Sunday, 20 July 2014

Vivix Shaklee Dan Testimoni Darah Tinggi

Assalamualaikum kawan-kawan alam maya.

Dah baca entry yat semalam??

Hari ni ada pembaca yang Whats App yat tentang entry semalam tu. Adakah pembaca itu anda?? Ataupun anda?? hehe

Terima kasih sudi membaca entry tersebut sehingga habis. Itua pengalaman yat, yang ditulis dari hati. hehe

Kali ni yat nak kongsi pula lagi satu cerita. Juga tentang Vivix. Ni pengalaman sebenar Mak yat yang disahkan menghidap penyakit darah tinggi.

 
Gambar: Ihsan Google

Baru kali ni doktor yang sentiasa merawat Mak mengesahkan.

Mak mengalami pening-pening yang teruk sehingga tidak boleh buka mata dan tidak boleh berdiri. Dan Mak hanya mampu baring sahaja sambil pejam mata. Walaupun hakikat sebenarnya Mak bukan tidur.

Mak rasa macam sekeliling dia berputar-putar, dan dia akan pitam sekiranya buka mata. Jadi ayah, kakak dan abang nekad untuk bawa Mak ke hospital sebab ini adalah kali kedua Mak mengalami keadaan ini. Kali pertama dulu ketika datang rumah yat di Shah Alam, tapi doktor masih tidak dapat mengenalpasti itu adalah tanda awal penyakit darah tinggi.

Jadi, tengahari tu Mak di hantar ke klinik dan ujian tekanan darah pun di lakukan. What a surprise!!!

Bacaan tekanan darah Mak pada Jun 2014 (lupa tarikh, kena tanya Mak semula... hehe) adalah 150/90. Bacaan menunjukan darah tinggi peringkat 1. So, memang kena berjaga-jaga tentang kesihatan Mak. Mak dah 60 tahun, jadi kesihatan kena dijaga pada tahap optimum.

Dalam pada Mak kat kampung berulang alik jumpa doktor untuk masalah darah tinggi, yat kat sini pula kena tahan wad akibat demam denggi tu. Bila yat ikhtiar untuk turunkan bacaan ALT dan AST dengan Vivix, dan Alhamdulillah bacaan ujian tersebut menurun, dan yat cadangkan Mak untuk mula ambil Vivix juga.

Appointment Mak dengan doktor adalah pada 14 Julai pula. So, yat memang nak Mak cuba Vivix. Kita ikhtiar. Yang selebihnya, kita minta dengan Allah.

Alhamdulillah, selepas 2 hari mengamalkan Vivix dan ke klinik semula untuk ujian darah, keputusan menunjukan tekanan darah Mak dah turun daripada sebelum ini.

Bacaan pada 14 Julai ialah 143/79. Doktor kata, OK laa tu. Dah turun daripada sebelum ni. Mak la paling gembira sebab tak suka makan ubat-ubat doktor yang banyak tu. Dia nak konsisten dengan Vivix je. Cuma tunggu next appointment pula.

Dan yat makin bertambah yakin dengan supplement Vivix ni. Alhamdulillah, jika vitamin ini mampu memberikan kesihatan kepada yat dan keluarga, kenapa tidak yat berkongsi dengan anda semua kan?? Nikmat sihat itu MAHAL berbanding dengan harga 1 botol Vivix tu.

Kalau dah sakit dan melepek je di katil, tiada selera makan, tak boleh kerja atau bersama bergembira bersama keluarga, tiada lagi nikmat kehidupan bekeluarga. Betul tak??

Inilah Vivix yang menjadi pilihan yat dan keluarga

TESTIMONI VIVIX SHAKLEE



1) Asnie FaisIzzull - Darah Tinggi


Testimoni abah sendiri....

sejarah sakit abah 2012 tidak boleh dikenang...tiba2 je abah jatuh sakit..sakit yg boleh membawa maut...

Darah tinggi yg melampau membawa ke serangan Jantung dan pendarahan dlm kepala...berkampung di hospital Klang hampir sebulan...di PPUM 2 minggu..darah beku merebak ke sebelah kanan kepala hingga abah strok sebelah kiri badan dan yg pling kami tak mahu ingat abah lupa siapa yg ada disekelilingnya....sebak pulak...

Kalau nak cerita mmg panjang...tapi kini dah 3 botol Vivix abah consume...kesihatan abah makin pulih...Alhamdulillah...dulu siapa jangka abah boleh berjalan kembali, bawa motor keliling kampung, pergi masjid...pergi ke pasar..

