Friday, 4 October 2013

Tips Kecantikan ~ Tips Melicinkan Kulit Muka


Ada sesetengah individu yang menganggap ia adalah sebahagian daripada kecantikan paras rupa. Oleh itu, menjaga kulit muka sangat penting kerana ia merupakan imej bagi seseorang individu. Kalau kulit muka nampak kurang bermaya atau kurang sihat, ia menyukarkan mereka untuk melakukan kerja seharian dan tiada keyakinan diri untuk berhadapan dengan public.. betul x??

Adakah anda mempunyai masalah dengan kulit muka anda? Masih tercari-cari bagaimanakah cara untuk melicinkan kulit muka anda ? Jom cuba petua di bawah ini. Sebenarnya, yat pun gugel jugak petua ni..Semoga dapat membantu kawan-kawan ye...


Tips Melicinkan Kulit Muka

1. Ambil tepung pulut dan campurkan sedikit air. Sebelum tidur, sapukan di bahagian muka anda dan apabila bangun pada keesokkan harinya, cuci muka anda dengan air suam. Amalkan dua kali seminggu.


2. Gosokkan serbuk teh yang telah digunakan ke kulit muka anda. Biarkan selama tiga hingga lima minit sebelum dicuci sengan air suam. Amalkan selalu bagi menampakkan kesan yang ketara.


3. Kisar dua biji buah tomato bersama sedikit gula dan air. Tapiskan dan minum airnya di setiap pagi. Lakukan sekerap yang mungkin agar kulit muka anda bertambah licin.


4. Ambil wap air nasi atau buih atau yang sedang ditanak. Sapukan pada muka anda dan biarkan selama 30 minit. Lakukan setiap hari dan anda boleh lihat hasilnya.


5. Ambil seikit beras dan rendam selama dua hari. Kupas sengkuang dan kisar bersama kunyit serta beras yang telah direndam tadi. Sapukan pada kulit muka anda setiap hari dan lihat hasilnya. 
 
************************************** 
 
Kalau macam yat pulak, yat lebih suka guna produk Shaklee yang yat ada ni..ye laa kan, bukan setiap rumah ada standby tepung pulut pun kan..hehe..(rumah ai lerrrr tewwww)...apatah lagi nak kupas sengkuang and blend dengan kunyit...semua tu kekangan masa bagi yat...

So, ape yang yat buat ialah, yat amik ESP Shaklee + plain yogurt atau flavour calciyum (mr.dasuki punye laa ni..yang selalu ada dlm peti ais).. yat gaul-gaulkan bersama-sama...then, sapukan keseluruhan muka.. tunggu sehingga masker tu kering...pastu basuh laaaa..:-)

Lagi satu, yat buat masker+scrub ke muka yat dengan menggunakan Vitamin E Shaklee...cucuk sikit kt hujung vitamin E tu then keluarkan minyak..sapu laa kt muka..biji-biji yang dapat rasa kt jari tu, gosokkan kat kawasan blackhead & whitehead.. In sha alla, akan hilang..:-)
Biji-biji tu sebenarnya ekstrak biji anggur tu..salah satu kandungan Vitamin E Shaklee.. :-)
 

Jom laa cuba cara yat ni u alls... Da cuba nanti, leh share ngn yat apa yang anda rasa..heheheh..Belom ada ESP??? .Belum ada Vitamin E??? Alaaa..jgn ribut-ribut...Meh cni yat kasi... kalo yang area Klang (Bukit Tinggi especially) dan Shah Alam...yat bole COD kan..just keep in touch ye darlingssss...

p/s: kalau nak lagi gebusss..mulussss..halussss...jom laa try Shaklee Collagen Powder..bulan ni PROMOSI HEBAT!!!!!!!!!!


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Untuk order dan details:-
yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

1 comment:

  1. 4 Cara Melicinkan Kulit Muka Yang Anda Kena Tahu
    http://www.panduansaya.com/kecantikan/cara-melicinkan-kulit-muka/

    ReplyDelete

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...