Wednesday, 6 December 2017

Durian Crepe Sebagai Pemanis Mulut

Hai semua.. Dah makan tengahari ke?

Cekyat baru sahaja selesai makan nasi lemak sejemput dengan pemanis mulut durian crepe. Waa, bukan main lagi kan pemanis mulut cekyat.

Alkisahnya, hari ini cekyat chair meeting untuk department dan ada la makanan dari pagi sehingga tengahari iaitu nasi lemak. Diea 'eat clean' cekyat sejak minggu lepas dah kelaut dek kerana bau nasi lemak yang sedap dan ikan bilis goreng bersama tempe yang rangup itu.

Tapi, cekyat kena cover balik la. Jangan makan bersenduk-senduk nasi lemak tu. Cukup untuk satu senduk atau satu genggam nasi sahaja bersama sebiji telur mata. Eat clean kan maksudnya diet yang makan, bukan diet SKIP makan. (nak tutup rasa bersalah dihati tau..hehe)

Selesai makan nasi lemak, sampai la pula durian crepe yang di order semalam. Sebenarnya untuk kakak cekyat yang nak datang rumah, tapi last minute cancel kedatangannya maka jadi la hak milik kami anak beranak.

Bila tengok kawan-kawan ofis dok 'ngap', uihhh tak tahan tau. Teruslah potong suku untuk dimakan bersama kawan-kawan. Allah, sedap sungguh rasanya.

Komen cekyat:
  1. Rasa durian yang cukup. Sendawa pun boleh rasa tau durian tu.
  2. Crepe / kulitnya yang lembut.
  3. Cream didalam yang cair dimulut
  4. Harga yang munasabah. Murah dan berbaloi tau. Cuma RM25.00 sahaja sebekas.
  5. Hanya manis-manis buah dan sangat sesuai untuk kekanak riang (feverret anak-anak cekyat tau)
Anda nak rasa ke? Hubungi no fon yang tertera tau, tapi ini cuma untuk orang di sekitar KLANG dan SHAH ALAM sahaja. Cuba tanya ada tak servis COD dari pembuat durian crepe ni. Sebab cekyat punya ni beli ramai-ramai dan ada kawan yang pergi ambil dengan ownernya.

Lepas makan nasi lemak dan durian crepe ni, sudah pasti cekyat akan telan Alfafa Complex Shaklee dan Garlic Complex Shaklee untuk proses detox. Makan yang high callory kan. Kena la buang terus. Alfafa Complex Shaklee bukan sahaja ejen detox tapi juga sebagai "milk booster" cekyat yang sedang menyusukan anak perempuan berusia 3 bulan.

2 comments:

  1. Replies
    1. cekyat pun sama. dah lama tak makan. tu yang bila makan, sedap sangat rasanya.. hehe

      Delete

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...