Complex

# semasa PANTANG, beliau tambah VITALEA + ALFAFA

## :Pengalaman beliau:-
  • HB turun masa kandungan 7 Bulan tapi naik dengan cepat dan cantik
  • susu badan meriah
  • luka bersalin cepat sembuh
  • yang paling best ada org cakap mcm anak dara balik..
  • berat badan turun dengan jayanya (masa pantang, 50kg tapi masa baby 3 bulan, berat lagi turun kepada 47kg)

=== Alhamdulillah..terima kasih kepada beliau dan anda kerana mempercayai Shaklee...

Anda teruja dan ingin mencuba???? do not hesitate to contact me...kalau tak nak pos bagi yang berada di Klang or Shah Alam, yat bole hantarkan. COD is avilable... harga?? Pasti laa berbaloi dan anda mesti tak percaya...malah tak menyesal tau.... hihih...

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...