Wednesday, 18 December 2013

Kulit Cantik Dengan Omega Guard Shaklee

Hai semua..Assalamualaikum readers... :-)

Bersawang rasanya blog yat ni..rs rindu nak 'menulis'..nak berkongsi dengan anda semua tapi masa yat agak 'constrain' bulan ni...

Dengan persiapan kenduri kawen adik bongsu..dengan parents datang jenjalan cni..dengan penutupan akaun kerja hakiki.. sungguh-sungguh menuntut masa..

Tapi hari ni jugak kongssi dengan anda pasal item promosi Bulan Disember ni..BUY 6 FREE 1 Omega Guard kan???


Sebenarnya, omega guard ni juga salah satu daripada hot product untuk 'kecantikan kulit' selain glamour sebagai vitamin untuk menbakar lemak.. who cares kalau kulit tak cantik???? aiyyyaaakkk... tu mungkin some ladies kot..kalau yat, i do care with my skin okehhh.. :-)

Pertama sekali, cuba anda tengok or tilik kulit anda sekarang?? Adakah kering, bersisik, kasar??? Tak tahu?? Senang je..sentuh dan cuba garu sikit..kalau ada rasa kasar dan selepas garu ada tinggal kesan calar tu, meaning memang kulit anda bermasalah.. Salah satu mungkin kekurangan Vitamin C tau...

Tapi, sempena bulan promosi Omega Guard ni, mari kita tengok apa yang Omega ni boleh buat dengan masalah kulit anda tu??



Essential Fatty Acid (EFAs)

Kulit kering atau kasar atau bersisik adalah berkaitan dengan kekurangan EFAs dalam diet harian kita. Bukan sahaja kekurangan EFAs ni boleh bagi masalah pada kulit, tapi juga pada kuku dan rambut tau.

EFAs merupakan asid lemak yang hanya boleh diperolehi daripada minyak dan lemak dan tidak dihasilkan oleh tubuh badan kita secara AUTO. Badan kita x produce okehhhh..!!!!

Mana nak dapatkan EFAs ni?? EFAs boleh didapati daripada makanan harian kita ataupun supplements. Antara asid lemak (EFAs) yang baik untuk kita adalah Omega 3 dan Omega 6. Omega 3 ada dalam kandungan Omega Guard Shaklee dan omega 6 ada dalam kandungan GLA Complex Shaklee.

Kenapa penting sangat EFAs ni??? Sebabnya, bila EFAs mencukupi dalam badan, sel-sel tubuh kita akan berfungsi dengan normal. EFAs ini akan membentuk lapisan pelindung dalam kulit yang membantu menghalang kehilangan kelembapan kulit. Ini sekaligus melindungi kulit kita daripada dehidrasi dan akan memelihara kelembapan kulit.

So, selamat tinggal kulit bermasalah.. :-)




Secara umumnya, Omega 3 memberikan manfaat kepada kulit dengan:-

  • EPAs dalam Omega 3 membantu melembabkan kulit ~

 Omega 3 membantu membina lapisan pada kulit bagi mengelakkan kulit daripada dehidrasi dan sekaligus akan memelihara kelembapan kulit.

  • Membantu mencegah keradangan / inflimasi pada kulit

Selain menjadikan kulit lembut dan lembab, Omega 3 juga mencegah inflimasi pada kulit bermasalah. Salah satu tanda kukurangan Omega 3 adalah pembentukan ruam / eczema pada kulit. Omega 3 akan mengurangkan simptom-simptom atau kemerahan pada kulit.

  • EPAs membantu melambatkan tanda penuaan akibat sinaran matahari

salah satu kandungan Omega Guard adalah diperkaya dengan EPA dan DHA kan?? So, EPAs ini laa yang membantu melambatkan kesan penuaan. 
Menurut kajian yang dimuatkan dalam Journal of Lipid Research 2005, EPAs boleh menghalang pembentukan enzim yang disebabkan oleh pancaran sinar UV matahari. Enzim ini berupaya memusnahkan kolagen dalam badan yang menyebabkan timbulnya garis-garis halus dan kedut dimuka. Kulit pun akan menjadi kendur bila kolagen semakin berkurangan tau.

***************************************************
Dah tahu kan ape Omega guard bole bantu anda kalau anda nak kulit yang cantik... Apa yang ditunggu lagi, place your order now laa...

Bulan ni harga jatuh giler...giler..gilerrrrr tau...Normal / RETAIL price RM136 tau..tapi, disebabkan bulan ni PROMOSI kaw kaw kaw...harga jatuh pada RM xx.00.. 3 angka kepada 2 angka.. MURAH laaa kan??

Nak place order??? Sila hubungi yat ye... COD also available okehhh :-)


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Untuk order dan details:-
yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

4 comments:

  1. rupanya omega guard bukan hanya bagus untuk jantung tp untuk kulit juga :)

    ReplyDelete

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...