Monday, 9 February 2015

Selamat tinggal gigi geraham (Part II)

Late update :-)

Alhamdulillah, 28 Januari dah tiba. So hari ni, yat akan ke klinik gigi Dr. Fauzian lagi sekali untuk 'buang' gigi geraham yang sakit tu.

Perasaan??? Seronok yang amat sebab dok bayangkan lepas ni dah tak de rasa sakit gigi lagi. In Sha Allah, akan dipermudahkan dapat semula nikmat makan.

Yang penting, mudah untuk sujud sembahyang tanpa rasa berdenyut-denyut. :-)

Sampai di klinik tepat jam 10.30pg sepertimana temujanji. Tapi, ada sorang patient yang pukul 10pg masih menunggu. Kat dalam bilik rawatan, mungkin patient yang 9.30 pagi sedang mendapatkan rawatan.

Sabarlah hati..untuk menunggu ye..hehe

So, dalam pada menunggu turn yat dipanggil, yat pusing-pusing laa dalam klinik tu. Its so nice dengan pinky color. Ditambah sedikit dengan rona hitam dan purple. Rasa tenang sangat. hehe

Sudut solat pun pink color tau. Masa yat ke sana ituhari, di sini ada sejadah khas untuk solat.

pic: kredit to bazliaamoza
pic kredit to bazliaamoza.com




pic KAUNTER PENDAFTARAN kredit to bazliaamoza.com


pic RUANGAN MENUNGGU + MINI PLAYGROUND kredit to bazliaamoza.com

Then, nama yat akhirnya di panggil. Nervous!!!!

Masuk dalam, doktor dah ready nak cabutkan. Tapi step pertama is cucuk ubat bius di gusi sekitar gigi yang nak dicabut. Doktor akn biarkan seketika untuk biarkan ubat bius tu beri kesan kt gusi.

Lebih kurang 5 minit, doktor try untuk cabut tapi, yat rasa sakit yang amat. Rupanya ubat bius tu tak berjalan lagi. Terpaksala bius lagi sekali. :'(

Akhirnya, hanya dengan sekali goyang gigi geraham tu pun tanggal. Bercerai badan sudaaa...sukeee sangat walaupun ada rs sakit.

Doktor tanya, nak ambil tak gigi tu?? "ermm, x pe lah doc. Buang je la"

Sebab sakit sangat kan? Padahal, bukan sakit gigi tu tapi sakit gusi yang dicucuk byk kali tu. huhu

Anyway, servis kat klinik ni boleh tahan laa. Bagus sangat sebab tak perlu menunggu lama, so x bazirkan masa kita. Suka sangat sebab klinik apply konsep temujanji. hehe

Harga yang yat kena untuk cabut gigi geraham tu RM80.00. Standard laa kan? Sekali dengan ubat tahan sakit...

Next appointment is pada 20 Februari nanti untuk cuci gigi. Tapi rasanya kena tunda kepada tarikh lain kot. Sebab nak balik kg laa 20hb tu. Kan cuti raya cina tu. Nak balik ziarah oran tua kat kampung. hehe

So, yat rekemen kan sape-sape yang nak buat servis untuk gigi boleh pergi ke Klinik Pergigian Dr. Fauzian ni ye. HARGA BERPATUTAN dan servis TIP TOP. Dengan Doktor yang comel dan peramah lagi tau.

Tapi, better buat appointment dulu. Just call no di bawah ye. ;-)

*** yat tak de share pun kat klinik tu.. just promote untuk anda..hehe

03 - 5511 8897
@
017 - 778 9897 (Dr.Siti Fauzian)

No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...