Thursday, 21 November 2013

Kebaikkan dan Kesan Kekurangan Vitamin C

Bilamana Vit C Shaklee menjadi rebutan semua Malaysian, yat rasa ingin berkongsi dengan anda apa kebaikan dan kesan kekurangan Vit C ni pada tubuh badan kita.

Kalau anda juga 'alert' fenomena Vit C ni bukan sahaja dengan tablet, tapi ramai juga memilih untuk membuat suntikan Vit C. Alasan yang paling kerap di terima / diguna pakai adalah untuk kecerahan dan kehalusan kulit. Nampak kan??? Itu laa yang menjadikan Vit C Shaklee pun fenomena juga. Sebabnya, harga lagi MURAH berbanding dengan kos suntikan.

Pulak tu, SELAMAT dan SEMULAJADI. Tak perlu risau. Cuma telan sahaja sebiji sehari. In sha Allah, jika amalkan secara konsisten pasti hasil yang mengujakan nanti.


Kenapa badan perlukan Vitamin C?


Antara kebaikkan mengamalkan Vitamin C dalam diet seharian ialah:-
  • Pembentukan Kolagen ~ Vitamin C menggalakan pembentukan kolagen dalam kulit dan hasilnya??? Kulit menjadi lebih tegang dan anjal, tiada lagi kedut ataupun otot yang lembik menggeleber. Dan yang pasti, keyakinan diri pun bertambah kan??
  • Mencantikan kulit ~ Pengambilan secara konsisten (setiap hari) akan menjadikan kulit lebih cerah, melambatkan proses penuaan dan menyekat pigmentasi (macam jeragat tu. punca utama tau).
  • Meningkatkan imunisasi badan ~ Vitamin C membantu meningkatkan sistem imun badab bagi mereka yang sering / kerap demam dan flu (selsema).
  • Membantu mengurangkan alergi / alahan hidung dan kulit, resdung, asma, ulser dan juga membantu pemulihan luka dengan cepat.
  • Membantu memerangi kanser ~ Salah satu vitamin yang tinggi antioksidan ialah Vit C yang mampu meningkatkan interferon semulajadi dan meransang pengeluaran T-Cells untuk melawan sel kanser. Vit C juga membantu memusnahkan radikal bebas sebelum menyerang sel-sel badan.
  • Membantu mengatasi masalah pendarahan (gusi berdarah), lebam dikulit, kulit kering dan kasar, eczema serta ruam dibadan.

Tanda-tanda atau kesan kekurangan Vitamin C


  • Gusi yang sentiasa berdarah (kurang pembentukan kolagen)
  • Tanda2 lebam pada badan(salur darah lemah)
  • Luka lambat sembuh
  • Sering letih, lemah
  • Anemia
  • Salur darah mengecil dan mudah runtuh
  • Rambut gugur
  • Sakit sendi
  • Darah dalam mata
  • Kulit kering dan gatal
  • Depression
  • Eczema
  • Kurang selera makan
  • Masalah pencernaan
  • Weight lost

Kenapa kita perlu mengambil Vitamin C Shaklee dalam diet harian?? 

# Kerana tubuh akan kehilangan Vitamin C dalam aktiviti harian.
# Tubuh badan manusia tidak menghasilkan Vitamin C dengan sendiri
# Vitamin C merupakan Vitamin larut air, jadi ia kan berterusan hilang dari badan.
# Gaya hidup pada masa ini yang sering menyebabkan kita stress juga nenggalakkan kehilangan Vitamin C
# Satu batang rokok mampu menghilangkan 50-100mg vitamin C dari dalam badan,. So, adakah anda bebas dari persekitaran insan-insan yang merokok??
# Kontraseptif / pil tahan sakit juga membantu menyusutkan Vitamin C dalam badan

********************************************************

Yang nk order, mcm biasala ye...bole PM or Whats App yat...

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk order dan details:-
yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com


Vitamin C Shaklee

Alhamdulillah.. Vita C Shaklee is back. Sejak bulan Oktober lepas permintaan terhadap Vit C Shaklee ni datang bertalu-talu. Almaklum laaa, dah setahun menghilang kan. Once dah datang, semua peminat grab sebanyak mungkin.

Yat pun order online beberapa kali dengan Shaklee, tapi setiap kali re-stock memang habis. Semua pakat nak cantik dan shomel kan??? Apa kata yat cerita sikit tentang Vit C kesayangan anda-anda semua ni.

shhhh...sejak Vit C ni OOS, yat belum penah buat entry pasal die ni lagi tau..hahahha...moh laa kite tambah ilmu didada pasal Vit C ni yokkk..

 ***********************************************

Di Shaklee, vitamin c dikenali sebagai Sustained Release Vita-C. Apa itu sustained release? Ia bermaksud proses di mana diformulasikan khas agar ia dapat dilepaskan secara perlahan-lahan mengikut paten istimewa yang menjamin penyerapan vitamin di antara 3 ke 6 jam. Atau dalam erti kata lain ia akan dilepaskan perlahan-lahan dalam aliran darah badan mengikut masa tertentu. Dan ia juga bersifat larut air maka, sesiapa yang consume vita c dinasihatkan minum air secukupnya sekurang-kurangnya 2 hingga 3 liter sehari.

Khasiat Utama

# Mencantikkan kulit - Pengambilan Vita C setiap hari dapat membantu anda mendapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama pembentukan jeragat.
# Membentuk Kolagen - Ia dapat merangsang pembentukan kolagen yang mana kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.
# Memperbaiki simptom Pendarahan - Kekurangan Vita C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
# Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, megukuhkan sistem imun, peningkatan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, dan juga mengurangkan simptom selsema.
# Memperbaiki Insomnia - Ia dapat memperbaiki insomnia, stress dan masalah keresahan.
# Mengekalkan Kolesterol Sihat - Ia dapat mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalan pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.

Perbezaan Vitamin C Shaklee dengan Vitamin C lain

# Merupakan Vita C pertama yang natural dan bertindak secara Sustained Release yang berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh badan selama 24jam.

# Rumusan unik yang membenarkan pelepasan Vita C secara perlahan dan berterusan selama 5 jam.

# Satu tablet mengandungi 500mg Vita C iaitu bersamaan dengan 7 1/2 biji buah oren.

# Membekalkan Bioflavinoid dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg yang bekerja untuk meningkatkan keberkesanan Vita C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada supplement Vita C ( mengelakkan salur darah dari runtuh/bocor, meningkatkan fungsi Vita c, mengelakkan daripada ianya cepat teroksida dan merosakkan sel )

# Terdapat juga dalam bentuk yang boleh dikunyah iaitu Chewable Vita C 100mg. Sebab tu semasa 'ketiadaan' Vit C SR ni, semua orang memborong Chewable Vita C utk kecantikan kulit.

Siapa yang memerlukan Vitamin C?

  • Perokok
  • Orang yang mudah stress kerana stress akan mempercepatkan penyusutan Vitamin C dalam badan.
  • Orang yang mengambil pil perancang sebab pil perancang juga akan menyerap Vitamin C dan mengakibatkan pengurangan Vitamin C dalam badan dengan cepat.
  • Orang yang ingin mencantikkan kulit atau yang mempunyai masalah kulit seperti jerawat atau eczema memerlukan Vitamin C untuk membina kolagen kulit yang sihat dan memperbaiki tisu kulit.
  • Semua orang yang menginginkan kesihatan tubuh badan yang baik kerana Vitamin C menyokong sistem Imun dalam badan dan mengurangkan selsema yang berpanjangan. 
kredit: SINI

Untuk keterangan lanjut...untuk yang berminat, bole PM or SMS or CALL pada saya... FREE CONSULTATION untuk anda... 
Anda yang ingin mendapatkan vitamin ini, jangan malu-malu or segan-segan nak contact ngn yat ye.. COD di sekitar Klang / Shah Alam is available. Jangan lupa ye 'dating' ngn yat.. :-)

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID:866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

Wednesday, 20 November 2013

Cara Detox Secara Semulajadi yang Selamat

Detox atau nyahtoksin toksid yang berada dalam badan merupakan satu fenomena sekarang ni. Ramai yang ingin keluarkan toksid dalam badan. yat tengok sekarang ni ramai yang telah mula menyahtoksinkan toksid dalam badan. Ada yang memilih untuk mendapatkan supplement, dan ada juga yang minat untuk tampal-tampal je.. :-)

Tapi, yat rasa masih ramai yang kurang tahu tentang menyahtoksin atau detox secara semulajadi. Di Shaklee, kami ada produk yang menggalakan anda-anda semua keluarkan toksid dalam badan secara semulajadi tau..

