Thursday, 21 November 2013

Vitamin C Shaklee

Alhamdulillah.. Vita C Shaklee is back. Sejak bulan Oktober lepas permintaan terhadap Vit C Shaklee ni datang bertalu-talu. Almaklum laaa, dah setahun menghilang kan. Once dah datang, semua peminat grab sebanyak mungkin.

Yat pun order online beberapa kali dengan Shaklee, tapi setiap kali re-stock memang habis. Semua pakat nak cantik dan shomel kan??? Apa kata yat cerita sikit tentang Vit C kesayangan anda-anda semua ni.

shhhh...sejak Vit C ni OOS, yat belum penah buat entry pasal die ni lagi tau..hahahha...moh laa kite tambah ilmu didada pasal Vit C ni yokkk..

 ***********************************************

Di Shaklee, vitamin c dikenali sebagai Sustained Release Vita-C. Apa itu sustained release? Ia bermaksud proses di mana diformulasikan khas agar ia dapat dilepaskan secara perlahan-lahan mengikut paten istimewa yang menjamin penyerapan vitamin di antara 3 ke 6 jam. Atau dalam erti kata lain ia akan dilepaskan perlahan-lahan dalam aliran darah badan mengikut masa tertentu. Dan ia juga bersifat larut air maka, sesiapa yang consume vita c dinasihatkan minum air secukupnya sekurang-kurangnya 2 hingga 3 liter sehari.

Khasiat Utama

# Mencantikkan kulit - Pengambilan Vita C setiap hari dapat membantu anda mendapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama pembentukan jeragat.
# Membentuk Kolagen - Ia dapat merangsang pembentukan kolagen yang mana kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.
# Memperbaiki simptom Pendarahan - Kekurangan Vita C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
# Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, megukuhkan sistem imun, peningkatan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, dan juga mengurangkan simptom selsema.
# Memperbaiki Insomnia - Ia dapat memperbaiki insomnia, stress dan masalah keresahan.
# Mengekalkan Kolesterol Sihat - Ia dapat mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalan pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.

Perbezaan Vitamin C Shaklee dengan Vitamin C lain

# Merupakan Vita C pertama yang natural dan bertindak secara Sustained Release yang berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh badan selama 24jam.

# Rumusan unik yang membenarkan pelepasan Vita C secara perlahan dan berterusan selama 5 jam.

# Satu tablet mengandungi 500mg Vita C iaitu bersamaan dengan 7 1/2 biji buah oren.

# Membekalkan Bioflavinoid dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg yang bekerja untuk meningkatkan keberkesanan Vita C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada supplement Vita C ( mengelakkan salur darah dari runtuh/bocor, meningkatkan fungsi Vita c, mengelakkan daripada ianya cepat teroksida dan merosakkan sel )

# Terdapat juga dalam bentuk yang boleh dikunyah iaitu Chewable Vita C 100mg. Sebab tu semasa 'ketiadaan' Vit C SR ni, semua orang memborong Chewable Vita C utk kecantikan kulit.

Siapa yang memerlukan Vitamin C?

  • Perokok
  • Orang yang mudah stress kerana stress akan mempercepatkan penyusutan Vitamin C dalam badan.
  • Orang yang mengambil pil perancang sebab pil perancang juga akan menyerap Vitamin C dan mengakibatkan pengurangan Vitamin C dalam badan dengan cepat.
  • Orang yang ingin mencantikkan kulit atau yang mempunyai masalah kulit seperti jerawat atau eczema memerlukan Vitamin C untuk membina kolagen kulit yang sihat dan memperbaiki tisu kulit.
  • Semua orang yang menginginkan kesihatan tubuh badan yang baik kerana Vitamin C menyokong sistem Imun dalam badan dan mengurangkan selsema yang berpanjangan. 
kredit: SINI

Untuk keterangan lanjut...untuk yang berminat, bole PM or SMS or CALL pada saya... FREE CONSULTATION untuk anda... 
Anda yang ingin mendapatkan vitamin ini, jangan malu-malu or segan-segan nak contact ngn yat ye.. COD di sekitar Klang / Shah Alam is available. Jangan lupa ye 'dating' ngn yat.. :-)

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID:866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...