Saturday, 17 May 2014

Vitamin Untuk Kanak-Kanak


Zaman kanak-kanak adalah zaman yang paling menyeronokkan. Bukan sahaja kepada anak-anak, malah kepada kita sebagai ibu bapa.

Tapi,... jika si manja diberi ujian demam berterusan, kerap selsema, tiada selera makan, susah nak membuang @ sembelit, ada masalah kulit (eczema), adakah kita sebagai ibu bapa tegar untuk menghadapinya?

Memang itu ujian dari Allah, dan kita kena terima seadanya tapi kita juga seharusnya berusaha untuk memberi yang terbaik kepada si manja kan?

Sebagaimana kita mampu untuk memberikan mereka pakaian yang branded, sepatutnya begitu jugalah kita berusaha untuk memberikan mereka nutrisi yang baik. Yang berkhasiat.



Alhamdulillah, yat bersyukur ditemukan dengan makanan tambahan Shaklee. Selain kami suami isteri yang consume Shaklee, si manja kami juga antara consumer tegar tau. ;-)

Yat kasi Dasuki Hafiy consume Meal Shake + Omega Guard + Chew Vita C untuk pertahanan badan dia dan juga melengkapkan lompong nutrisi dalam badan dia.


Kenapa pilih MEALSHAKE, OMEGA GUARD & CHEW VITA C?

MEAL SHAKE:
  • Makanan tambahan bersumberkan protein dalam bentuk serbuk yang kaya dengan pelbagai vitamin dan mineral yang lengkap untuk membina sel badan.
  • Menyediakan jumlah yang seimbang bagi sembilan asid amino yang diperlukan tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.
  • Mengandungi asid amino asli termasuk yang perlu dan tidak perlu.
  • Membantu meningkatkan selera anak anda.
  • Meningkatkan system imunisasi untuk melawan jangkitan kuman dan virus.
  • Mengurangkan alahan kulit dan mencantikan tekstur kulit kerana protein bertindak membaikpulih sel-sel yang rosak atau mati
  • kaya dengan antioksida yang bagus untuk kulit iaitu vitamin A, C, E, ZINC dan SELENIUM.
  • Berindak sebagai detoksifikasi :-Mengurangkan masalah sembelit kerana mealshake kaya dengan serat
  • Sesuai untuk anak-anak yang kurang selera makan, asma, eczema dan sembelit.

OMEGA GUARD:
  • Menyediakan asid lemak perlu yang tinggi yang kaya dengan EPA dan DHA.
  • EPA menyihatkan jantung dan sendi manakala DHA penting untuk perkembangan dan fungsi otak
  • Mengaktifkan system imunisasi
  • Mengandungi asid amino asli termasuk yang perlu dan tidak perlu.
  • Minyak ingin bagus dalam ‘melicinkan’ pembuangan dalam mengatasi masalah sembelit.
  • Anak-anak yang mengambil Omega 3 sejak kecil kurang berisiko mengalami masalah pernafasan.
  • Utk sistem imun badan, membaik pulih sel, sistem pencernaan,mengawal suhu badan.

CHEW VITA C:
Photo: Alkisah pagi tadi..

Tengah siap-siap nak pergi kerja, tiba-tiba fon berbunyi. Adik yang bercuti kt kampung called.

Adik: "kak, cmne nak makan vitamin label ijau ni?? Ma kata ko tak pernah bagi die.

Dah terbayang2 dah ni. Mesti Chew vita C Dasuki punye tu. Hari tu ada mintak die ambilkan dari adik beradik Shaklee AJHT & Chew Vita C... bawa balik kg utk ma n ayah bawa g umrah.

Me: "eee...tu dasuki punye laaa..hahaha.. Kasi ma Vita C yg lagi 1 tu..ni limited stock untuk bujang kecik ni. Vita C lagi 1 tau ma punye."

Adik: "loorr..patut laa. ma kata ko xpenah bagi die yang ni. Tak tahu laa nak makan camne!"
******************************
heheheh..dasuki punye Chew Vita C dah selamat kt kg. So, tggu laa ciksu datang cni balik br leh makan ye.

Kenapa kasi Chew Vita C ni??
@ amat sesuai untuk anak yang susah makan atau memilih makanan
@ sering demam dan selsema
@ sesuai untuk menguatkan sistem imun badan, anak-anak yang sembelit dan tidak lawas.
@ amat disarankan mempunyai masalah penghadaman dan kurang berat badan
@ kulit simanja pun makin gebus.;-)

Yat Hayati | 019-397 9157
SID: klang.shah alam
  • Memelihara kandungan antioksidan semulajadi dalam tubuh
  • Antioksidan penting dalam melindungi sel kulit daripada rosak dan melambatkan penuaan
  • Chewable Vitamin C Shaklee menguatkan tulang, gigi dan gusi yang sihat
  • Meningkatkan sistem imun tubuh
  • Sangat sesuai untuk orang sukar atau tidak suka makan pil atau tablet
  • Rasa oren semulajadinya sangat selamat untuk kanak-kanak dan orang dewasan
  • Tidak mengandungi sebarang pewarna, perasa, pemanis ataupun pengawet tambahan
  • Tabletnya lebih kecil dari SR Vitamin C Shaklee jadi mudah untuk makan atau telan
  • 1 biji Chewable Vita C Shaklee bersamaan 1/2 biji oren iaitu bersamaan 100mg
  • Manfaat Vitamin C Sangat bagus untuk menjaga kecantikan kulit dan awet muda

Alhamdulillah lagi sekali bertemu dengan vitamin yang sangat-sangat membantu pembesaran anak-anak. Maklum laa sekarang ni gaya hidup bukan lagi sama macam kita dulu-dulu.
Sekarang ni anak-anak lebih suka makan fast food. Faham-faham je lah kalau dah namanya fast food kan? Khasiat memang TIADA laa kan? Dah tu, banyak pula rencah-rencah yang kaya dengan MSG dan garam.
So, kita sebagai ibu bapa kena laa prevent anak-anak daripada makanan-makanan sebegitu. Kena lengkapkan nutrisi dan khasiat dalam badan mereka. 
Sejak amalkan 'mereka' bertiga ni secara konsisten, yat perasan Dasuki jarang sangat demam atau selsema. Kalau dapat pun sekejap je. Tak lama. Last demam itu hari pun 3 hari je. Hari ketiga tu dah boleh lompat-lompat main dengan papa dah ;-)

Anda yang berminat untuk berikan sesuatu vitamin 'branded' sepertimana pakaian kepada si manja anda, yat sarankan cubalah TIGA SERANGKAI ni. Pasti berbaloi dengan pelaburan anda. PERCAYALAH!!!

Apa kata MOMS tentang vitamin-vitamin ini?



Untuk info dan order, jom laju-laju PM or Whats App yat ye.

Your Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook: yat hayati
FB Fan Page: HayatiVitaminz
SMS / Whats App: 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com


































No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...