Detox dengan kata lain ialah ‘membersihkan dan menyucikan badan dari dalam’. Kenapa detox ni penting untuk badan kita??? Sebab, ianya penting untuk penyerapan nutrien/vitamin. Sekiranya organ yang terlibat dalam penyerapan vitamin seperti usus mengalami masalah, kemungkinan besar vitamin tidak boleh diserap dengan sempurna.

Dari manakah datangnya benda-benda toksin ini? Dalam dunia moden hari ini, lebih 5 bilion lbs bahan kimia dilepaskan ke dalam persekitaran, makanan yang kita makan, udara yang kita bernafas dan hidup saban tahun. Tambahan pula banyak makanan mengandungi pewarna, pengawet, sisa racun perosak, nitrat, minyak terhidrogen dan ejen-ejen lain yang mempunyai karsinogen.

Selain masalah penyerapan vitamin, pembentukan toksin dalam badan boleh membawa kepada masalah kesihatan yang serius termasuk:

  • Sakit kepala yang kerap
  • PMS
  • Sakit sendi
  • Keletihan
  • Kulit melepuh
  • Pencernaan bermasalah
  • Halitosis (nafas berbau)
  • Jangkitan yang berulang-ulang
  • Kekurangan daya imun tubuh

Kalau memang dah anda mengalami masalah kesihatan berikut, jadi HARUSLAH anda 'membersihakan' / 'membebaskan' tubuh kite dari toksin tu.. Vitamin Shaklee yang paling 'glamor' sekali untuk Detox ialah ALFAFA dan HERBALAX.

Alfafa

Kebanyakkan kita cuma tahu yang alfafa ni membantu perbanyakkan susu ibu (Milk Booster), tapi sebenarnya "Bapa Segala Tumbuhan" ni mempunyai pelbagai kebaikkan lagi.

Akar herba yang mengagumkan ini, tumbuh sangat dalam ke dalam tanah untuk menyerap nutrien penting dan mineral yang terdapat jauh di dalam bumi. Alfalfa adalah dikenali sebagai agen diuretik, pembersih badan dan penyahtoksik. Ia merangsang aliran hempedu, dan membuang unsur mineral bahaya dari tubuh. Ia juga membantu melindungi dari radiasi dan membantu mengawal bau badan.

Antara manfaat utama Alfafa dalam proses menyahtoksin ialah dengan mencuci hati dan usus kita.
  • Alfafa merupakan makanan beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit serta otot.
Selain itu, Alfafa juga :-
  • Membantu melawan alahan -- membantu membaiki kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air dengan berkesan. (masalah kulit juga merupakan tanda-tanda badan bertoksin)
  • Baik untuk perubahan patalogi dalam usus dan perut -- memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyper-acidity, ulser, hepatitis, gastrik dan sembelit.
  • Menyingkirkan lemak dan kolestrol -- kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfafa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok & darah tinggi.
  • Melawan tumor -- memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
  • Melegakan keletihan (keletihan juga tanda2  badan bertoksin)
Hanya alfalfa yang mempunayi kualiti terbaik digunakan dalam Alfalfa Shaklee. Ditanam di California tanpa pestisid, hormon sintetik, bahan kimiaatau baja bukan organik,menjadikan ia alfalfa berkualiti tinggi.


Herbalax

Dr. Shaklee telah memperkenalkan Herb-Lax pada tahun 1917. Ia direka untuk tindakan pembersihan untuk membantu proses semula jadi badan. Herb-Lax adalah gabungan 9 herba, termasuk daun Senna, yang telah digunakan untuk lebih daripada 3,000 tahun sebagai julap semulajadi. 

Herba yang digunakan dalam Herb-Lax tidak berkaitan dengan julap kimia buatan yang dijual di mana2. Produk-produk julap buatan ni biasanya merengsakan tisu dengan cara menarik bendalir ke dalam usus untuk memaksanya mengeluarkan bahan-bahan dalam usus. Julap tiruan seperti ini boleh melemahkan organ-organ dan boleh menyebabkan kebergantungan terhadapnya, dehidrasi dan ketidakseimbangan elektrolit. Jadi, berhati-hati ya. 

Sebaliknya, Herb-Lax secara semulajadi merangsang pengecutan otot usus. Ini membolehkan penyingkiran sisa-sisa yang terperangkap dan memendekkan masa transit, dan mengelakkan penyerapan toksin. 

Herb-Lax boleh membantu meningkatkan:-
  • pengaliran darah
  • mengurangkan bau badan
  • jerawat
  • melegakan sembelit
  • gas perut dan usus
  • menormalkan fungsi usus.
kredit: SINI

**********************************************************************

Anda yang ingin mendapatkan vitamin ini, jangan malu-malu or segan-segan nak contact ngn yat ye.. COD di sekitar Klang / Shah Alam is available. Jangan lupa ye 'dating' ngn yat.. :-)

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

Monday, 18 November 2013

Tanda-tanda Toksin Dalam Badan

Seringkali kita sebut-sebut perkataan TOKSIN, tapi yang sebenar-benarnya adakah kita tau apa sebenarnya toksin tu??? Kalau anda nak tahu, toksin yang menyerap ke dalam darah merupakan faktor utama kepada pelbagai jenis penyakit atau sakit pada tubuh badan manusia.

Mengikut konsep dan teori penyembuhan semulajadi bahawa, faktor utama yang menyebabkan organ-organ dan tubuh mengidap pelbagai jenis penyakit ialah kerana toksin atau racun dalam badan. Hakikatnya, jenis atau nama sesuatu penyakit yang dialami adalah ditentukan oleh kerosakkan yang disebabkan oleh toksin tersebut.


Apakah Toksin?

Toksin dalam tubuh manusia terjadi akibat pencemaran. Antaranya ialah pencemaran makanan akibat penggunaan bahan kimia secara berleluasa seperti racun perosak, racun serangga dan baja kimia untuk aktiviti pertanian.


Kesihatan menjadi lebih parah apabila manusia mengambil makanan yang mengandungi bahan pengawet, perasa tiruan, bahan tambahan dan sebagainya merupakan punca utama terjadi toksin dalam badan. Inilah sebabnya terjadi pelbagai penyakit seperti tumor, kanser, migrain dan sebagainya.

Di dalam sistem fisiologi tubuh, apabila seseorang itu sakit, badan sedang berusaha untuk menyingkirkan sisa-sisa buangan, mukus dan toksin yang menghalang fungsi tubuh.Toksin yang berada di dalam saluran darah akan di bawa ke pelbagai bahagian organ dan merosakkannya.


Kesan Mudarat Toksin Kepada Tubuh?

Hakikatnya, pengambilan makanan terlalu berasid seperti daging, makanan diperhalus seperti nasi, roti, gula, manisan, makanan goreng berminyak, protein berlebihan dan lain-lain adalah faktor yang menyumbang kepada masalah kesihatan. Di samping itu, makanan yang mengandungi bahan kimia seperti pengawet, pewarna dan perasa tiruan, antibiotik, racun perosak dan lain-lain.