Memang syukur sangat2...dapatkan vivix sempena bulan promosi...harga Meletop utk customer saya..





2) Mas Ayra - Darah Tinggi, Kolestrol Tinggi dan COAD‎

 
salam, saya nak share pengalaman bagi mak VIVIX . Umur dah 66 tahun. Menghidap penyakit darah tinggi, kolesterol tinggi dan COAD ( Chronic Obctructive Airway Disease ).
Mak selalu hadapi masalah pernafasan bila cuaca tak menentu. Bila tak sihat kena mkn antibiotik baru ok. Lepas bg VIVIX mak bagitau dah bertambah sihat dan tak berkepit dengan minyak angin lagi sebab selalu sakit sendi. Mak kata dah boleh menyangkul!!
Sangat gembira. Syukur Alhamdulillah..Tq Shaklee.
3) Syaheera Zack - Darah Tinggi

Produk shaklee plg ekslusif, tp sgt berbaloi bl memilikinya..

"Alhamdulillah...blm abis sbotol mak consume VIVIX ni dah menunjukkan improvement..mak umur 63 thn. lbh kurang 4 tahun dh mak strok.tiap hr consume ubat hospital tk cairkan darah,ubat darah tinggi,n kencg manis..bp maintain 140/90..kra ok la 2 tk dia(kata doktor).
alhmdulillah lps amik VIVIX (xabs sbotol), bp dia dh trun 120/80..syukur sgt2..berbaloi sgt bl VIVIX ni..wlupn mahal, tp nilai kesihatan mak lbh bermakna bg sy...duit blh dicari,tiap bln dpt baru..tp mak sorang ni jer...

TERIMA KASIH YA ALLAH... 


4) Nur Izzati Che Jawias - Darah Tinggi dan Kencing Manis‎

Sharing Wanie Rayyan mlm tadi tentang kesihatan ibunya yang dah cuba Vivix hampir sebulan membuatkan ku tersenyum sepanjang jalan...

Sungguh hebat!!

Teringat lagi Wani tny dl b4 hadiahkan Vivix untuk ibunya..

...akak, ibu saya ada darah tinggi dan kencing manis..then skarang gel kat kaki problem.. ada penawar ke?

ibu kan dia duduk solat sbb lutut dia kekurangan gel ...kalo minum vivix bgus ka?...

haa.. itu antara persoalan Wani sebelum buat pelaburan terhadap kesihatan bonda tersayang..

Dan malam tadi masa jumpa COD supplement untuk hubby beliau, sempat tanya mcmne kesihatan ibu? JAWAPANNYA!!!

"BAGUS SANGAT kak... mata mak dulu kan kabur2 sekarang dah terang!
Kalau dulu kan mak solat kene pakai kerusi kan, sekarang dah TAK PERLU guna kerusi!
Darah tinggi dan kencing manis pn dh ok!

Skrg ayah plk kene darah tinggi so akan continue guna vivix untuk ayah juga"

Alhamdulillah...saya sangat teruja dengar jawapan dari beliau.. Sangat menyentuh kalbu dan terharu..Beliau dah buat pelaburan yang bijak!

Wani..semoga Allah membalas jasa baik kamu terhadap ibu bapamu..ameen.. 

**********************************

Ini adalah antara testimoni pengguna Vivix Shaklee di dalam Group Exclusive Shaklee kami, dan yat rasa bertanggungjawab untuk berkongsi bersama anda.

Sebarkan kebaikan untuk kebaikan, betul tak?

Gambar: kredit kepada Google


Bulan ini adalah BULAN PROMOSI Vivix. PERCUMA 1 botol Vivix dengan setiap pembelian 6 botol.


Anda boleh dapatkan VIVIX ni dengan cara menghubungi yat atau membeli secara terus di Cawangan dan Head Office Shaklee. Ataupun, lagi satu option anda hanya perlu klik LINK ini dan terus membuat pembelian tanpa perlu keluar ke cawangan atau head office Shaklee.

Setiap pembelian VIVIX adalah PERCUMA kos pengahantaran.

Untuk pertanyaan lanjut atau order:-

yat hayati
Shaklee Independent Distributor | ID 866665
Facebook yat hayati
FB Fan Page HayatiVitaminz
SMS / Whats App 019-397 9157
Email: yat_1916@yahoo.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.












No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...