Thursday, 9 January 2014

Opssss....Tekanan Darah Rendah????

Assalam semua..selamat tengahari!!!

yat off kerja hari ni.. Mr.Soul mate yat kurang sihat. Balik kerja semalam, dia dah sampai awal. Tengok terbaring jee kat sofa... Bila di tanya, katanya abg selsema je.. Tadi dah g jumpa doctor.. Means pusat kesihatan kat ofis dia laa tu..

Me: " habis tu doc cakap ape?"

Dia: " tak de apa..cuma selsema je."

Ok...then before tidur yat patahkan Sustained Release Vita C 500mg untuk die telan, but at 1.30 am dah kejut,,x boleh tidur..sakit badan..pening kepala...oooo emmmm ggggggggg...badan dah panas..HOT..


Sah-sah org tua ni demam..temperature pula da 38..Konfem... so, die request cara conventional... jelum kepala dengan air asam jawa... i just do it jeeee..alhamdulillah, suhu turun n badan sejuk sikit...


Tapi, pagi2 hari..around 7.30 am suhu badan dah naik balik..terus ajak d jumpa doc panel die.. al maklumla doc kt situ dah berkali-kali merawat dia.


And guest what??? Doc ckp, "u you punye tekanan darah rendah..130/74...thats why you lesu je"


mmmm...me plak diam je..nak buat mcmcn..dugaan nikmat kesihatan di tarik balik sekejap. Doc kasi ubat n a few nasihat utk mr.HB.. Antaranya:-
  • Kena makan sayur byk like bayam and taugeh.
  • Tidur secukupnya
  • Makan makanan tambahan kalau rasa body x kuat...

haaaa... kan dah kena..padahal bekalkan Shaklee tu kat die..siap bawa g ofis lagi.. yat rasa HB ni tak disiplin kot..hahahha


dah laa kerja main ngn raw materials..buat analisis itu ini..dok dalam lab..so, imun badan kena kuat..kalau main-main jaga kesihatan, gini laa jadinya.. heheh


Vitamin yang yat selalu bekalkan dia pun sebenarnya vitamin yang dah sesuai untuk invidu yang menhadapi tekanan darah rendah... Nak tahu ape dia???







Ni laa dia!!!!! Lima vitamin yang disarankan untuk individu bertekanan darah rendah. Dan kalau nak yang paling BASIC, boleh cuba B COMPLEX bersama VITALEA sahaja.. In Sha Allah..dengan izinnya semoga nikmat kesihatan kita di kembalikan.




  • Vita-Lea ~ Lengkap dengan imbangan vitamin & mineral
  • B Complex ~ Mengurangkan stress, penghasilan tenaga
  • Mealshakes ~ Lengkap dengan imbangan vitamin & mineral
  • Ostematrix ~ Kalsium penting untuk mengawal selia tekanan darah

Untuk pertanyaan lanjut dan order bole PM or Whats App yat ye:-

Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...