Jika badan terlalu berasid serta berlaku proses penapaian dalam usus akan meningkatkan kandungan toksin di dalam badan. Toksin tersebut akan diserap dan melekat dalam darah yang menyebabkan terjadinya pelbagai masalah kesihatan atau penyakit. 
Antara penyakit yang diakibatkan oleh tindakbalas toksin dalam darah ialah:
  • Penyakit kulit terjadi apabila toksin dalam darah cuba keluar melalui kulit. Pengumpulan toksin di dalam kulit akan mengakibatkan penyakit seperti jerawat, furunkel dan lain-lain.
  • Tumor berpunca daripada bahan buangan bertoksin yang berkumpul di pelbagai tisu badan.
  • Demam adalah proses semulajadi badan untuk membersihkan diri sendiri. Apabila sel darah putih menentang toksin di dalam badan, kadar metabolisme semakin cepat, mengakibatkan tubuh menjadi demam.
  • Penyakit jantung dan tekanan darah tinggi
  • Toksin yang melekat di dalam darah akan menjejaskan kelancaran perjalanan darah. Ia menyebabkan jantung bekerja lebih kuat untuk melancarkan perjalanan darah yang melalui saluran yang tersumbat. Ia akan mengakibatkan pembesaran jantung, sementara tekanan ke atas saluran tersumbat akan mengakibatkan tekanan darah tinggi. Di samping itu, buah pinggang dan sistem endoktrin dalam usaha membersihkan toksin akan merembes pelbagai jenis kimia yang menyebab terjadinya tekanan darah tinggi.
  • Alergi, asma, pundi hempudu dan karang, pengerasan saluran darah, sakit sendi dan sengal-sengal tulang, sembelit, perut kembung, barah payudara, kemerosotan daya seksual

Oleh itu, langkah awalan untuk menyembuhkan penyakit ialah dengan menyingkirkan toksin dan tidak semata-semata mengawal sebarang penyakit dengan ubat sahaja.

Tanda-tanda badan mempunyai toksin

  • Kerap sakit kepala
  • Badan akan berasa letih tanpa sebarang sebab
  • Susah bangun tidur
  • Bahagian keliling mata gelap
  • Bahagian-bahagian tertentu di permukaan kulit seperti di bahagian bawah lengan, celah paha dan sebagainya juga akan kelihatan gelap daripada warna asal kulit
  • Banyak angin, alahan, inflamasi pada sendi
  • Sinus
  • Berat badan meningkat
  • Kehadiran selulit
  • Masalah kulit seperti jerawat, kurap, ezcema dan banyak lagi
Kredit: SINI

****************************************************************

Anda jelas tentang toksin??? Anda mempunyai tanda-tanda berkenaan???? Jom laa kita sama-sama nyahtoksinkan segala macam toksid dalam badan kita ni.

Sebab yat yakin sangat-sangat, setiap saat di setiap hari kita berhadapan dengan toksin.. Gaya hidup kita yang meyebabkan kita berada dalam situasi TOKSIN.

Next entry, yat kongsikan cara nak DETOX secara semulajadi ye...owhhh detox means nyahtoksinkan laa..heheheh

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

Thursday, 14 November 2013

Testimoni ~ Resdung

Hai alls... tak mau bebel panjang2 tau..entry ni nak share testimoni je...hehehehe..

Jom 'hayati' keberkesanan Shaklee terhadap masalah Pn. Zuriati Baharudin ni.. Alhamdulillah, masalah kesihatan beliau dan suami berkurangan setelah consume Shaklee. :-)



Selamat pagi warga SGL,

"Selalu ati baca testimoni org ja. Hari ni ati nk share testimoni ati n husband lepas sebulan consume vitamins awesome Shaklee ni. Ati guna Set skin booster Shaklee: ESP, vita c,vita e, b comp. Ternyata kulit lebih moist,cerah & sekata. Mula-mula mmg rasa mcm tak percaya lgsg. Tapi lepas kena puji ngn husband n BFF n staff office baru la terasa 'Eh,betul la dah makin gebu,cerah & sekata'. Serius,pagi-pagi ati suka tgk muka sendri kt cermin,pastu main picit2 pipi.hihihiihihihi.

Testimoni husband pulak: Ati bg dia mkn: Vita c ,vita e,alfalfa n b comp. Yang bestnya sekarang dia mmg dah jarang bersih n selesema sbb resdung. Added:Kulit muka dia pun makin licin n bekas-bekas jerawat dulu-dulu makin pudar & hilang. Ati ni weekend housewife,so sekali bila husband dtg on weekend mmg ati suka belek-belek muka dia,ternyata berbeza before & after consume Shaklee.

Bonus: Tumit kaki yg merekah n kasar dah bertukar jadi lembut n licin. Kalau tak percaya sila check sekarang.hihihiihihi

So kepada sesiapa yg belum try lagi,vitamins best Shaklee,boleh la direct cari distributor korg suruh depa brief psl product-product shaklee yg awesome & hebat ni"


kredit: Zuriati Baharudin

*************************************************

Anda yang ingin mendapatkan vitamin ini, jangan malu-malu or segan-segan nak contact ngn yat ye.. COD di sekitar Klang / Shah Alam is available. Jangan lupa ye 'dating' ngn yat.. :-)

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

Wednesday, 13 November 2013

Resdung Dan Shaklee

Assalam semua...

Lately ni yat sering berkongsi info pasal Vivix je kan??? Tapi tak bermakna, yat dah lupa pasal yang lain.. :-)

Sebenarnya, Shaklee ni sesuai untuk semua..sebab ianya bukan UBAT..cuma vitamin / makanan tambahan je yang melengkapkan lompong nutrisi dalam badan kita.

So, kali ni yat nak share tentang resdung.. Anda yang ada masalah resdung, sila baca ye perkongsian ini.. semoga dapat membantu anda ye ;-)

Apakah yang dikatakan resdung?

Asal usul perkataan resdung ialah daripada dua perkataan 'resah hidung' yang telah disatukan menjadi Res-dung. Resdung merupakan keradangan yang berlaku pada selaput sinus yang menyebabkan mukus yang di hasilkan tidak dapat mengalirkan keluar, menyebabkan ianya tersumbat dengan mukus tersebut dan menjadi tempat tinggal kuman dan bakteria.

Resdung adalah satu keadaan di mana seseorang yang mengalaminya akan alah kepada pelbagai masalah persekitaran seperti debu, habuk, biji2 debunga, bau2 debunga, tumbuh-tumbuhan serta sesuatu jenis makanan.

Tahukah anda resdung adalah antara penyebab utama masalah jerawat ? Jerawat adalah kesan sampingan daripada penyakit resdung, ianya tumbuh akibat bakteria resdung yang terkumpul dalam mukus yang tersumbat, memang susah untuk sembuh dan ambil masa juga untuk sembuh jika pesakit resdung tidak menjalani menjalani rawatan.

Tanda-tanda penyakit resdung adalah:-

  • Mempunyi nafas berbau
  • Selalu bersin
  • Muka selalu berjerawat
  • Kulit gatal-gatal
  • Bengkak pada bahagian hidung, mulut dan telinga
  • Bernanah di telinga
  • Kecacatan pada hidung serta bahagian rongganya 

Vitamin Shaklee yang sesuai?? 


  • B-Complex – Bertindak sebagai penenang dan penstabil hormon. Apabila resdung menyerang, ianya akan menyebabkan kesakitan yang amat di belakang muka dan kepala. B complex yang besifat sebagai penenang semula jadi, akan mengurang kesakitan kepala ini secara beransur-ansur. 

  • Vitamin C – Ianya sebagai antioksidan yang baik. Sangat penting untuk meningkatkan antibodi dan imuniti seseorang. Vitamin C memulihkan dan memastikan 300 proses metabolik yang berlaku dalam badan berfungsi dengan baik.

