Monday, 31 July 2017

Legakan Selsema Dengan Vitamin C

Hari ni cekyat dalam proses sihat. Baru kena selsema hari ini tapi rasanya tahap parah juga sebab kerap bersin dan keluar air mata.

Memang tak dapat fokus sangat dengan kerja lagi-lagi bila mengadap komputer.

Yang lagi tidak dapat menahan ialah dugaan sebagai ibu mengandung yang sudah mencapai trimester ketiga ialah setiap kali bersin pasti akan rasa nak "terkucil". Sebab baby dah menekan di bawah kan?

Tips cekyat yang cuba mengelak daripada mengambil panadol atau ubattan lain yang berkaitan ialah dengan mengambil Sustained Release Vitamin C Shaklee.

Tapi cekyat tingkatkan dos pengambilan. Biasanya cekyat ambil 1 biji setiap pagi selepas sarapan pagi, tapi untuk selsema kali ini cekyat ambil tambahan 2 biji selepas makan tengahari. Dan malam nanti cekyat akan ambil 2 biji sebelum tidur.

In sha Allah akan baik pada esok pagi. Ini adalah pengalaman cekyat sendiri selama ini tau.

Kenapa Sustained Vitamin C Shaklee membantu melegakan selsema?





Apa kata mereka berdasarkan pengalaman melegakan selsema dengan Sustained Release Vitamin C Shaklee?




Selain daripada mengambil vitamin C untuk legakan selsema anda juga dinasihatkan untuk cuba tips ini:-
  • Banyakkan minum air terutamanya air suam.
  • Tidur mestilah cukup. Selsema menunjukkan badan anda perlukan rehat yang lebih. Banyakkan rehat dan kurangkan aktiviti luaran. 
  • Ambil buah-buahan yang tinggi kandungan Vitamin C seperti oren dan jambu batu 
Selain itu juga, anda boleh amalkan doa ini untuk melegakan selsema tau. Cekyat pun baru tahu dari BLOG ini.

Kalau anda seorang jelitawan atau yang sedang dalam proses sihat dengan masalah selsema dan ingin merawat selsema dari dalam dengan selamat macam cekyat dan ingin mencuba supplemen especially Vitamin C Shaklee serta perlukan konsultasi sebelum mendapatkannya, jangan segan-segan hubungi cekyat ye.

Cekyat Shaklee
019.397.9157
Pengedar Shaklee Berdaftar Sejak 2012
COD Kapar & Klang & Shah Alam
Pengeposan ke seluruh Malaysia

No comments:

Post a Comment

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

YouTube D'hayati

Loading...