Tuesday, 18 March 2014

Testimoni ~ Pengalaman Mengandung Bersama Shaklee

Assalamualaikum readers...

Sihat-sihat hendaknye ye. Maklumlaa musim sekarang ni dengan jerebu yang teruk kan?? Preggy moms, sila jaga diri ye... Jangan terlalu terdedah kepada udara yang tercemar.

Macam yat kan, kat Klang ni mencatatkan IPU (Index Pencemaran Udara) yang tertinggi last week. Risau jugak laaa kan nak keluar ke mana-mana. Risaukan Dasuki and adik baby kat dalam ni.. heheh

Okeh, hari ni yat nak kongsi laa pengalaman kawan yat ni yang ambil Shaklee sepanjang proses kehamilan kedua ni. Sebenarnya, yat pun sama jugak. Anak pertama, memang tak ada langsung ambil supplements. Masa tu tak ada langsung ilmu pasal Shaklee. Sepanjang 9 bulan tu, yat makan ubat yang KK kasi je.

Dah la ada sejarah HB rendah. Ambil iron KK laa kan, kena plak sembelit.. Sedih tau...

Tapi kali kedua ni, yat memang dah konsisten ambil Shaklee. B complex, Vita C, Vitalea, dan ESP di waktu pagi. Malam hari plak yat ambil Ostematrix sebelum tidur.. Ostematrix ni sumber kalsium tau. Al amklum laaa, yat ni kan bukan peminat susu.. heheeh


Ni laa vitamin yang yat ambil tu. Sebab yat masih trimester pertama, so yat tak ambil dulu Omega Guard. Sebab salah satu fungsi omega guard ialah mencairkan darah. Jadi yat cadangkan anda-anda yang di trimester pertama atau yang selalu mengalami "bleeding", sila jauhkan diri anda dengan omega guard sekejap ye.. Masa ni jeee pun...heheheh :-)

Kalau dah masuk trimester kedua & ketiga, dan tiada apa-apa masalah pada kandungan, anda di sarankan mengambil omega guard sebagai tambahan.

Ni testimoni rakan Shaklee yat ye..


***********************
Sebelum shaklee:
1. Sakit pinggang semasa tdo.
2. Selalu cramp kaki
3. Badan lesu dan letih
4. Selalu sembelit

Selepas berSHAKLEE:
1. Hanya sekali sekala cramp kaki
2.HB ok dan stabil
3. Sembelit tiada lagi

Pernah tak anda mengalami masalah seperti yang di alami oleh Puan Enny ni sepanjang kehamilan??? Jangan 'zalimi' diri sendiri ye. Jangan jadikan pengalaman mengandung tu sebagai kenangan pahit..

Salah satu sebab sakit pinggang, letih dan lesu, cramp kaki & sembelit tu adalah disebabkan kekurangan kalsium dan nutrisi secukupmya.

Kalau nak tahu, Ostematrix juga membantu masalah sembelit tau... Nak tahu lebih lanjut, boleh SMS/Whats App yat ye.. In sha Allah, yat akan bantu anda sebaik-baiknye.

Untuk pertanyaan lanjut atau order:-

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...