  • Alfalfa – Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri. Ianya kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutamana akibat dari eczema, resdung (sinus), alergi (allergy) dan gegata (hives). Walaubagaimanapun mereka yang mengidap penyakit SLE tidak digalakkan mengambil Alfalfa sebagai suplemen mereka.
 **********************************************************
Jika anda pengidap resdung, yat sangat-sangat syorkan anda mencuba Vitamin resdung ni. Produk Shaklee adalah bersifat semulajadi, berkesan dan selamat.. In sha Allah, dengan izinNYA, pasti dapat kesembuhan.

Anda yang ingin mendapatkan vitamin ini, jangan malu-malu or segan-segan nak contact ngn yat ye.. COD di sekitar Klang / Shah Alam is available. Jangan lupa ye 'dating' ngn yat.. :-) 
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

Monday, 11 November 2013

Kesan Kafein Kepada Penyerapan Vitamin

Sape suke minuman berkafein??? Apa-apa laaa....teh, nescafe, kopi... !!! Ce angkat tangan... hahaha..

Kalo yat, sejak dari zaman Diploma sehingga habis Degree, memang Nescafe adalah peneman sejati kot... hihihi

Kononnya tak nak bagi mengantuk.. Nak stay up kan?? Lagi-lagi kalo time exam..fuhhh..memang bergelas-gelas laaa time study lewat malam...so, to all students watch out ye.... :-)


 
Setiap kali yat bagi consultation pada kawan-kawan or customer kesayangan, pasti yat tekankan "kalau bole, jangan amik all the vits bersama minuman berkafein"... Why??? Sebabnya, pengambilan kafein bersama vitamins / mineral / ubat akan mengganggu penyerapan nutrient yang diperlukan badan. Nanti sia-sia laaa vits yang anda amik tu tau...

Tindakbalas Kafein dengan Vitamin (Antaranya)  

Kalsium

  • Kafein menyebabkan kalsium dikumuhkan dalam air kencing dan najis. Bagi setiap 150 mg kafein yang diambil (satu cawan kopi) 5 mg kalsium hilang. Kesan ini berlaku walaupun selepas beberapa jam pengambilan kafein. Satu kajian kepada wanita putus haid mendapati bahawa mereka yang mengambil lebih daripada 300 mg kafein kehilangan lebih kalsium di tulang belakang berbanding wanita yang kurang mengambil kafein.
  • Kafein juga menghalang jumlah kalsium yang diserap melalui saluran usus dan mengurangkan jumlah yang disimpan oleh tulang. Kajian telah menunjukkan bahawa wanita dengan pengambilan kafein yang tinggi mengalami keretakan pinggul lebih daripada mereka yang mengelakkan kafein atau minuman dalam jumlah yang sederhana (1 - 2 cawan sehari).

Vitamin D

  • Kafein menghalang reseptor vitamin D, dengan menghadkan jumlah yang akan diserap. Kerana peranan vitamin D adalah penting dalam penyerapan dan penggunaan kalsium dalam membina tulang, ini juga boleh mengurangkan ketumpatan mineral tulang, menyebabkan peningkatan risiko untuk osteoporosis.

Zat Besi

  • Kafein mengganggu penyerapan zat besi ke dalam badan, yang merupakan sumber penting untuk penghasilan sel darah merah. Menurut Nutrition Desk Reference, pengambilan kafein dan zat besi pada masa yang sama boleh mengurangkan penyerapan sehingga 80%. Mana-mana minuman yang mengandungi kafein perlu diasingkan daripada makanan yang mengandungi zat besi atau zat tambahan sekurang-kurangnya satu jam.

Vitamin B

  • Kafein mempunyai kesan diuretik ringan, iaitu meningkatkan pembuangan air kencing. Vitamin larut air, seperti vitamin B, boleh hilang akibat kehilangan cecair dalam badan. Di samping itu, ia mengganggu metabolisma beberapa vitamin B, seperti thiamine (vitamin B1). Namun begitu, kafein merangsang pengeluaran asid perut, yang sebenarnya membantu tubuh menyerap vitamin B12. 

Vitamin dan Mineral lain

  • Kafein boleh mengurangkan penyerapan mangan, zink dan tembaga. Ia juga meningkatkan perkumuhan mineral seperti magnesium, kalium, natrium dan fosfat. Terdapat juga bukti bahawa kafein mengganggu vitamin A menjalankan fungsinya pada badan.
Sumber SINI

************************************************

Nampak x kenapa yat tak menggalakkan customer yat amik kafein bersama vits???... bukan x boleh langsung tau..but, jarakkan pengambilan... at least 1-2 hour gap.. ini untuk memberikan badan kita menyerap nutrient daripada vits tu secara optimum.. kalau tak, rugi laa kan beli vits mahal-mahal, tapi bila makan, badan x serap...

Sejak yat amik Shaklee sebagai vitamin yang melengkapkan lompong nutrisi yat yang tak cukup ni, yat dah jarang minum nescafe... jarang sangat.. hehehe :-)

Alhamdulillah...

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

Sunday, 10 November 2013

Kenapa Kena Dapatkan Vivix Sekarang??

Kenapa ye kena dapatkan sekarang??? Sekarang tu maksud yat bulan ni laaa...Bulan November 2013 sahaja.. Kenapa ye???

Sebabnya..banyak penjimatan yang anda akan dapat kalau anda beli or dapatkan sekarang.. Nak tahu apa yang anda bole dapat sekiranya anda "grab" peluang ini??

VIVIX @ NORMAL PRICE: RM475

BUY 6 FREE 1: then u save RM475
BUY 6 FREE 1: FREE MEMBERSHIP, u save another RM65 for registration fee
BUY 6 FREE 1: buy online, then u’ll get 1unit COqHealth for FREE.. save rm124
BUY 6 FREE 1: FREE shipping.. Save rm10
BUY 6 FREE 1: CASH REBATE is waiting 4 u….RM175 (banyak tuuuuu)

how much money that u SAVE????

TOTAL PENJIMATAN..TOTAL UNTUNG..almost RM849 !!!!!!!!!!!!!!! Tak ke banyak tu????



Nk bis Shaklee pun da layak tu..FREE INVITATION ke GROUP EXCLUSIVE dan FREE CAOCHING untuk anda yang BERANI itu.. Apa lagi yang anda tunggu???? Cepat-cepat contact yat..and everything yat akan uruskan untuk anda...
Masih takut??? Masih risau?? Dont worry ok darlsss.. Setiap orang termasuk yat, bermula dengan Z.E.R.O.. :-)

p/s: boleh pakat2 beli dgn kawan2, adik beradik, jiran2..

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

Saturday, 9 November 2013

Selamat Tinggal Kulit Kusam

Seperti yang yat selalu up dalam entry berkaitan Vivix yang Vivix ni mempunyai pelbagai 'keunikan'..pelbagai manfaat... sebab tu ada segelintir peminat / pengguna tegar Shaklee panggil Vivix ni "Tonik Ajaib"..hehehe

Salah satu fungsi Vivix ialah betindak sebagai anti penuaan..sebab tindak balas fungsi resverastrol laa ni..heheheh.. dan sangat-sangat sesuai untuk sesiapa sahaja yang ingin kelihatan awet muda.. sebab tu Vivix ni ada trade mark tersendiri...hehehe

"FEEL 25 YEARS MORE YOUNGER & LIVE 25 YEARS LONGER"


Entry kali ni (sambil2 tengok Shout Awards...hehehe), yat nk share dengan anda semua kesan Vivix kepada kulit....keseimbangan terhadap kulit.. :-)


"Alhamdulillah..selepas penggunaan 1 botol vivix..

SEBELUM:-

~~ tona kulit tidak sekata dan kusam

SELEPAS:-
~~ kulit nampak lebih bersih."

