Friday, 9 October 2015

Ohh My Kolestrol


Assalamualaikum..

Hari ni sedikit bizi dengan Proram Hari Bertemu Pelanggan di Daerah Klang. Super duper bizi tau. 8.30pagi dah kena sampai ke lokasi. Nasib baik semua part yang yat commit dah selesai sehari sebelum. :-)

Macam-macam booth yang ada tau, tapi entry ni yat nk cerita tentang result kolestro yat je. Sedih tau..,.. :'(

Entry khas pasal hari bertemu pelanggan ni yat akan update kemudian.

Hari ni saje-saje pergi buat body check-up termasuk berat badan, ketinggian, BMI, paras gula dan kolestrol dalam badan. Check for free kan, why not kita buat je.

Alhamdulillah, BMI masih paras normal dengan berat 60kg dan tinggi 169cm. BMI dapat 23. Normal laa kn?? :-)

Bila check tekanan darah, alhamdulillah. Sister tu kata cantik. Bacaan pada paras normal 113/69. Masih lagi mood 'suka' laa kan.hehe



Bila pergi ke kaunter "Gula & Kolestrol" terus tak de rasa 'suka' tu. Bacaan gula pun cun lagi dengan 5.8mmol/L, tapi bila check untuk bacaan kolestrol terus 'down'. Sister cakap yat perlu berjaga-jaga dengan bacaan ni, 6.30 mmol/L.

Huaaaa..sedih tau..:-)

Bacaan yang yat ambil tu adalah selepas makan pagi.

Nak tahu tak bacaan kolestrol yang sebenarnya untuk seseorang itu?? Meh sini yat share:-


Memang tak tahu pun bacaan kolestrol & gula dalam darah yat macam tu. Kena diet laa nampak gayanya. Jaga pemakanan dan cara makan. Dan wajib ON semula supplement Shaklee especially Omega Guard dan Phytocol secara konsisten.

Nasib baik bulan Oktober ni ada promosi Omega Guard. Wajib beli ni.. :-)

Lebih baik berjaga-jaga dan mencegah sebelum parah.

No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...