Wednesday, 19 July 2017

Healthy Postnatal Set: Vitamin Berpantang Pelbagai Guna

Alhamdulillah, sudah masuk minggu ke 34 rupa-rupanya minggu ini. Sedar-tak sedar, dah menginjak trimester ketiga dah ye.

Persedian?

Dari segi kelengkapan barang baby dan kelengkapan barang mama sebelum ke hospital, masih lagi perlu buat penambahan. Suami kata, kena top up lagi barang-barang tu.

Apa yang cekyat cuba lengkapkan ialah vitamin-vitamin berpantang cekyat. Cekyat cuba topup vitamin berpantang dari Set Postnatal Shaklee sebelum kehabisan.

Vitamin berpantang ini penting untuk cekyat semasa pantang. Ini kali kedua cekyat berpantang bersama Set Postnatal Shaklee.

Pengalaman kali pertama dengan anak kedua, Darwish Hakeem. Sungguh-sungguh membantu cekyat menghadapi 44 hari berpantang dengan sihat dan cergas.

Disamping itu juga, Set Postnatal Shaklee ini juga membantu menambahkan susu badan cekyat. Selama 26 bulan Darwish Hakeem hanya minum susu ibu sahaja. Asbab dari pengambilan Set Postnatal Shaklee dan Set Menyusu Shaklee. Terima kasih Allah.


Apakah Set Postnatal Shaklee?

1. Vitalea

Vitalea (iron) adalah gabungan vitamin dan mineral. Vitalea ni multivitamin dimana ia membekalkan semua vitamin asas yang diperlukan oleh ibu mengandung. Memberikan nutrien yang cukup kepada si ibu yang mengandung kerana ibu mengandung kekurangan nutrien sebab diserap oleh bayi dalam kandungan. Di samping itu, vitalea juga bantu tingkatkan HB darah. Sebab sesetengah ibu mengandung menghadapi masalah HB low.


2. B Complex

B Complex membekalkan 12 jenis vitamin B yang sangat penting untuk badan. Ia juga berfungsi memberi tenaga kepada ibu mengandung dan bantu untuk hilangkan rasa stress ibu mengandung. Biasalah ibu mengandung hormonnya lain sikit kan. Jadi dengan B Complex dapat membantu untuk atasi masalah ini. B Complex juga dapat membantu untuk mengelakkan masalah saraf otak pada bayi.


3. ESP (Energizing Soy Protein)

Ibu mengandung sangat memerlukan protein yang cukup. Kerana protein sangat penting untuk perkembangan otak bayi. ESP juga membantu dalam pembentukan otot bayi dan ibu yang mengandung juga akan kehilangan otot sebab kurang bersenam dan kurang bergerak. Ia juga memberi tenaga berpanjangan kepada ibu mengandung. Membantu mengatasi masalah loya atau angin. Tambahan, ESP juga membantu menjadikan kulit bayi yang bakal lahir halus, cantik dan kurang sensitif.


4. Omega Guard

Omega Guard membekalkan DHA dan EPA. Sangat penting untuk pembentukan minda bayi. Di samping itu, dapat membantu mengawal tekanan darah ibu mengandung. Membantu dengan melegakan batuk dan mencairkan kahak juga.

5. Vitamin C (Sustained Release Vita-C Plus)

Vitamin C untuk kuatkan sistem imun badan ibu mengandung dan bayi dalam kandungan. Biasalah ibu mengandung mudah terdedah kepada penyakit. Jadi sangat penting vitamin C ini untuk ibu mengandung.


6. Alfafa Complex

Alfafa Complex membantu untuk mengurangkan ketidakselesaan ketika mengandung seperti loya, pedih ulu hati, muntah, dan anemia. Alfafa Complex juga bantu tingkatkan tahap vitamin K kepada ibu mengandung dan juga kepada bayi. Ia juga bantu dalam meningkatkan pengeluaran susu badan.


Kalau anda seorang jelitawan atau ibu berpantang yang ingin cantik dari dalam dengan selamat macam cekyat dan ingin mencuba supplemen Shaklee serta perlukan konsultasi sebelum mendapatkannya, jangan segan-segan hubungi cekyat ye.

Cekyat Shaklee
019.397.9157
Pengedar Shaklee Berdaftar Sejak 2012
COD Kapar & Klang & Shah Alam
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Harga Set Postnatal Shaklee: Klik SINI

No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...