------------------------------------------------
Anda wajib cuba tau.

"Resevratrol juga terkenal sebagai ejen anti penuaan. Dalam kajian oleh Douglas Mental Health University Institute, McGill University, resevratrol melindungi kulit serta melambatkan kesan penuaan kulit dan lain2 kesan penuaan pada kulit."

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

***jangan ambil Vivix sekiranya anda sedang menjalani rawatan kimoterapi 

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

Friday, 8 November 2013

Siapa Yang Perlukan Vivix???

Hai allssss.... hehehe :-)

Anda jangan jemu plak ye..lately, kerap sangat buat entry pasal VIVIX..hahaha..bukan apa, yat kan dah tangkap cintan ngn vivix ni..heheehe

Terlalu banyak manfaat Vivix ni pada kesihatan dan tubuh badan kita. Bagi yat, tubuh badan kita ni (termasuk anggota badan laaa kan) sangat-sangat berharga..tak ternilai..mana ada jual kt mana-mana kedai spare-part..tul x??? (^__*)

Dan kenapa vivix ni sangat2 di sarankan kepada anda semua pun yat dah kongsikan kt entry sebelum ni kan?? Vivix diperbuat daripada ramuan semulajadi iaitu Anggur muscadine, purple carrot, elderberry dan Polygonim Cuspidatum. Vivix ni juga mengandungi resveratrol yang bagus untuk masalah kesihatan yang 'kritikal' dan juga anti-penuaan.

Vivix ~ Siapa yang Perlukan??

✔ Golongan yang mengidap kanser atau berisiko mengidap kanser akibat keturunan atau kegagalan fungsi mana2 organ 
✔ Pesakit SLE 
✔ Pesakit jantung  
✔ Pesakit kencing manis 
✔ Pesakit darah tinggi 
✔ Pesakit gout 
✔ Pesakit stroke 
✔ Wanita yang mempunyai cyst 
✔ golongan yang mempunyai ketahanan badan yang lemah 
✔ golongan yang mempunyai masalh selaput mata/pengkihatan 
✔ Anti penuaan 
✔ Perokok tegar 
✔ Pesakit yang menderita sakit sendi 
✔ Pesakit yang lemah daya ketahanan badan 
✔ Ketagihan dadah
 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

***jangan ambil Vivix sekiranya anda sedang menjalani rawatan kimoterapi


yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

Apa itu Resveratrol???

Assalam semua...

Sejak promo Vivix Shaklee ni, semakin kerap sebut term resveratrol ni??? Ape menda tu sebenarnya?? hehehe

Hasil daripada En. Gugel, meh sini yat share ngn anda semua...

Apa itu Resveratrol ni???..


Resveratrol adalah sejenis plolyphenol yang dipanggil phytoalexin, merupakan sejenis bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahanan tumbuhan tersebut terhadap penyakit. Ia dihasilkan daripada tindakbalas tumbuhan tersebut terhadap jangkitan kulat, tekanan, kecederaan akibat dirosakkan haiwan, sinar UV, cuaca ekstrem dan sebagainya.

Tumbuhan yang menggunakan pestisid dan herbisid biasanya tiada atau kurang menghasilkan bahan ini kerana mereka dilindungi oleh racun perosak tersebut.

Tumbuhan yang paling banyak menghasilkan resveratrol adalah anggur, raspberi dan kacang.

Anggur muscadine adalah anggur yang paling tinggi nilai resveratrolnya. Ikatan kimia dalam anggur muscadine ini jauh berbeza dari anggur2 jenis lain, yang mana ia kaya dengan anthocyanins, yang mempunyai antioksidan yang tinggi dan menunjukkan beberapa kesan antitumor, termasuk menghalang sintesis DNA dalam kanser payudara dan perkembangan saluran daran dalam sesetengah tumor, termasuk enzim perebak tumor.

Resevratrol juga berperanan dalam meningkatkan tahap ‘kolesterol baik’ dan melindungi dari kerosakan arteri, sekaligus menjaga kesihatan jantung.

Antara kajian yang dilakukan oleh beberapa Institut Perubatan berkaitan Resveratrol.

✔ Menurut American Cancer Institute, rasveratrol adalah antioksidan yang sangat berkuasa. Ia mengurangkan pengaktifan NF kappa B, yakni sejenis protin yang dikaitkan dengan pembentukan kanser dalam tubuh.
✔ Menurut laporan kajian yang dibuat oleh Department of Biochemistry and Molecular Biology, New York Medical College, resveratrol menjadikan proses proliferation dalam kanser payudara menjadi kurang aktif.
✔ Menurut American Cancer Institute, meminum sumber resveratrol setiap hari menurunkan risiko kanser prostat. Malah meminumnuya sekali seminggu boleh menurunkan risiko kanser prostat sebanyak 60%.
✔ Menurut Department of Patholody, Northwestern University Feinberg School of Medicine membantutkan perkembangan CCR6-mediated migration pada sel yang rosak dalam kes diabetes.
✔ Resevratrol juga terkenal sebagai ejen anti penuaan. Dalam kajian oleh Douglas Mental Health University Institute, McGill University, resevratrol melindungi kulit serta melambatkan kesan penuaan kulit dan lain2 kesan penuaan pada kulit.

Masyarakat di Barat mengambil wain merah untuk mendapatkan sumber resevratrol, namun kajian terbaru menunjukkan kesan alkohol pada wain boleh memberi kesan kepada golongan tertentu.

Jadi sebagai alternatif yang selamat dan halal, untuk resveratrol ini, Shaklee telah mengeluarkan produk yang sangat bagus, VIVIX yang mana:-

  • Satu sudu teh Vivix mengandungi resveratrol yang bersamaan dengan 100 gelas wain merah (jangan minum wain, haram!)
 
  • 2500 kajian yang diterbitkan terhadap bahan2 yang digunakan dalam Vivix
  • Vivix adalah 10 kali lebih power dari resveratrol semata-mata
Kredit SINI
**********************************************************

Bulan ni kali kedua VIVIX ni jadi item promosi tauuuu.... Nampak kan betapa FENOMENANYA VIVIX ni...sentiasa menjadi rebutan.. :-)

Da tengok kan manfaat VIVIX ni?? Bagus kan??? Highly recommended utk sesiapa yang ada masalah kesihatan yang kritikal... :-)
Amalkanlah Vivix untuk kesihatan unggul. Hadiahkan satu kepada ibu dan satu kepada ayah…

Anda yang ingin 'merebut' TONIK AJAIB ni boleh laaa SMS / Whats App / Call yat ye... Harga promosi lagi JIMAT tau compare to normal price... :-)

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

***jangan ambil Vivix sekiranya anda sedang menjalani rawatan kimoterapi


yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com


Thursday, 7 November 2013

His First Time...

Sambil menempel dengan dasuki hafiy ni, mama curi peluang laaa sikit hapdate aktiviti hujung minggu 2 minggu lepas dgn die.. masa tu aktiviti mama kebizian melampau dgn permintaan vit c sustained release.

This weekend, kami bw sikecik ni naik train..xde g mn pun..g klcc je pun..haha... plak tu x jauh pun...naik dari stesen kg baru ke klcc...jauh x?? Hahaha

Sebabnye, mula2 gerak dr rumah ke klcc dgn en.brown..smpai klcc, no parking laaa plak...nk ckp da lama xpegi laa kn, smpaikn parking lot kt masjid tu dah xde pun kitorg xtahu...hik hik..

So, we decided tuk naik train from kg baru laaa...haha..actually, this is not really his 1st time....kiranya yg ptama kali naik ketika umo dasuki mcm ni...da besar..da bole rs pengalaman...1st time yg sbenar2nye ms die kecik sgt...dlm stroller lg...ms tu die xtahu pe2 pun...hehe..

