Tuesday, 11 March 2014

My Second Pregnancy: Kali Ini Bersama Shaklee

Assalamualikum semua... Happy working ye..

Bismillah..entry kali ni adalah untuk berkongsi dengan anda tentang kehadiran orang baru dalam keluarga kecil kami. Alhamdulillah. (^__*)

Semalam kami bertiga, Papa Mama dan Abg Dasuki ke klinik di Seksyen 7 Shah Alam. Klinik kesukaan yat semestinya laa Klinik Ajwa. Masa mengandungkan Dasuki 2010 pun yat selalu check up kat sini. Kenapa?? Sebab doktor dan nurse yang bertugas yang mesra alam dan suasana klinik yang santai. Perkhidmatan?? Of coz laa service diorang tip top. Dengan keramahan doktor dan juga nurse yang bertugas.

Selepas buat UTP sendiri pada pertengahan Februari lepas, semalam kitorang decide untuk pergi scan. Sebab nak tahu dah berapa minggu adik Dasuki inside mom's tummy ni..



Alhamdulillah, result pertama. Setelah 3 tahun Dasuki tiada kawan..hehehe.. Terima kasi Ya Allah di atas kurniaan ini.



Abang bersama result scan baby. Dah 9weeks pun baby. Alhamdulillah.. Bila tengok balik pic scan tu teringat telatah Dasuki semalam masa scan.

D: Eee..mama ape tu gerak-gerak?

Dr. :Tu adik abang laaa..gerak-gerak. Suka tak?

D: Ntah. (sambil jungkit bahu)... Ma, tengok laa tv tu..ada baby Cuki dalam tu.

M: Owh anak..alahaiiii..pandai nye kamu.. (tearssss!!!)


Dia memang perhatikan je apa Dr. buat. Dah siap scan, Dr. mula check tekanan darah. Alhamdulillah lagi sekali. HB cantik. yat lupe berapa bacaannya sebab eksaited. Masa dasuki dulu, buku merah tu penuh dengan tulisan kaler merah..Maksudnya HB rendah. Tiap kali check up, wajib misi bekalkan ferum KK yang kaler 'dark brown' tu.. Makan tu, konfem sembelit... Adehhhh..sakit hati je...heheh


Dr. : HB cantik ni. Ada makan ape2 ubat ke? Or supplement?


Me dengan tanpa segan silu dan mahu berahsianya mendedahkan:~


Me : "Saya amalkan Shaklee je Dr. Sejak tahu preggy sampai sekarang"

Dr. : Owh ok. Ada ambil asid folic die tak? Yang kaler kuning tu.

Me dengan muka terperanjat nye..OMG, doc pun tahu pasal Shaklee ni... Ya Allah, sungguh-sungguh fenomena rupenya dikalangan ibu mengandung.


Me : Ada Dr. ...

Dr. : Ok la kalau macam tu, teruskan ambil vits tu ye... saya tak bagi vitamins lain laa ni ye..


Alhamdulillah... pertama kali di puji HB cantik. Dulu selalu kena 'bebel' dengan nurse. Yat bukan nak cakap yat obses sangat dengan Shaklee ye, but kalau ianya membantu yat untuk kekal sihat dan cergas ketika mengandung dan dengan izin Allah juga, adakah yat perlu menyangkal.


Dan kepada anda yang menghadapi masalah yang sama macam yat ketika kehamilan, tidak salah untuk anda cuba mendapatkan supplements yang bersesuaian, sekiranya tak nak pilih Shaklee laa. Jika nak pilih Shaklee, sini yat kongsikan anda vitamins yang yat sendiri amalkan daripada sebelum kehamilan ini sehingga sekarang ye..



Taraaaa..ini laa die vitamin yang yat amalkan tu.. Dan ianya sangat membantu yat setakat ini, samada sebelum hamil atau pada masa sekarang ini. Alhamdulillah.


Anda berminat untuk menjayakan kehamilan anda bersama Shaklee, jangan segan-segan hubungi yat ye. In sha allah yat akan cadangkan kepada anda mengikut keperluan dan kesesuaian bajet anda.


Sama-sama kita berkongsi kebaikan dan kesihatan yang lebih baik. Amin.


Untuk pertanyaan lanjut atau order:-

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...