Wednesday, 16 July 2014

Tips Kecantikan ~ Merawat Bibir Kering Dan Menggelupas Dengan VIVIX

Assalamualikum semua,
Sihat ke? Yat doakan anda semua (readers kesayangan) sihat-sihat hendaknya dan dapat menjalani inadah puasa dengan penuh keimanan.
Sejak yat disahkan demam denggi, masalah paling ketara yang menghantui ialah bibir kering dan menggelupas. Walaupun minum air banyak sebab di hospital doktor menasihatkan kami pesakit denggi membuat 'remark' berapa liter air yang telah diminum dan dibuang (urine).
Yang yat perasan, yat mampu habiskan 1 botol air mineral 1.5liter tu dalam masa setengah hari. Selepas tengahari, dah masuk botol kedua. Dan malam hari, perlu minum dari botol yang lain.
Tapi masih juga di uji dengan masalah bibir kering. Mungkin disebabkan badan yat yang panas dari dalam. hehe

Sakit tau bila bibir kering dan menggelupas!! Tips untuk menghadapi masalah bibir kering ni yat ada kongsi di entry NI. Dalam entry sebelum ni, yat kongsikan merawat masalah ini dengan menyapu Vitamin E Complex sebagai masker bibir.

Salah satu yang diajar oleh seorang kawan ialah, sila laa "menjilat" bibir anda untuk mengekalkan kelembapan. Padahal cara itu sebenarnya makin menggalakan bibir menjadi lebih kering.

Tapi, kali ini solution yang yat ambil ialah dengan menyapu VIVIX di bibir. (sebab tak de lip balm in hand okehhh). Ni eksperimen terhadap diri sendiri.


Alhamdulillah, hari kedua pakai VIVIX sebagai "lip balm", admin terasa bibir dah 'kurang' kering. Tiada lagi 'kuping2' yang boleh admin kopek. Dan yang paling best lips nampak lembut & lembab.

Anda ada masalah mcam admin?? Kalau anda dah ada VIVIX, cubalah cara ini. In sha Allah, pasti merasa kesannya.

Yang masih belum ada VIVIX, anda boleh dapatkan daripada yat dengan HARGA PROMOSI sekarang juga. Jangan tunggu lama-lama, sebab hanya bulan ini sahaja Vivix pada harga promosi. Setahun sekali je tau.

Kalau anda nak beli sendiri, tanpa melalui yat boleh klik LINK ini. Dan ikut arahan yang disediakan. In sha Allah, setiap pembelian VIVIX dengan order sendiri di link ini adalah TANPA KOS PENGHANTARAN. Dalam bahasa mudah ialah, FREE POSTAGE.
Anda dah bersedia untuk sesuatu yang sangat-sangat berbaloi, dengan harga yang super duper PROMOSI???? 

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...