1st word..,"ooo mama, tajunye (lajunye)"...hehe...jakun sbb mama papa jarang bawa naik komuter ni kan...ni pun sbb nk die rs mcmn heaven nye naik train...sbb selalu tgk train lalu blkg ofis mama...hehe

Tapi die mudah sesuaikn diri...xde laaa nk blari2 or berdiri tgk luar.. die duduk je laa kt seat tu..btempel ngn papa.. (lgpun mn ada suasana luar, sume bwh tanah kn? Kih kih kih)

So, layan laa a few pic dasuki naik train dr kg baru ke klcc, n mandi manda kt taman klcc.. xdapat pegi byk tempat due to kekangan masa..hehe...

20131020_193001.jpg 
Ni bila die da tahu boleh nampak lampu2...sbenarnye, ni kitorang g next station..x turun kt kg baru..saje je nk bawa Dasuki jalan jauh sikit.. :-)

20131020_193055.jpg 
Ni plak ntah kali kebarap dok pusing2 turun naik train..sebab bujang kecik tu lom puas lagi naik train.. (^__*)

20131020_192153.jpg 
Behave kan die??? hahahah
 
20131020_191556.jpg 
bergaya sakan kat lorong pejalan kaki tu..

20131020_191646.jpg 
pantang nampak ball,...suke kemain boleh bergambar ngn ball tu.. :-)


20131020_182524.jpg 
Seronok main air..

20131020_182632.jpg
cwiming katanya..

Ni laa aktiviti yat di hujung minggu... bukan selalu bw Dasuki outing jauh2... tapi akan cuba curi masa untuk bersama die..

Priceless momen... :-)

W.A.H.M to be....
yatt 
your.shaklee.independent.distributor

Monday, 4 November 2013

Ramuan Semulajadi Vivix

Alahamdulillah.. selesai sudah 1 bab tambah ilmu pagi ini.. Sempena cuti-cuti Malaysia hari ni, yat kat rumah je..golek2 dengan bujang kecik.. :-)

Semakin baca pasal VIVIX, semakin yat jatuh hati... terasa kehebatan tersendiri produk ni. Tak sabar rasanya nak kongsi dengan kawan-kawan. Sebab tu laa ramai yang tegur 'insan-insan' yang amalkan vivix ni nampak lebih sihat dan muda remaja, rupa-rupanya ramuan semulajadi ni yang beri 'aura'...heheheh


Ramuan Utama VIVIX

  • Muscadian Grape (Anggur Muscadine)


Rasa-rasanya kat Malaysia ada tak anggur jenis ni??? hehehe...seumur hidup yat, yat belum jumpa lagi ni..tp kalo ada rezeki dan izin ALLAH...nak juga cari anggur ni..hehehe In Sha Allah dipermudahkanNYA.

Anggur hebat ini adalah satu-satunya anggur di alam semulajadi yang mempunyai lebih dari 1 kromosom, yang mana ahli sains percaya mengukuhkan polyphenolnya dan berpotensi untuk memanfaatkan kesihatan. Ia juga mengandungi asid ellagik yang berkepekatan tinggi, satu phyto-nutrient yang tidak dijumpai dalam anggur jenis lain dan telah menunjukkan mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus, dan anti bakteria.

Selepas dilakukan kaji selidik tambahan, anggur musatajab ini dikenalpasti. Seterusnya, kumpulan ini bersama ahli sains dari University Georgia, membangunkan satu proses ekstraksi sejuk dan lembut untuk menjamin ekstrak yang bermutu tinggi dengan aktiviti biologi tertinggi.

Untuk mencipta profil polyphenol yang kuat didalam Vivix, ahli sains mennggabungkan resveratrol yang lampau tulen dengna ekstrak dari anggur hebat ini, Eldeberry Eropah dan Karet Ungu. Campuran inilah yang bertanggungjawab dalam banyak tindakan unik anti penuaan sellular Vivix.



  • Purple Carrot (Lobak Ungu)


Merupakan sumber terbaik Vitamin A dan mengandungai phytokimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins, dan sesquitepenes.

Ia juga mengandungi anthocyanins iaitu antioksidan yang mustajab. Anthocyanins adalah bertanggungjawab kepada warna merah menyala, biru dan ungu pada buah dan sayuran. Berry mengandungi banyak anthocyanins, terutama sekali blueberry yang mengandungi antioksidan yang teramat tinggi.

Anthocyanins adalah antioksidan utama didalam karet yang bewarna ungu kuning dan ungu oren, dan karet ungu kuning mangandungi kapasiti antioksidan yang tinggi diikuti oleh karet ungu oren. Asid klorogenik adalah antioksidan adalah paling banyak dalam semua jenis karet. Asid klorogenik ini dipercayai bertanggungjawab mengurangkan diabetis yang dikaitkan dengan pengambilan kopi.

Sejak kebelakangan ini, kajian telah menunjukkan anthocyanins mempamerkan banyak aktiviti biologi termasuk antioksidan, anti radang, anti mikrobial dan anti carcinogen. Tambahan pula ia juga mempamerkan kesan kepada saluran darah, platlet dan lipoprotin yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung. 


  • Elderberry (Sambucus Nigra)

 
Satu daripada manfaat Elderberry adalah keberkesannaya dalam mengubati simptom flu, terutama sekali influenza B. Berry mengandungi flavanoids, yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat, dengna demikian mengukuhkan sistem imun melawan jangkitan virus dan bakteria.
Elderberry juga sangat kaya dengan sebatian yang dikenali sebagai anthocyanins yang memberi kesan anti radang selain dapat mengurangkan simptom seperti sakit otot, sakit atau demam yang berkaitan dengan selsema dan influenza.

Walaubagaimanapun, elderberry tidak hanya kaya dengan antioksidan, tetapi kaya dengan Vitamin A, B, C dan nutrient lain seperti asid amino, carotenoids, tannin dan rutin. Eldeberry juga merendahkan tahap kolestrol dan juga menghalang oksidasi kolestrol LDL. Selain daripada menguatkan sistem imun  untuk melawan flu, elderberry juga berkesan kepada jangkitan yeast, asma, batuk, sesak hidung, sakit dada dan diabetes.

Kesimpulannya, elderberry mampu memberi perlindungan kepada penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk strok dan serangan jantung, mengurangkan stress, membaiki penglihatan serta masalah penghadaman.

  • Polygonim Cuspidatum 

Juga dikenali sebagai Knotweed Jepun dan merupakan tumbuhan perenial yang besar dan berasal dari Asia dan banyak ditemua di Amerika Utara dan Eropah.

Knotweed Jepun juga sumber komersil resveratrol yang juga terdapat dalam ektrak luit anggur merah dan juga biji anggur merah.

Polyganum Cuspidatum ini banyak manfaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplement anti penuaan seperti revestrol dan banyak jenis perubatan tradisional Cina. Ahli sains telah banyak melakukan ujian makmal keatas haiwan untuk menentukan manfaat kesihatan revestrol. 

Kesimpulan dari ujian ini menunjukkan resveratrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolestro, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan.

 *******************************************
Sekian sahaja untuk kali ini. Next entry yat update lagi ye kebaikkan VIVIX ni.. anddddddd, jangan lupa hubungi yat ye darl semua.. :-)


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

Testimoni ~ Bila Rokok Rasa Hempedu

Rokok --- Perokok ---- Vivix?????

Mulanya yat pun xtahu sangat..tapi bila ada kawan Shaklee yang share testimoni ni, rasanya harus percaya n yakin laaa ni.. :-)

Jom baca pengalaman Pn. Izan Rizal ni...


TESTIMONI VIVIX

" salam...selamat pagi semua...nak share satu story..

Mmmm...segan dan agak malu bila ibu kita seorang perokok tegar kan...mak saya memang perokok tegar dari usia belasan tahun lagi...bukannya rokok daun..tapi rokok Dunhill... Dulu memang rasa segan dengan kawan2...dengan keluarga bakal suami..tapi tu la...bila kita nasihat...orang tua ni bukannya nak dengar...keraplah mak sakit perut yang teruk,mungkin sebab organ dalaman dia dah x berapa elok kot sebab sekarang umo dia dah 63tahun...tapi alhamdulillah...awal minggu lepas saya poskan VIVIX kat mak saya...tup tup mak call saya..jeng..jeng..jeng...dia kata ubat apa yang saya bagi dia minum tu??? saya tanya kenapa? Dia kata rokok terasa PAHIT MACAM HEMPEDU!!.dia langsung xleh hisap rokok tu....saya kata itula ubat yang saya cari selama ni untuk dia...alhamdulillah...dah seminggu dia x beli dan x sentuh langsung rokok...dia cakap selera makan dia pun makin bertambah...ramai dah yang tegur cakap dia nampak berisi..alhamdulillah,syukur pada allah..akhirnya saya jumpa supplement yang betul2 sesuai untuk ibu saya...xpela kuar duit banyak sikit pu..IBU KITA SEORANG JE...selagi dia masih ada memang nak tengok dia sihat...

P/S...ada satu lagi cerita tentang testimoni VIVIX iaitu bapa mentua yang menderita Kencing manis...pun ada perubahan yang ketara.."
************************************************

percaya x??? hehehe.. kalau suami anda perokok tegar, jom laa cuba.. yat pun tengah mencuba ni.. in sha allah, di permudahkan DIA, sebab niat kita kan baik..nak tolong hubby tingkatkan kesihatan dan hidup tanpa rokok.. :-)

ye x??? Kalau nak beli VIVIX, jom beli skang..dengna harga super duper murah dari yat..lagi2 bulan ni bulan promosi... :-)
Banyak penjimatan yang sayang2 semua boleh dapat tau... Contact yat tau.. (^___^)

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

Sunday, 3 November 2013

Testimoni ~ Vivix untuk Kencing Manis

Entry lepas yat ada berkongsi dengan anda semua tentang manfaat VIVIX kan??? Antaranya adalah mengurangkan komplikasi dalam pesakit kencing manis / diabetis dan meningkatkan kesihatan mata. Pendek kata ianya meberikan kesihatan menyeluruh kepada kesihatan.

Dan entry kali ni pula yat nak berkongsi tentang APA YANG VIVIX dah buat pada penggunanya...

Dan mungkin kerana manfaat itulah PN. Halimatun Saadiah memberikan HADIAH VIVIX untuk ayah tersayang. Jom hayati perkongsian beliau.


" Syukur Alhamdulillah dengan izin Allah dan kehendakNYA..kita berusaha dan berikhtiar yang menyembuhkan adalah atas kehendakNYA. Abah dikesan kencing manis pada awal tahun 2013 hari tu, dengan kadar bacaan yang agak tinggi, 17 atau 18 mcm tu. kemudian bacaan xpernah turun2. bermacam jenis ubat dan supplement cuba, tapi bacaan makin teruk sehingga tidak dapat dibaca, dalam masa yang sama, berat badan turun mendadak sehingga seluar saiz 42 pada asalnya tinggal saiz 34, bayangkan memang turun byk sangat. makan tak lalu, sentiasa letih dan penglihatan menjadi kembang, hingga terpaksa buat cermin mata baru, dan abah dh tak berani nak bawak kereta jauh2 waktu malam..sepanjang bulan puasa hari tu memang kami adik beradik semua susah hati tgk keadaan abah, kalau hari xkerja memang abah melepek saja xlarat, bibir pecah, makan xlalu. kemudian bulan lepas saya berikan VIVIX untuk abah cuba, saya cuma suruh abah ambil sekali satu sudu teh setiap kali sebelum tidur, konsisten hampir 2minggu, alhamdulillah. Hari ni abah p klinik untuk check bacaan dan keputusan bacaan 5.4, alhamdulillah normal.. bersyukur sgt2 Allah makbulkan doa kami semua untuk melihat abah sihat macam dulu..sekarang ni abah dh berselera makan, kerja pun dh xletih macam sebelum ni, abah kerja 3 shift, pagi, petang dan malam. memang abah rasa bertenaga sangat sekarang, muka pun dh nampak merah, penglihatan pun dah semakin ok..alhamdulillah.."
--kredit: Halimatun Saadiah --
*********************************************************

Kita hanya merancang dan berusaha..Selebihnya DIA YANG SATU menentukannya. Dan tidak salah untuk kite mencuba merawat sesuatu penyakit itu...

Anda ingin hadiahkan untuk ibu bapa tersayang???? boleh laaa SMS / Whats App / Call yat ye... Harga promosi lagi JIMAT tau compare to normal price... :-)

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

Saturday, 2 November 2013

Manfaat Vivix Untuk Kesihatan

Nak tanye, anda tahu tak kaitan antara sel DNA dengan penyakit kronik macam jantung, kencing manis, dan darah tinggi??? Meh yat kongsi sikit ngn anda ye... sebenarnya, yat pun baru tahu ni...hehehe




Gambar kat atas ni adalah gambar sel DNA kita. Kalau kita menghidap penyakit kronik seperti kencing manis, penyakit jantung, darah tinggi dan lain-lain lagi, sel DNA kita semakin lama semakin pendek. Bagi orang yang sihat, sel panjang dan kuat. Bagi orang yang sakit sel pendek, mudah musnah dan akhirnya mati.

Semakin kurang sel sihat maka semakin sakit lah kita nanti. Sebab imunisasi kita pun makin lemah. Antibodi baik tak mampu lagi nak melawan antibodi jahat.

Disinilah vivix memainkan peranan yang penting. Bila kita amalkan Vivix, bahan yang terkandung didalam vivix akan bertindak dalam 4 cara keatas sel badan kita.
  • Memanjangkan tempoh hayat sel.
  • Memperbaiki sel-sel yang hampir musnah. - dalam bahasa pasarnya, sel yg pendek dipanjangkan semula.
  • Menguatkan sel-sel supaya tidak mudah musnah (Perlindungan Selular)
  • Mempertingkatkan fungsi sel

Apa yang boleh kita simpulkan disini, bila kita makan atau amalkan vivix, kita sebenarnya membantu sel-sel badan kita untuk menjadi sihat. Seluruh badan kita terdiri dari sel. Jadi sihat kan sel In Shaa Allah sihat lah badan kita.


Kelebihan lain:
  • Vivix meningkatkan kesuburan
  • Menurunkan paras kolestrol dan mencairkan darah
  • Melambatkan penuaan
  • Mencegah Kanser

Kredit SINI




**********************************************

Bulan ni kali kedua VIVIX ni jadi item promosi tauuuu.... Nampak kan betapa FENOMENANYA VIVIX ni...sentiasa menjadi rebutan.. :-)

Da tengok kan manfaat VIVIX ni?? Bagus kan??? Highly recommended utk sesiapa yang ada masalah kesihatan yang kritikal... :-)

Anda yang ingin 'merebut' TONIK AJAIB ni boleh laaa SMS / Whats App / Call yat ye... Harga promosi lagi JIMAT tau compare to normal price... :-)

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

Kenali Vivix Shaklee Si Tonik Ajaib


Bulan ni terkejut sikit promonye..sebabnye ku mengharapkan lain itemnye...hehehe tapi yang promonye VIVIX lagi... tapi best jugak laa kan..sebab ni orang panggil "tonik ajaib".. highly recommended untuk yang mempunyai masalah kesihatan yang ktitikal.

Apakah itu Vivix?

Vivix ialah sejenis minuman campuran botani, merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Vivix mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol dan resvatrol.
Untuk permulaan, jom kita berkenalan laa dulu dengan Vivix ni. Soalan-soalan yang 'glamer' g2 tentangVivix ni..


1. Apa Vivix tu?
  • Vivix tu tonik penuaan dan agen melawan kanser.

2. Vivix tu apa ramuannya?
  • Terdiri daripada 4 Ramuan Utama yang ekslusif:-
a. Polygonum Cuspidatum
- fungsinya adalah memperbaiki sel mati dan meningkatkan penghasilan sel hidup.
b. Anggur Muscadine
- anggur ni adalah anggur yang mempunyai kuasa antioksidan tertinggi di kalangan anggur-anggur didunia. (kuasa antioksidan 40kali ganda dari anggur biasa).
- kalau beli kat US, harga 1 gugus anggur Muscadine ni adalah 70USD tau. Mahal tak?? Vivix memang dah sangat murah kalau dibandingkan dengan harga anggur ni.
- Padahal yang paling diperlukan hanyalah kulit luarnya sahaja. Sebab kat kulit anggur ni terkandung Polifenol yang sangat tinggi. Polifenol ni lah agen pemangkin kepada Resvestrol untuk menjadi 10kali ganda lebih hebat dari Resvestrol sahaja.

c. Elderberi Eropah  
d. Lobak Ungu
  • Vivix yang mengandungi Resvestrol dan 15 Polifenol adalah 10kali ganda lebih hebat dari Resvestrol sahaja.

3. Resvestrol tu apa benda?
  • Resvestrol tu merupakan agen anti penuaan yang paling kuat dari alam semulajadi. Kesan anti-inflamasi nya juga adalah 60kali lebih tinggi daripada Aspirin.

4. Berapa harga Vivix?mahal kan?
  • Harga runcit Vivix ialah RM475. Kalau anda beli bulan ni, anda boleh dapatkannya pada harga promo RM407.
Sehari anda membelanjakan sebanyak RM13.60 untuk 1 sudu teh vivix.

5. Boleh tahan berapa lama?
  • 1 botol Vivix mengandungi 150ml. Satu hari anda hanya perlu makan sebanyak 1 sudu teh sahaja. 1 botol boleh bertahan untuk 1 bulan.

6. Boleh percaya ke ni? Dah terbukti ke ianya boleh merawat penyakit?
  • Untuk pengetahuan anda, semua produk shaklee bukan untuk tujuan merawat penyakit. Namun anda sendiri boleh membaca testimoni-testimoni pengguna vivix disini. Anda percaya atau tidak terpulang kepada anda. Tetapi tidak salah jika anda ingin melabur sedikit wang untuk kesihatan sendiri atau mak ayah anda. Lagipun tidak perlu takut. 
  • Vivix bukannya ubat-ubatan. Ianya sangat semulajadi. Tidak mengandungi dadah seperti ubat-ubatan hospital yang anda makan setiap hari. Mengapa anda risau nak makan bahan yang sudah terbukti semulajadi dan halal? juga tidak mengandungi bahan kimia dan dadah. Jika penyakit sudah parah, tidak perlu berfikir-fikir lagi untuk mencuba apa-apa sahaja kaedah yang ada. Siapa tahu Vivix boleh menyembuhkan anda. Kita manusia perlu berusaha dan berdoa agar diberi kesembuhan oleh Allah. 
Kredit SINI

**********************************************

Bulan ni kali kedua VIVIX ni jadi item promosi tauuuu.... Nampak kan betapa FENOMENANYA VIVIX ni...sentiasa menjadi rebutan.. :-)

Anda yang ingin 'merebut' TONIK AJAIB ni boleh laaa SMS / Whats App / Call yat ye... Harga promosi lagi JIMAT tau compare to normal price... :-)

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

Testimoni Kesuburan ~ Hamil Semula Selepas Keguguran

Assalam semua.. Selamat datang ke "Villa Vitamin" yat ni... Kalau anda pertama kali singgah, semoga bermanfaat segala perkongsian yang yat letak kat sini ye. :-)

Hari ni nak berkongsi dengan anda semua berita gembira pengguna Shaklee ni. Diberi peluang untuk mendapat zuriat sekali lagi selepas keguguran dengan bantuan dan amalkan makanan tambahan Shaklee.. Alhamdulillah...

Jom berkongsi pengalaman suka pengguna ini.

#######################################


"Bissmillah hirahmannirrahimm..

Alhamdullillah bsyukur sy ke hadrat Allah swt kerana dengan izinNya sy kini hamil dengan bantu dan usaha mengamalkan makanan tambahan dari Shaklee. Bukan nak berbangga diri tapi ini lah hakikatnya.

Pada mulanya sy terkilan dan sedih kerana keguguran pada 10 Mei 2013 tetapi berkat doa dan usaha sy disahkan hamil pada 16 Oktober 2013 di mana usia kandungan sy telah mencapai ke 5 minggu ketika itu.

Sy tidak sangkal akan kehebatan vitamin Shaklee ni kerana sy tidak berpantang mahupun berurut setelah mengalami keguguran pd Mei lalu. Malah sy xjaga makan lgsg.. sy hanya amalkan GLA + Vita E + ESP...!! Kemudian, apabila disahkan hamil, sy amalkan ESP + B Complex + Vitalea + Chewable Vita C.. Alhamdullillah tidak ada alahan teruk tetapi sekadar mual-mual mgkn kerana perubahan hormon.

Kini, cinta sy pd Shaklee sangatlah menebal! Bukan sahaja berkesan, malah selamat dan semulajadi.. Kepada mereka yg masih ragu-ragu, rasakan dahulu sebelum menilai..

Terima kasih #Shaklee!"


*********************************************
Anda yang masih berusaha, dan berminat untuk mencuba makanan tambahan Shaklee ini sebagai alternatif boleh SMS / Whats App / Call yat ye...

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

Friday, 1 November 2013

Testimoni ESP ~ Bukan Sekadar Protein Soya

Halluuuuuu... i'm back again... :-)

Mesti laa kan..ni blog yat..mesti laa yat balik semula..wpun ada satu masa tu tinggalkan 'rumah' ni bersawang..ekekekeek

Lunch ni yat masih xmo nak tulis meleret2... just nak share ape ESP ni dah buat pada salah seorang pengguna Shaklee.. Sebab tu ramai yang TAK NAK minum ESP ni... sebabnye, dari BERISI akan JADI KURUS / SLIM... dari LAPAR, jadi KENYANG.... yang MAK ORANG di katakan ANAK DARA...mmmm..patut laaaa ramai yang menolak kan???....

Tak pe laa kalo masih ada yang tak nak cuba ESP ni... :-(

Sape lambat, rugi laa die kan??? cheeerrrrsssss up balik... :-)



"Assalamualaikum & good mownink semuaaaaaaaa....bole tak nak semak kan wall dengan testi sendiri..?? ada aku kesah??hahahhaha...


Uolss....ESP ni bukan saja bole dapat cun & kulit cantikk taw..kalau nak tau ESP ni boleh tolong kita bg kuruskan badan okeyyyy..macam mana tuu??sebabnya ESP ni asasnya dari protein tulen yang boleh membuatkan seseorang tu kenyang dalam jangka waktu yg lama..minum segelas ESP & sikit light meal (roti, oats or biscuits) as our breakfast sedar tak sedar eh eh dh pukul 3 lebey la blom lunch lagi k..haaa kelassss tak uolss...

Ramai yg borong ESP utk weight management & jadi kannya sbg minuman diet harian mereka..syioookkk kannn....dah la dpt cun lpstu bole bg slim lagikkk..kulit pon lebih cerah & tone kulit lebih sekata..

Tengok gambar mak yg dulu tu sedey okeyyy...dah mcm mak org or bini org padahal blom kawen lg taww....now dh kawen anak 1 + pregnant pon org igt anak dara lagiiiii okeyyyyyyyyyy......

haaaaa cpt lakukan perubahan dari sekarang uolss....ape tunggu lagiii... "

*********************************************

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...